ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
10΄ 15΄ 4 μερίδες –   Ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά λαδερά και ετοιμάζουμε τα φασολάκια με τον κινέζικο τρόπο, δηλαδή τηγανισμένα σε δυνατή φωτιά και για ελάχιστα λεπτά. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. πράσινα φασολάκια...
Περισσότερα →
Πουρές πατάτας, ο κλασσικός
Πουρές πατάτας, ο κλασσικός
10΄ 25΄ – 30΄ 4 μερίδες –   Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά...
Περισσότερα →
Πουρές μελιτζάνας
Πουρές μελιτζάνας
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Είτε το πούμε μελιτζανοσαλάτα είτε πουρέ μελιτζάνας, η ουσία είναι ότι τα μείγματα με ψίχα ψητής μελιτζάνας συνοδεύουν έξοχα τα κυριακάτικα πιάτα μας με  κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, κατά...
Περισσότερα →
Πουρές δίχρωμος κολοκύθας-πατάτας
Πουρές δίχρωμος κολοκύθας-πατάτας
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Η κολοκύθα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε λαϊκές αγορές και υπαίθριους πάγκους. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο, καλό μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τη χονδρή και σκληρή φλούδα...
Περισσότερα →
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
Περισσότερα →
Πατάτες στιφάδο στη γάστρα με μυρωδικά
Πατάτες στιφάδο στη γάστρα με μυρωδικά
45΄  45΄ – 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Αν δεν βρούμε μικρές πατατούλες για φούρνο και μάλιστα βιολογικές, μπορούμε να αγοράσουμε πατάτες κανονικού μεγέθους. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις βράζουμε ολόκληρες, τις ξεφλουδίζουμε...
Περισσότερα →
Πατάτες στη γάστρα με φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά
Πατάτες στη γάστρα με φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά
40΄ 40΄ – 50΄ 6 μερίδες –   Αν θέλουμε να νοστιμίσουμε περισσότερο το φαγητό αυτό (ξεφεύγοντας λίγο βέβαια από τον όρο «λαδερό»), μπορούμε να ρίξουμε στη γάστρα 120 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον (ή σύγκλινο),...
Περισσότερα →
Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά
Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά
30΄ 45΄ 6 μερίδες  –   Αν έχετε βαρεθεί τις τηγανητές πατάτες ή τις συνηθισμένες πατάτες φούρνου δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη και διαφορετική προτάση με πρωτότυπο, εύκολο ψήσιμο και απίθανη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες...
Περισσότερα →
Πατάτες ογκρατέν
Πατάτες ογκρατέν
45΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο...
Περισσότερα →
Πατάτες ιδιαίτερα τραγανές
Πατάτες ιδιαίτερα τραγανές
35΄ Τηγάνισμα: 15΄ ή Ψήσιμο: 1 ώρα 4 – 6 μερίδες –   Το μυστικό είναι πρώτα να βράσουμε τις πατάτες για να μαλακώσουν. Μετά, τις αρωματίζουμε με μπαχαρικά και μυρωδικά, τις νοστιμίζουμε με αλάτι και...
Περισσότερα →
Πατάτες γιαχνί με ελιές και μάραθο
Πατάτες γιαχνί με ελιές και μάραθο
15΄ 55΄ 6 μερίδες –   Στα μαγειρευτά φαγητά είναι καλύτερο να ρίχνουμε το πιο ντελικάτο φρέσκο μυρωδικό –εδώ το μάραθο- στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσει το άρωμά του. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Μπροκολόσουπα
Μπροκολόσουπα
10΄ 40΄ 4 μερίδες –   Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια. Υλικά Εκτέλεση 100 ml...
Περισσότερα →
Μπρόκολο γιαχνί
Μπρόκολο γιαχνί
10΄ 35΄ 4 μερίδες  –   Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε...
Περισσότερα →
Ελαφρύ σουφλέ κουνουπιδιού
Ελαφρύ σουφλέ κουνουπιδιού
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Πολύ εύκολο, χωρίς τεχνικές πολύπλοκες και υπερβολές στα υλικά, αυτό το σουφλέ είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό κάλεσμα ή αποτελεί από μόνο του ένα...
Περισσότερα →
Πουρές αρακά
Πουρές αρακά
30΄  12΄ 4 μερίδες –   Αν ο πουρές προκύψει υγρός, τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι απλώς να στεγνώσει και...
Περισσότερα →
Αρακάς ανοιξιάτικος
Αρακάς ανοιξιάτικος
5΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Ο φρέσκος, ανοιξιάτικος αρακάς είναι νόστιμος και τρυφερός. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα στη σχάρα. Υλικά Εκτέλεση 650 γρ. αρακά φρέσκο 1 κρεμμύδι ξερό,...
Περισσότερα →
Ρύζι με φιδέ και κάστανα
Ρύζι με φιδέ και κάστανα
30΄ 5΄ – 6΄ 4 μερίδες –   Πρωτότυπο, μυρωδάτο και με διαφορετικές υφές, αυτό το ρύζι είναι η πιο γιορτινή συνοδεία σε ψητά και μαγειρευτά κρεατικά και πουλερικά. Σκέτο είναι ιδιαίτερα υγιεινό, αντικαθιστώντας το...
Περισσότερα →
Ριζότο με λάχανο πολίτικο
Ριζότο με λάχανο πολίτικο
40΄ 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Κάτι ανάμεσα σε λαχανόριζο και πολίτικη σαλάτα με ρύζι, αυτό το πιάτο δεν είναι άλλο από ένα αμάλγαμα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και ιταλικής τεχνικής. Ενα πρώτο πιάτο...
Περισσότερα →
Πιλάφι με κρεμμύδια
Πιλάφι με κρεμμύδια
5΄ 15΄ – 18΄ 6 μερίδες 10΄   Το μυστικό για αφράτο και σπυρωτό ρύζι είναι μετά το μαγείρεμα να το αφήσουμε σκεπασμένο με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι για λίγα λεπτά. Έτσι, οι υδρατμοί...
Περισσότερα →
Ντοματόρυζο σκορδάτο
Ντοματόρυζο σκορδάτο
15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με...
Περισσότερα →
Καστανό ρύζι
Καστανό ρύζι
5΄ 30΄ 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα...
Περισσότερα →
Άγριο ρύζι με μανιτάρια, φασολάκια και βερίκοκα
Άγριο ρύζι με μανιτάρια, φασολάκια και βερίκοκα
30΄ 20΄ 4 μερίδες –   Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες. Υλικά Εκτέλεση 50 ml ελαιόλαδο 150 γρ. πράσινα φασολάκια,...
Περισσότερα →
Πλιγούρι με πρασινάδες
Πλιγούρι με πρασινάδες
 10΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε...
Περισσότερα →
Νιόκι πατάτας
Νιόκι πατάτας
50΄ 15΄ 4 μερίδες –   Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, αν και ελαφρώς χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Προσέχουμε με την προσθήκη αλευριού: το πολύ αλεύρι κάνει τα νιόκι βαριά, σκληρά...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με σταφίδες
Κριθαρότο με σταφίδες
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένα ελαφρύ κύριο πιάτο με ψάρι αναζητά ένα αρκετά στιβαρό, χορταστικό συνοδευτικό, όπως το κριθαράκι, μαγειρεμένο μάλιστα σαν ριζότο για να δώσει ζουμερή αίσθηση στο όλο γεύμα. Υλικά...
Περισσότερα →
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο...
Περισσότερα →
Κριθαράκι με παντζάρια
Κριθαράκι με παντζάρια
10΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Κριθαράκι το ελληνικό ζυμαρικό στο χρώμα και τι γεύση του παντζαριού! Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό 3 μεγάλα...
Περισσότερα →