ΔΙΕΘΝΗ

Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα: 10´ Πετιμέζι: 30´ Πανακότα: 10´ περίπου Πετιμέζι: 5½ ώρες περίπου (συνολικά) Πανακότα: 6-8 μερίδες Πετιμέζι: 800-1.000 γρ. περίπου Πανακότα: 3½ ώρες Πετιμέζι: 12 ώρες ή όλο το βράδυ   Κλασσική ιταλική πανακότα που την διαφοροποιεί...
Περισσότερα →
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
20΄ 15΄ 4 μερίδες 3-4 ώρες   Διάσημη κρέμα της Καταλονίας που μοιάζει αρκετά με την crème brûlée εφόσον καραμελώνεις την επιφάνεια με ζάχαρη. Δοκιμάστε την στην δροσερή εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη αλλά με...
Περισσότερα →
Red Velvet Cake
Red Velvet Cake
15´ 30´-35´ 1 φόρμα 22-24 εκ. –   Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ. ζάχαρη 2...
Περισσότερα →
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
 30΄ 30΄ + 25΄ 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το φλόγιστρο είναι ένα μικρό καμινέτο χειρός, ειδικό για να καίει την επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ για να καραμελώσει. Εχει έντονη φλόγα και...
Περισσότερα →
Τιραμισού με φράουλες
Τιραμισού με φράουλες
 15΄  – 6 – 8 μερίδες 2 ώρες   Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας,...
Περισσότερα →
Τάρτα Lemon pie
Τάρτα Lemon pie
50΄ 40΄  για 1 ταρτιέρα 20 εκ. ή 4 μικρές τάρτες 30΄   H κλασική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα. Το τέλειο κέρασμα...
Περισσότερα →
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
 15΄ – 6 μερίδες –   Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια. Υλικά Εκτέλεση 250 ml κρέμα γάλακτος 35%...
Περισσότερα →
Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου
Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου
 15΄ 10΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Μπανόφι
Μπανόφι
20΄ για την καραμέλα 3½ – 4 ώρες 6 μερίδες 4 ώρες   Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα...
Περισσότερα →
Μπαμπάδες με ρούμι και φιστίκια
Μπαμπάδες με ρούμι και φιστίκια
15΄ 30΄ 4 μερίδες  45΄   Κλασικό, γαλλικό γλυκό, ιδιαίτερα μυρωδάτο και σιροπιαστό που φτιάχνεται με πάρα πολλές παραλλαγές. Εδώ, δίνουν την κλασική εκδοχή. Υλικά Εκτέλεση Για τους μπαμπάδες 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο...
Περισσότερα →
Κρεμ μπρουλέ με καρύδα
Κρεμ μπρουλέ με καρύδα
20΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα...
Περισσότερα →
Κρεμ μπρουλέ παγωμένες, με εσπρέσο
Κρεμ μπρουλέ παγωμένες, με εσπρέσο
30΄ 45΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Οι παγωμένες αυτές κρεμ μπρουλέ με την καυτή, καραμελωμένη επιφάνεια να κάνει υπέροχη αντίθεση, σερβίρονται σκέτες αλλά ιδανικά συνοδεύονται  με καλής ποιότητας σοκολατάκια, κατά προτίμηση με γέμιση καφέ....
Περισσότερα →
Εκλέρ με σοκολάτα
Εκλέρ με σοκολάτα
1½ ώρα 15΄ 20 – 25 μικρά   Αμαρτωλή, γαλλική συνταγή που λατρεύω.  Είναι λίγο «μπελαλίδικα» αλλά με αποζημιώνει η γεύση τους. Πλούσια, σοκολατένια… τέλεια! Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη για «σου» 125 ml νερό...
Περισσότερα →