Διάσημο, γαλλικό επιδόρπιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να «πυροδοτήσετε» το αλκοόλ.
Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.
Οι παγωμένες αυτές κρεμ μπρουλέ με την καυτή, καραμελωμένη επιφάνεια να κάνει υπέροχη αντίθεση, σερβίρονται σκέτες αλλά ιδανικά συνοδεύονται με καλής ποιότητας σοκολατάκια, κατά προτίμηση με γέμιση καφέ.
Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας.
Ανάλαφρο και βελούδινο τιραμισού που «κρύβει» την γλύκα των φρέσκων κερασιών. Διαλέξτε κεράσια ώριμα αλλά σκληρά γιατί με το βράσιμο υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν.
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Σοκολατένιοι πειρασμοί που με την παρουσία της φράουλας απογειώνονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μικρό φρέσκο φρούτο σας αρέσει… Ράσμπερις, μύρτιλλα, βατόμουρα…
Μια μηλόπιτα «μεγαλείο»! Διαλέξτε μήλα αρωματικά, όπως της Ζαγοράς και πραγματική βανίλια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια) που θα δώσει τραγανότητα στην κομπόστα.
Πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αναζητήστε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα γιατί εκτός από την εμφάνιση, δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα!
Για να χοντροτρίψουμε τις μάντολες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Επειδή η ζάχαρη που έχουν στην επικάλυψη, κολλάει στα μαχαίρια, ρίχνουμε μαζί και ελάχιστο από το αλεύρι της συνταγής.
Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!
Τα churros είναι ισπανική συνταγή που αγαπώ πολύ. Φουσκωτά, τραγανά, τυλιγμένα σε ζάχαρη και κανέλα. Απολαύστε τα μαζί με ένα φλυτζάνι καυτή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι και παρέα με τα παιδιά και τους φίλους.
Αμαρτωλό γλυκό που το καλοκαίρι με τα φρέσκα σύκα γίνεται ονειρεμένο. Η σοκολατένια βάση είναι πολύ διαφορετική από τις γνωστές μαρέγκες αλλά και η κρέμα φουντουκιού είναι υπέροχη.
Εντυπωσιακά, δροσερά και φραουλένια σουδάκια. Μπορείτε να φτιάξετε τα σουδάκια αρκετές μέρες πριν και να τα διατηρήσετε σε κλειστό κουτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.
Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα.
Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα και είναι εξαιρετικά απολαυστικό και δροσερό.