ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
20΄ Φυλλαράκια: 35΄ – 40΄ Φύλλο κρούστας: 30΄ – 35΄ 12 πιτάκια –   Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων....
Περισσότερα →
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
1 ώρα – 6-8 μερίδες 5 – 6 ώρες   Ομολογουμένως «φασαριόζικο» γλύκισμα, που απαιτεί καλό χρονικό προγραμματισμό καθώς χρειάζεται αρκετές ώρες αναμονής στο ψυγείο για να σφίξει. Μπορούμε κάλλιστα να το ετοιμάσουμε από...
Περισσότερα →
Red Velvet Cake
Red Velvet Cake
15´ 30´-35´ 1 φόρμα 22-24 εκ. –   Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ. ζάχαρη 2...
Περισσότερα →
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
 30΄ 30΄ + 25΄ 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το φλόγιστρο είναι ένα μικρό καμινέτο χειρός, ειδικό για να καίει την επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ για να καραμελώσει. Εχει έντονη φλόγα και...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ κλασικό
Μιλφέιγ κλασικό
25΄  30΄ 4 ατομικά μιλφέιγ –   Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα....
Περισσότερα →
Φλωρεντίνες με σοκολάτα
Φλωρεντίνες με σοκολάτα
30΄ 5΄ – 7΄ 24 κομμάτια –   Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά...
Περισσότερα →
Τούρτα φράουλας αφράτη
Τούρτα φράουλας αφράτη
 15΄ 30΄ 8 – 10 μερίδες 4+2 ώρες   Τόσο αφράτη τούρτα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει… Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις φράουλες με όποιο φρούτο εποχής θέλετε. Υλικά Εκτέλεση Για το παντεσπάνι 5 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Τιραμισού με φράουλες
Τιραμισού με φράουλες
 15΄  – 6 – 8 μερίδες 2 ώρες   Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας,...
Περισσότερα →
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
 30΄  – 4 – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ...
Περισσότερα →
Τερίνα με Campari και φράουλες
Τερίνα με Campari και φράουλες
 30΄  –  6 μερίδες 3-4 ώρες   Ο συνδυασμός φράουλας, πορτοκαλιού και Campari είναι απίστευτα δροσερός και κομψός. Σερβίρετε αυτή την απλή τερίνα μετά από ένα πλούσιο γεύμα, ως επιδόρπιο, για να δροσίσετε τον ουρανίσκο....
Περισσότερα →
Τάρτα σοκολάτας
Τάρτα σοκολάτας
20΄ 20΄-25΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τάρτα full chocolate… Το απόλυτο γλυκό γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη σοκολάτα. Υλικά Εκτέλεση Για την τάρτα 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις...
Περισσότερα →
Τάρτα σοκολάτα – καρύδα, χωρίς ψήσιμο
Τάρτα σοκολάτα – καρύδα, χωρίς ψήσιμο
 20΄ – 6 – 8 μερίδες 5 ώρες   Πολύ γρήγορη και εντυπωσιακή τάρτα που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ο συνδυασμός σοκολάτα-καρύδα είναι εξαιρετικός. Υλικά Εκτέλεση Για την βάση 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, ψιλοθρυμματισμένα 100...
Περισσότερα →
Σουφλέ σοκολάτας με κόκκινα φρούτα
Σουφλέ σοκολάτας με κόκκινα φρούτα
30΄ 10΄ 6 σουφλέ –   Προμηθευτείτε μικρά στρογγυλά τσέρκια για ατομικά σουφλέ (σαν μικρογραφίες από μεγαλύτερα τσέρκια για κέικ), που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα μαγαζιά με εξοπλισμό...
Περισσότερα →
Σουφλέ σοκολάτα με καραμέλες Τσάρλεστον
Σουφλέ σοκολάτα με καραμέλες Τσάρλεστον
 15΄ 8΄ – 10΄ 8 σουφλέ –   Οι καραμέλες των παιδικών μας χρόνων. Αυτά τα ζαχαρωμένα λουκουμάκια με την ανεπαίσθητη γεύση τριαντάφυλλο απογειώνουν τα σοκολατένια σουφλεδάκια και ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις. Υλικά Εκτέλεση 6...
Περισσότερα →
Σουφλέ σοκολάτα με κρέμα πορτοκαλιού
Σουφλέ σοκολάτα με κρέμα πορτοκαλιού
20΄  8΄ – 10΄ 4 σουφλέ –   Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα. Υλικά Εκτέλεση 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 150 γρ. σοκολάτα...
Περισσότερα →
Σορμπέ σαμπάνιας με λεμόνι
Σορμπέ σαμπάνιας με λεμόνι
8΄ – 6 – 8 μερίδες 4 ώρες   Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν  ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ! Υλικά Εκτέλεση 2...
Περισσότερα →
Σοκολατόπιτα για… μεγάλα παιδιά
Σοκολατόπιτα για… μεγάλα παιδιά
 20΄  30΄ 6 – 8 μερίδες  12 ώρες   Τα… μεγάλα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα στην πιο… ένοχη εκδοχή της, δηλαδή με ποτό. Αν πρόκειται να σερβίρετε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού....
Περισσότερα →
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα
20΄ 22΄-25΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν και με πλούσια υφή, αυτή η σοκολατόπιτα δεν πρέπει να λασπώσει. Για να το πετύχουμε αυτό, μόλις την ξεφορμάρουμε την ακουμπάμε σε μια σχάρα, ώστε να...
Περισσότερα →
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
 30΄ – 4 μερίδες  3 ώρες   Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα για σαρλότ (η οποία έχει καμπυλωτά τοιχώματα στα οποία εφαρμόζουν ακριβώς τα μπισκότα σαβαγιάρ), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παρόμοια καμπυλωτή φόρμα για ζελέ...
Περισσότερα →
Ρολό από αφράτο παντεσπάνι γεμιστό με κρέμα γιαουρτιού και κεράσια
Ρολό από αφράτο παντεσπάνι γεμιστό με κρέμα γιαουρτιού και κεράσια
 30΄ 20΄ – 30΄ 4 μερίδες 20΄   Το χειμώνα που δεν υπάρχουν φρέσκα κεράσια, μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό με κερασάκια γλυκό του κουταλιού, πολύ καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Πουτίγκα ψωμιού με σοκολάτα και λικέρ
Πουτίγκα ψωμιού με σοκολάτα και λικέρ
 40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες  20΄ – 30΄   Οι πουτίγκες ψωμιού είναι εύκολα, πεντανόστιμα και χορταστικά γλυκίσματα όπου οι φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση μπαγιάτικου, ποτίζονται με πυκνά, κρεμώδη μίγματα, ίσως όχι τόσο εκλεπτυσμένα...
Περισσότερα →
Πάστα με μπισκότα σοκολάτας
Πάστα με μπισκότα σοκολάτας
 1 ώρα 45΄ 6 πάστες  2 ώρες   Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα η παρασκευή της πάστας, αλλά αποζημιώνει με τη γεύση της.  Υλικά Εκτέλεση   Για το παντεσπάνι 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,...
Περισσότερα →
Πάβλοβα με μπεζέδες
Πάβλοβα με μπεζέδες
20΄  – 4 – 6 μερίδες –   Ντελικάτο γλύκισμα δεν το φτιάχνω πάντα τα Χριστούγεννα. Γίνεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και αρέσει πάντα.  Υλικά Εκτέλεση 20 μπεζέδες έτοιμους, σε διάφορα χρώματα (θα τους...
Περισσότερα →
Μωσαϊκό με φράουλες
Μωσαϊκό με φράουλες
20΄ –  6 μερίδες 3 ώρες   Το κλασικό και αγαπημένο «μωσαϊκό» με πτι-μπερ εμπλουτίζεται με χαλβά του μπακάλη για περισσότερο σώμα και «δροσίζει» με ολόφρεσκες φράουλες για ευχάριστη αντίθεση στον ουρανίσκο. Ιδανικό γλυκό κέρασμα...
Περισσότερα →
Μπουγάτσα με ρόδι
Μπουγάτσα με ρόδι
15΄ 50΄ συνολικά Για ένα ταψί 30×20 εκ.   Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού. Υλικά Εκτέλεση Για την...
Περισσότερα →
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
 30΄  – 4 μερίδες  1 – 2 ώρες   Μια καλή ιδέα -αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού- είναι να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε αδιάλυτη, παχύρρευστη βυσσινάδα. Αν μάλιστα είναι σπιτική,...
Περισσότερα →
Μπανόφι
Μπανόφι
20΄ για την καραμέλα 3½ – 4 ώρες 6 μερίδες 4 ώρες   Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα...
Περισσότερα →
Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας
Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας
 20΄  – 4 μερίδες 3 ώρες   Συνδυάζουμε δύο έντονες ευωδιές, της φράουλας και της μαστίχας, σε μια μους ιδιαίτερα ανάλαφρη, με «σπιτική» υφή. Το γιαούρτι αντικαθιστά θαυμάσια την κρέμα γάλακτος σε ορισμένες μους, γι’...
Περισσότερα →
Κορμός με σπιτική πραλίνα
Κορμός με σπιτική πραλίνα
30΄ 10-12 φέτες 4 ώρες   Αν θέλετε να σερβίρετε τον κορμό σαν παγωτό, μπορείτε να τον βάλετε στην κατάψυξη (αντί για την συντήρηση). Για να τον κόψετε, όμως, θα πρέπει να τον βγάλετε για...
Περισσότερα →
Κορμός με 2 σοκολάτες και κεράσια
Κορμός με 2 σοκολάτες και κεράσια
20΄ – 4 – 6 μερίδες 3 ώρες   Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε...
Περισσότερα →
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
20΄ 15΄ 6-8 μερίδες 2 ώρες   Ένα διαφορετικό εκμέκ με κρέμα σοκολάτας που θα λατρέψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φρυγανιές...
Περισσότερα →
Εκλέρ με σοκολάτα
Εκλέρ με σοκολάτα
1½ ώρα 15΄ 20 – 25 μικρά   Αμαρτωλή, γαλλική συνταγή που λατρεύω.  Είναι λίγο «μπελαλίδικα» αλλά με αποζημιώνει η γεύση τους. Πλούσια, σοκολατένια… τέλεια! Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη για «σου» 125 ml νερό...
Περισσότερα →
Muffins με σοκολάτα
Muffins με σοκολάτα
15΄ 25΄ 12 muffins –   Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τριμμένη κουβερτούρα με «σταγόνες» σοκολάτας που θα βρούμε συσκευασμένες, στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Υλικά Εκτέλεση ½ φλιτζ. τσαγιού μαλακωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή...
Περισσότερα →
Muffins με καρδιά ζελέ τριαντάφυλλο
Muffins με καρδιά ζελέ τριαντάφυλλο
30΄ 30΄ 10-12 muffins 1 ώρα   Λατρεύω το άρωμα του τριαντάφυλλου και προσπαθώ να το χρησιμοποιώ στα γλυκά μου. Εδώ σας δίνω μια ιδέα για τέλεια μάφινς. Υλικά Εκτέλεση Για το ζελέ τριαντάφυλλο 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Cupcakes σοκολάτας
Cupcakes σοκολάτας
20´ 25´-30´ 8-10 cupcakes –   Το κλασικότερο όλων των cupcakes. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί μασκαρπόνε. Είναι πιο γλυκό από το τυρί κρέμα και ταιριάζει εξίσου καλά. Υλικά Εκτέλεση Για τα cupcakes 130...
Περισσότερα →
Brownies με παγωτό
Brownies με παγωτό
20΄ 20΄-25΄ 4 – 6 μερίδες –   Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα. Υλικά Εκτέλεση 90 γρ. βούτυρο...
Περισσότερα →
Brownies με κρέμα γιαουρτιού και γλάσο
Brownies με κρέμα γιαουρτιού και γλάσο
20΄ 25΄ – 30΄ 6 μερίδες –   Η απόλυτη αμαρτία… Η κρέμα γιαουρτιού θα απογειώσει τη γεύση της σοκολάτας και θα κάνει τους αμετανόητους σοκολατομανείς να ξετρελαθούν. Υλικά Εκτέλεση Για το μπράουνι 200 γρ....
Περισσότερα →
Brownies με κανέλα και αμύγδαλα
Brownies με κανέλα και αμύγδαλα
20΄ 35΄ ταψί 20×30 εκ. –   Για τους λάτρεις της ευωδιάς της κανέλας, αυτά τα μπράουνις συνδυάζουν την αφράτη υφή με το άρωμα ου αγαπημένου μπαχαρικού. Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα, μπορείτε να...
Περισσότερα →