ΖΕΣΤΕΣ

Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Τα χόρτα, μαγειρεμένα στον ατμό, διατηρούν καλύτερα το ζωηρό χρώμα τους, είναι πιο τραγανά –αν και καλομαγειρεμένα- και πιο νόστιμα. Διατηρούν εξάλλου τα θρεπτικά τους συστατικά, με την προϋπόθεση...
Περισσότερα →
Σπαράγγια βραστά σαλάτα με πορτοκάλι
Σπαράγγια βραστά σαλάτα με πορτοκάλι
10΄ 15΄ 4 μερίδες –   Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φύτρα, γαρίδες και φράουλες
Σαλάτα με φύτρα, γαρίδες και φράουλες
30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Φύτρα βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων καθώς και στα μαγαζιά με προϊόντα υγιεινής διατροφής και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο
Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αν και συνήθως τα μαγειρεύουμε με άλλα υλικά, τα πράσα αξίζουν περισσότερο χώρο στο τραπέζι μας. Βράζουν γρήγορα, αναδεικνύοντας τη γλυκά τους γεύση και τα συνοδεύουμε με ένα απλό...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια. Υλικά...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
Σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
20΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα φρέσκια κουκιά είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα, ιδανικά για μια ζεστή σαλάτα. Όταν τα βράσουμε μπορούμε, αν θέλουμε, να αφαιρέσουμε το εξωτερικό ανοιχτόχρωμο περίβλημα, αν...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σπιτικό ξινολάχανο
Σαλάτα με σπιτικό ξινολάχανο
15΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Το παραδοσιακό ξινολάχανο που φτιάχνουν στη Βόρεια Ελλάδα (και σε πολλά μέρη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης) απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες για να ετοιμαστεί, αλλά το αποτέλεσμα...
Περισσότερα →
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
40΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα χορταρικά στο νόστιμο αυτό πιάτο, όπως κολοκυθοκορφάδες, κολοκυθανθούς, αλμύρα κ.ά. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό...
Περισσότερα →