ΓΡΗΓΟΡΑ

Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
15΄ 15΄ 24 σφολιατάκια –   Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα σφολιάτα...
Περισσότερα →
Μπουγάτσα διαφορετική με άνθος αραβοσίτου και μαρμελάδα ροδάκινο
Μπουγάτσα διαφορετική με άνθος αραβοσίτου και μαρμελάδα ροδάκινο
15´ 20´ 6-8 μερίδες –   Μια απίστευτη μπουγάτσα με τραγανή κρούστα και αφράτη κρέμα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα αρέσει σε όλους. Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα ροδάκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια...
Περισσότερα →
Cookies γεμιστά με πραλίνα
Cookies γεμιστά με πραλίνα
15´ 10´ 12-13 cookies 45´   Τα πιο εθιστικά cookies που έχετε δοκιμάσει. Μαλακά, αφράτα, γρήγορα και γεμιστά με λιωμένη πραλίνα… μμμ!!!! τέλεια! Υλικά Εκτέλεση 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία...
Περισσότερα →
Aυγά πασχαλινά με γέμιση red velvet cake
Aυγά πασχαλινά με γέμιση red velvet cake
25´ – 6 – 8 αυγουλάκια 3 ώρες   Εύκολα αυγουλάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά στην παρασκευή τους. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε...
Περισσότερα →
Φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή
Φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή
 20΄ – 4 μερίδες –   Για να φιλετάρουμε τις φέτες εσπεριδοειδών χρειαζόμαστε αρκετή πείρα, υπομονή και ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε τη λεπτή μεμβράνη κάθε φέτας δεξιά και...
Περισσότερα →
Φρουτοσαλάτα με σιρόπι μαστίχας
Φρουτοσαλάτα με σιρόπι μαστίχας
 20΄ – 6 μερίδες –   Το λικέρ μαστίχας, εκτός από πολύ αρωματικό είναι ιδιαίτερα χωνευτικό. Ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιούμε όποια φρούτα βρίσκουμε και μας αρέσουν, π.χ. το καλοκαίρι θα βάλουμε πεπόνι, κεράσια,...
Περισσότερα →
Τρουφάκια Ραφαέλλο
Τρουφάκια Ραφαέλλο
 30΄ – 15-20 τρουφάκια 1 ώρα   Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με ζάχαρη
Τηγανίτες με ζάχαρη
20΄ 30΄ Για 45-50 μικρές τηγανίτες, που γεμίζουν 6 μικρά μπολ –   Αυτές οι μικρές τηγανίτες-μπουκιές σερβίρονται πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη αλλά, αν θέλουμε, μπορούμε να τις περιχύσουμε με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και...
Περισσότερα →
Σουφλέ σοκολάτα με κρέμα πορτοκαλιού
Σουφλέ σοκολάτα με κρέμα πορτοκαλιού
20΄  8΄ – 10΄ 4 σουφλέ –   Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα. Υλικά Εκτέλεση 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 150 γρ. σοκολάτα...
Περισσότερα →
Σοκολατένιες φλούδες πορτοκαλιού
Σοκολατένιες φλούδες πορτοκαλιού
 15΄  25΄  – 2-3 ώρες   Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ. Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε...
Περισσότερα →
Ρολό με σύκα
Ρολό με σύκα
15΄ – 6 – 8 μερίδες –   Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά. Διατηρείται για καιρό εκτός ψυγείου αλλά, για καλύτερη συντήρηση, τη βάζετε...
Περισσότερα →
Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
 15΄  – 4 μερίδες 1 ώρα   Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της...
Περισσότερα →
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
 15΄ – 6 μερίδες –   Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια. Υλικά Εκτέλεση 250 ml κρέμα γάλακτος 35%...
Περισσότερα →
Πάβλοβα με μπεζέδες
Πάβλοβα με μπεζέδες
20΄  – 4 – 6 μερίδες –   Ντελικάτο γλύκισμα δεν το φτιάχνω πάντα τα Χριστούγεννα. Γίνεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και αρέσει πάντα.  Υλικά Εκτέλεση 20 μπεζέδες έτοιμους, σε διάφορα χρώματα (θα τους...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
 5΄  20΄ 6 μερίδες  –   Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με πετιμέζι
Μουσταλευριά με πετιμέζι
 5΄  20΄  4 – 6 μερίδες –   Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα νόστιμη και ασυνήθιστη, σερβίρεται και σαν κρεμώδες γλύκισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά
Μουσταλευριά
 5΄  20΄  6 μερίδες –   Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς στύβοντας ώριμα σταφύλια με τη μέθοδο...
Περισσότερα →
Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι
Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι
15΄ – 4 – 6 μερίδες 4 – 5 ώρες   Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά...
Περισσότερα →
Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες
Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες
10΄ 3΄ – 4΄ 6 μερίδες –   Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή...
Περισσότερα →
Αχλάδια σε σάλτσα καραμέλας
Αχλάδια σε σάλτσα καραμέλας
5΄ 20΄ 4 μερίδες –   Η σάλτσα καραμέλας της συνταγής είναι μια εξαιρετική σπιτική λιχουδιά, πανεύκολη στην παρασκευή της. Μπορούμε να τη σερβίρουμε με κέικ (βανίλιας ή σοκολάτας), με μια τάρτα φρούτων, με απλό...
Περισσότερα →
Αχλάδια σε Μαυροδάφνη με μπαχαρικά
Αχλάδια σε Μαυροδάφνη με μπαχαρικά
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Σε κάθε περίπτωση τα περιχύνουμε με άφθονο από το αρωματικό σιρόπι τους....
Περισσότερα →
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Το επιδόρπιο αυτό ετοιμάζεται με διάφορα είδη αχλαδιού, κυρίως με τα μεγάλα κίτρινα και γλυκά αχλάδια. Ωστόσο ιδιαίτερα νόστιμα είναι και τα βουτυράτα και οι κοντούλες, απλώς θα χρησιμοποιήσουμε...
Περισσότερα →
Triffle γιορτινό και στιγμιαίο
Triffle γιορτινό και στιγμιαίο
30΄ – 4 μερίδες 2 ώρες   Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα...
Περισσότερα →
Smoothies με καρπούζι, μαστίχα και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
Smoothies με καρπούζι, μαστίχα και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
5΄ – 4 μερίδες –   Ελαφρύ, δροσερό και με υπέροχο άρωμα! Το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Μεράκι Ηλιάκη παράγετε από 100% πρόβειο κρητικό γάλα με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ελαφρύ (μόνο 6% λιπαρά) και σε...
Περισσότερα →
Mont Blanc στο ποτήρι
Mont Blanc στο ποτήρι
30΄  – 4 μερίδες –   Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα. Στην κλασική του μορφή το mont blanc είναι...
Περισσότερα →
Αυγοφέτες με σοκολάτα
Αυγοφέτες με σοκολάτα
10΄ 15΄ 6 μερίδες –   Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να ρίξουμε την τριμμένη κουβερτούρα πάνω στις τηγανισμένες αυγοφέτες, όσο είναι ακόμα καυτές, για να λιώσει. Ετσι, κάθε φορά που βγάζουμε μια δόση...
Περισσότερα →