destination taste!

ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες
Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες
40΄ – 4 μερίδες –   Οι πράσινες ντομάτες είναι τραγανές και ολόδροσες και κάνουν «κόντρα» με τα ζουμερά, κατακόκκινα ντοματίνια. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μικρές πατατούλες, πλυμμένες ολόκληρες 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη...
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
Απλή αλλά γιορτινή, χρωματιστή, επίσημη και νοστιμότατη. Τα έχει όλα, ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι. Τι περιμένετε;
Περισσότερα →
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
20΄ – 4 μερίδες –   Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί...
Περισσότερα →
ΝΤΑΚΟΣ
ΝΤΑΚΟΣ
Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας και τη φαντασία σας.
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού
Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού
 30΄ 5΄ 6 μερίδες –   Τα μείγματα επικάλυψης είναι πραγματικά πολλά και μπορούμε να πειραματιστούμε ανάλογα με τα γούστα μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε μαυροσούσαμο, γλυκό μπούκοβο (ή ανάμεικτο με λίγο καυτερό), μείγμα από πάπρικες...
Περισσότερα →
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, μαγειρευτό ή σχάρας, καθώς και πικάντικα κεμπάπ.
Περισσότερα →
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα...
Περισσότερα →
Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Τα χόρτα, μαγειρεμένα στον ατμό, διατηρούν καλύτερα το ζωηρό χρώμα τους, είναι πιο τραγανά –αν και καλομαγειρεμένα- και πιο νόστιμα. Διατηρούν εξάλλου τα θρεπτικά τους συστατικά, με την προϋπόθεση...
Περισσότερα →
Ταραμοσαλάτα
Ταραμοσαλάτα
30΄ – για 500 γρ. –   Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την...
Περισσότερα →
Ταμπουλέ πολίτικο
Ταμπουλέ πολίτικο
1 ώρα – 4 μερίδες 2 ώρες   Δροσερή, χορταστική και νόστιμη η γνωστή λιβανέζικη σαλάτα. Στην πολίτικη, αυτή, παραλλαγή, χρησιμοποιώ τον πελτέ, για να γλυκάνω την οξύτητα της ντομάτας, αλλά και να δώσω χρώμα...
Περισσότερα →
Σαλατικά με σύκα και προσούτο
Σαλατικά με σύκα και προσούτο
20΄ – 4 μερίδες –   Καλής ποιότητας ελληνικό προσούτο θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Νούμπουλο, λούζα και άλλα παρόμοια παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά βρίσκουμε συνήθως σε καλά παντοπωλεία και ντελί. Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
Υπάρχουν αναρίθμητες παραλλαγές της σαλάτας του Καίσαρα, όλες όμως έχουν σαν βάση τον κρόκο αυγού (εδώ μελάτο, για τη μαγιονέζα), το σκόρδο και τις αντσούγιες. Προσοχή στο αλάτι: οι παστές αντσούγιες, αν και ξαλμυρισμένες...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
10΄ – 4 μερίδες –   Αγαπημένη σαλάτα, δροσερή, φρουτένια με ένα τυράκι όνειρο από το τυροκομείο του Ζωζεφίνου και μια βινεγκρέτ βελούδινη. Υλικά Εκτέλεση Μείγμα από φύλλα ρόκας, τρυφερές καρδιές μαρουλιού και κορυφούλες από...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φύτρα, γαρίδες και φράουλες
Σαλάτα με φύτρα, γαρίδες και φράουλες
30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Φύτρα βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων καθώς και στα μαγαζιά με προϊόντα υγιεινής διατροφής και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φρέσκο αρακά και φέτα
Σαλάτα με φρέσκο αρακά και φέτα
40΄ 12΄ – 14΄ 4 μερίδες –   Εκτός εποχής του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρακά κατεψυγμένο, αλλά θα τον βράσουμε για μόλις 5 λεπτά. Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό αρακάς (ζυγισμένος ακαθάριστος), καλά καθαρισμένος 1 μαρούλι,...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
40΄ – 4 μερίδες –   Για περισσότερη ευκολία αγοράζουμε συσκευασμένο καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι, το οποίο χρειάζεται μόνο πλύσιμο και στέγνωμα. Σε καλά μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και σπανάκι baby, με...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ
Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Η βαλεριάνα είναι ένα γευστικότατο σαλατικό, με μαλακά, στρογγυλά φύλλα, αρκετά σαρκώδη –τη βρίσκουμε χύμα σε αρκετά μανάβικα και λαϊκές αγορές αλλά και συσκευασμένη, σε πολλά μεγάλα...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Το λάδι που μένει από το ψήσιμο των παντζαριών, σε συνδυασμό με το υγρό που βγάζουν τα ίδια τα παντζάρια με το ψήσιμό τους συνδυάζονται σε ένα πεντανόστιμο ζουμάκι, με ελαφρώς καπνιστές νότες, που δίνει υπέροχη γεύση στο ντρέσινγκ της σαλάτας.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Πλούσια και γιορτινή σαλάτα που μπορεί να σταθεί και σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να καβουρδίσουμε και λίγη καρυδόψιχα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να πασπαλίσουμε πάνω από τη σαλάτα.
Περισσότερα →
Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο
Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αν και συνήθως τα μαγειρεύουμε με άλλα υλικά, τα πράσα αξίζουν περισσότερο χώρο στο τραπέζι μας. Βράζουν γρήγορα, αναδεικνύοντας τη γλυκά τους γεύση και τα συνοδεύουμε με ένα απλό...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Για μεγαλύτερη ποικιλία μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με συνδυασμό από διάφορες ντομάτες, δηλαδή να αναμείξουμε τις απλές ντομάτες με πομοντόρια κομμένα στη μέση, με μικρές ντομάτες (από αυτές...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
15΄ – 6 μερίδες –   Για γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιούμε διάφορα είδη ντομάτας. Απλές ή πομοντόρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες αλλά και ντοματίνια κάθε χρώματος και σχήματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
20΄  – 4 μερίδες –   Γλιστρίδα (ή αντράκλα) θα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και σε ενημερωμένα μανάβικα. Αν μένουμε «εκτός των τειχών» τη βρίσκουμε εύκολα σε υπαίθριους χώρους και αγρούς, ακόμη και στον...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
15΄ – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε την...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια. Υλικά...
Περισσότερα →
Νισουάζ με φρέσκο τόνο
Νισουάζ με φρέσκο τόνο
10΄ 45΄ 4 μερίδες –   Τι κάνει αυτή τη σαλάτα ξεχωριστή; Τα φρέσκα και ξεχωριστά υλικά της! Τα φασολάκια είναι εποχής και όχι κατεψυγμένα και ο τόνος είναι νωπός και όχι κονσέρβας –αν δεν...
Περισσότερα →
Νισουάζ ανοιξιάτικη
Νισουάζ ανοιξιάτικη
20΄ 5΄ 6 μερίδες –   Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα. Τα...
Περισσότερα →
Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
1 ώρα  – 6 – 8 μερίδες 4 – 5 ώρες   Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
30΄ – 4 μερίδες –   Ξεχάστε τις «φλατ», βαρετές μαρουλοσαλάτες και ζωηρέψτε τις με ένα-δυο  ταιριαστά υλικά με έντονη γεύση, όπως οι αντσούγες. Θα με θυμηθείτε! Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια ρόμαν, καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα...
Περισσότερα →
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με...
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα. Προτείνουμε να την αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
Σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
20΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα φρέσκια κουκιά είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα, ιδανικά για μια ζεστή σαλάτα. Όταν τα βράσουμε μπορούμε, αν θέλουμε, να αφαιρέσουμε το εξωτερικό ανοιχτόχρωμο περίβλημα, αν...
Περισσότερα →
ΣAΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
ΣAΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
Το παραδοσιακό ξινολάχανο που φτιάχνουν στη Βόρεια Ελλάδα (και σε πολλά μέρη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης) απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες για να ετοιμαστεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικής νοστιμιάς.
Περισσότερα →
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Η επιτομή της νοστιμιάς και της δροσιάς! Η ευωδιά των εσπεριδοειδών απογειώνει μια απλή ανάμεικτη σαλάτα. Μην περιοριστείτε στα δεδομένα υλικά: αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ή αντικαθιστώντας λαχανικά, σαλατικά...
Περισσότερα →
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
15΄  – 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ορεκτικό!!! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως, γιατί το αβοκάντο, αν και ραντισμένο με χυμό λεμονιού, σύντομα μαυρίζει και χαλάει η γεύση του. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
10΄ – 4 μερίδες –   Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά. Υλικά Εκτέλεση 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, ντοματίνια και δεντρολίβανο
Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, ντοματίνια και δεντρολίβανο
40΄ 20΄ 4 μερίδες –   Αν δε βρείτε φρέσκες αγκινάρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας. Υλικά Εκτέλεση Για τη σαλάτα 12 αγκινάρες, φρέσκες, καθαρισμένες 50 ml ελαιόλαδο 500 γρ. ντοματίνια 4 φρέσκα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με πράσινα φασολάκια και σάλτσα δυόσμου
Σαλάτα με πράσινα φασολάκια και σάλτσα δυόσμου
20΄ 3΄ – 4΄ 6 μερίδες –   Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα από τις ίνες. Εξαιρετικά ταιριάζουν τα αμπελοφάσουλα. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό πράσινα στρογγυλά φασολάκια, κατεψυγμένα 2½ κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα
Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα
15΄ 30΄ 4   Αντί για κουνουπίδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα κοτσάνια, τα καθαρίζουμε από σκληρές ίνες και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ώστε να μαγειρευτούν στον...
Περισσότερα →
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
40΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα χορταρικά στο νόστιμο αυτό πιάτο, όπως κολοκυθοκορφάδες, κολοκυθανθούς, αλμύρα κ.ά. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φακές και φέτα
Σαλάτα με φακές και φέτα
10΄ 25΄ – 30΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη σαλάτα μας ελιές Καλαμών ή πράσινες, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Το καλοκαίρι, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε...
Περισσότερα →
Παληκαριά με πέστο ρόκας
Παληκαριά με πέστο ρόκας
30΄ 1 – 2 ώρες 4 μερίδες 12 ώρες   Η παλληκαριά είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με ανάμεικτα όσπρια και δημητριακά και που συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με διάφορες ονομασίες (π.χ. πολυσπόρια,)...
Περισσότερα →
Παληκαριά ή πολυσπόρια
Παληκαριά ή πολυσπόρια
5΄ 2 ώρες 4 μερίδες –   Συνταγή μου (μείγμα από όσπρια και δημητριακά) από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο...
Περισσότερα →
Μαυρομάτικα φασόλια με χωριάτικο λουκάνικο, πλιγούρι και κολοκυθάκια
Μαυρομάτικα φασόλια με χωριάτικο λουκάνικο, πλιγούρι και κολοκυθάκια
15΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Το καλοκαιράκι προτιμάμε τα όσπρια μαγειρεμένα σύντομα και σε ελαφρά πιάτα, για να αποφύγουμε τις ατελείωτες ώρες πάνω από ζεστές κατσαρόλες. Αυτό το σαλατοφαγητό είναι νόστιμο και χορταστικό...
Περισσότερα →
Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μοιάζει με σαλάτα αυτό το πιάτο αφού μάλιστα το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Αν δεν βρούμε σέσκουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρούλια, λάπαθα, σπανάκι ή ήμερα ραδίκια (π.χ. «ιταλικά»). Υλικά...
Περισσότερα →
Μαυρομάτικα σαλάτα με τόνο και ντομάτες
Μαυρομάτικα σαλάτα με τόνο και ντομάτες
20΄ 40΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση σε αυτό το σαλατοφαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φιλετάκια μαριναρισμένου γαύρου (ή μερικές αντσούγες σε λάδι, στραγγισμένες), κομμένα στη μέση, λίγο πριν το...
Περισσότερα →
Ρυζοσαλάτα με λαχανικά
Ρυζοσαλάτα με λαχανικά
20΄ 12΄ 6 μερίδες –   Αν νηστεύουμε, παραλείπουμε τις παστές σαρδέλες ή τις αντικαθιστούμε με 6 – 7 μικρές γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, βρασμένες για 8 λεπτά, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση. Υλικά...
Περισσότερα →
Βίδες με χωριάτικη σαλάτα
Βίδες με χωριάτικη σαλάτα
15΄ 8΄ -10΄ 6 – 8 μερίδες –   Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Για ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση...
Περισσότερα →
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
45΄  – 6 – 8 μερίδες –   Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ,...
Περισσότερα →
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για να διατηρηθούν ίσια τα βράζουμε δεμένα όλα μαζί στα κοτσάνια σε δύο σημεία, σε ματσάκι.
Περισσότερα →