destination taste!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

Crème anglaise
Crème anglaise
5´ 15´ περίπου 700 γρ. κρέμα –   Η βασικότερη κρέμα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Έχει λίγα υλικά αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στην παρασκευή της. Αν θέλετε μια πιο πλούσια υφή, μπορείτε να προσθέσετε 150...
Περισσότερα →
Σάλτσα καραμέλας… η τέλεια!
Σάλτσα καραμέλας… η τέλεια!
5΄ 15΄ Για 6 φλιτζάνια –   Φτιάξτε μια απίθανη σάλτσα καραμέλας, για τις γλυκές σας δημιουργίες. Ετοιμάζεται απλά και γρήγορα, διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο (και για απεριόριστο χρόνο στην κατάψυξη) και...
Περισσότερα →
Λεμονόκρεμα (lemon curd)
Λεμονόκρεμα (lemon curd)
10΄ περίπου 30΄ για 1 κιλό κρέμα   Τώρα που τα λεμόνια είναι στο φόρτε τους, αιχμαλωτίζουμε τη γεύση και το υπέροχο άρωμά τους στη διάσημη λεμονόκρεμα. Προσέχουμε ωστόσο να αγοράζουμε λεμόνια βιολογικά ή...
Περισσότερα →
Κρέπες (βασική συνταγή)
Κρέπες (βασική συνταγή)
15΄ 20΄ 6-8 κρέπες 30΄   Με βάση το συγκεκριμένο μείγμα χυλού μπορούμε να φτιάξουμε κρέπες με όποια γέμιση θέλουμε, γλυκιά ή αλμυρή. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 2 αυγά,...
Περισσότερα →
ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Περισσότερα →
Εύκολη σφολιάτα
Εύκολη σφολιάτα
1 ώρα – 1 φύλλο για ταρτιέρα 26-28 εκ. 2 ώρες   Η εύκολη συνταγή για σφολιάτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εμπορίου. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. αλεύρι για όλες τις...
Περισσότερα →