destination taste!

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ
ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ
Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά τριμμένα και μπαχαρικά.
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Είτε το πούμε μελιτζανοσαλάτα είτε πουρέ μελιτζάνας, η ουσία είναι ότι τα μείγματα με ψίχα ψητής μελιτζάνας συνοδεύουν έξοχα τα κυριακάτικα πιάτα μας με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, κατά προτίμηση ψημένα στο φούρνο ή τη σχάρα.
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Υπέροχο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως (εφόσον έχει το ζαμπόν και το λαρδί) ή ως συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας. Αν δεν σας αρέσει το αμύγδαλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φουντούκια. Θα γίνει εξίσου υπέροχο!
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο σερβίρεται άνετα σαν κύριο, μαζί με μια σαλάτα εποχής.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΝΕΣ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΝΕΣ
Το μυστικό είναι πρώτα να βράσουμε τις πατάτες για να μαλακώσουν. Μετά, τις αρωματίζουμε με μπαχαρικά και μυρωδικά, τις νοστιμίζουμε με αλάτι και τις ψήνουμε ή τις τηγανίζουμε ώστε...
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑΧΝΙ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑΧΝΙ
Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε μαγειρευτά και σούπες.
Περισσότερα →
ΕΛΑΦΡΥ ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
ΕΛΑΦΡΥ ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
Πολύ εύκολο, χωρίς τεχνικές πολύπλοκες και υπερβολές στα υλικά, αυτό το σουφλέ είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό κάλεσμα ή αποτελεί από μόνο του ένα νόστιμο κύριο πιάτο, συνοδευμένο με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
Αν ο πουρές προκύψει υγρός, τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι απλώς να στεγνώσει και όχι να «αρπάξει» γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του.
Περισσότερα →
ΡΥΖΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
ΡΥΖΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Με το ρύζι συνοδεύουμε όλα τα ψητά κρεατικά και πουλερικά φούρνου, σούβλας και σχάρας αλλά και τα μαγειρευτά της κατσαρόλας. Μπορούμε να το σερβίρουμε και μόνο τους, σαν κύριο πιάτο και να το συνοδέψουμε με σαλάτα εποχής ή με βραστά χόρτα.
Περισσότερα →
ΡΥΖΙ ΜΕ ΦΙΔΕ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ
ΡΥΖΙ ΜΕ ΦΙΔΕ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ
Πρωτότυπο, μυρωδάτο και με διαφορετικές υφές, αυτό το ρύζι είναι η πιο γιορτινή συνοδεία σε ψητά και μαγειρευτά κρεατικά και πουλερικά. Σκέτο είναι ιδιαίτερα υγιεινό, αντικαθιστώντας το βούτυρο με ελαιόλαδο.
Περισσότερα →
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ
Κάτι ανάμεσα σε λαχανόριζο και πολίτικη σαλάτα με ρύζι, αυτό το πιάτο δεν είναι άλλο από ένα αμάλγαμα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και ιταλικής τεχνικής. Ενα πρώτο πιάτο που στέκεται περήφανα σε κάθε χειμωνιάτικο γιορτινό τραπέζι!
Περισσότερα →
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Το μυστικό για αφράτο και σπυρωτό ρύζι είναι μετά το μαγείρεμα να το αφήσουμε σκεπασμένο με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι για λίγα λεπτά. Έτσι, οι υδρατμοί θα απορροφηθούν από το πανάκι, αφήνοντας το ρύζι πιο στεγνό και έτσι πολύ αφράτο και σπυρωτό.
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ
ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ
Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Αν θέλουμε πιο χορταστικό το φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε περίπου 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε φέτες. Πρώτα το τηγανίζουμε σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό...
Περισσότερα →
ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ
ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ
Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα συγκρατήσει τους υδρατμούς από το καυτό ρύζι...
Περισσότερα →
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μάραθο...
Περισσότερα →
ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, αν και ελαφρώς χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Προσέχουμε με την προσθήκη αλευριού: το πολύ αλεύρι κάνει τα νιόκι βαριά, σκληρά και άγρια, ενώ το λιγοστό τα κάνει υπερβολικά μαλακά...
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Ένα ελαφρύ κύριο πιάτο με ψάρι αναζητά ένα αρκετά στιβαρό, χορταστικό συνοδευτικό, όπως το κριθαράκι, μαγειρεμένο μάλιστα σαν ριζότο για να δώσει ζουμερή αίσθηση στο όλο γεύμα.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Περισσότερα →