destination taste!

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο είναι ένα «ψευτοδημητριακό», πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Σε συνδυασμό με το λεπτεπίλεπτο αλεύρι ρυζιού, μας δίνει ένα ζυμαράκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά ζυμάρια με σταρένιο αλεύρι.
Περισσότερα →
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Mπορεί να σας φανεί απλό φαγητό, αλλά σας εγγυόμαι ότι είναι τόσο χορταστικό που αν το σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες κρέπες που θα βρείτε τα σούπερ μάρκετ ή ακόμα και τορτίγιες.
Περισσότερα →
ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τα κάστανα, υπάρχουν έτοιμα καθαρισμένα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι προμαγειρεμένα και συσκευασμένα σε κενό. Μεγάλη ευκολία αλλά θα χάσετε ένα μέρος της γεύσης.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Είναι τόσο εύκολη και τυρόπιτα που θα την φτιάχνετε συνέχεια. Το φύλλο της Ζύμης Ψαχνών την κάνει εξαιρετικά νόστιμη και τραγανή. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με ένα ωραίο, αρωματικό βουτυράκι.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
Αυτή την πίτα την φτιάχνω με τα περισσεύματα από το γαλλικό ρατατούιγ ή το ελληνικό τουρλού. Το μέγεθός της εξαρτάται από το περίσσευμα που έχω στη διάθεσή μου.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ
Το γλυκό και αμυλώδες καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για χορταστικές, κρεμώδεις σούπες. Είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικό καλαμπόκι, μιας και τα περισσότερα είδη συμβατικής καλλιέργειας είναι γενετικά τροποποιημένα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Το πλιγούρι είναι σπασμένο σιτάρι, πολύ πλούσιο σε ίνες. Θα το βρείτε στα καλά μπαχαράδικα της Ευριπίδου σε τρεις τύπους. Ψιλό, μέτριο και χοντρό και το καθένα είναι κατάλλογη για διαφορετικές συνταγές και μαγειρέματα.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΚΡΕΜΩΔΗΣ
ΣΟΥΠΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΚΡΕΜΩΔΗΣ
Αν η σούπα προκύψει πολύ πηχτή μετά την πολτοποίηση, την αραιώνουμε με λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αν προκύψει πιο υδαρή από όσο θέλουμε τη βράζουμε για 5 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά...
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ
Αν και ο συνδυασμός μαραθόριζας και πορτοκαλιού είναι αναπάντεχα ταιριαστός γιατί δίνει ιδιαίτερη «φρεσκάδα» στη γύση της σούπας, ωστόσο αν θέλουμε παραλείπουμε το χυμό.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ «ΧΟΡΤΑ ΛΑΪΚΗΣ»
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ «ΧΟΡΤΑ ΛΑΪΚΗΣ»
Φαγάκι-βάλσαμο, χειμωνιάτικο, νόστιμο, εποχικό, οικονομικό. Μια σούπα με όλη τη γεύση των χορταρικών της εποχής, ελαφριά αλλά χορταστική με την προσθήκη παξιμαδιού και γιαουρτιού (και τα δύο είναι προαιρετικά, αν κάνετε δίαιτα).
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Η σούπα αυτή βασίζεται στην κλασική γαλλική χωριάτικη σούπα “βισισουάζ” που φτιάχνεται με πράσα και πατάτες και σερβίρεται πολτοποιημένη. Εδώ απλώς νοστιμίζουμε με μπέικον και πάπρικα...
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις ντομάτες...
Περισσότερα →
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ
Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα. Ιδιαίτερη νοστιμιά δίνουν όμως...
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ
ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ
Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από το μπλέντερ για να αποκτήσει βελούδινη υφή, σαν κρέμα. Αν είναι αρκετά υδαρή, την αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις σε μέτρια φωτιά.
Περισσότερα →
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και όχι μούλτι...
Περισσότερα →
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Η ισπανικής προέλευσης καλοκαιρινή αυτή σούπα είναι ιδιαίτερα δροσιστική και εξαιρετικά γευστική. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα επίσημο γεύμα όπου στο κύριο πιάτο θα υπάρχει αρνάκι ή κατσικάκι.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ προτείνουμε μια μεσογειακή εκδοχή, με θρεπτικό, νόστιμο και νηστίσιμο ταχίνι...
Περισσότερα →
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρά φορμάκια για ατομικά ταρτάκια.
Περισσότερα →
ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΛΕΥΚΟ
ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΛΕΥΚΟ
Εκτός από το κλασικό γκασπάτσο με ντομάτες, οι Ισπανοί περηφανεύονται και για το παγωμένο τους «γκασπάτσο μπλάνκο», δηλαδή μια λευκή κρεμώδη σούπα με αγγούρι, γιαούρτι και σταφύλια.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με μαλακή φέτα.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
Γιορτινό πρώτο πιάτο με πρωτότυπη εμφάνιση και γέμιση, και γεύση που σας δίνει νέα έμπνευση για τις μαγειρικές με χωριάτικο λουκάνικο. Εκτός γιορτής, αυτό το ρολό είναι ένα θαυμάσιο κυριακάτικο κύριο πιάτο που θα συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ
Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του.
Περισσότερα →
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Μ’ αρέσει η κολοκύθα γιατί είναι ένα λαχανικό που πάει παντού και πρωταγωνιστεί τόσο σε γλυκίσματα όσο και σε αλμυρά πιάτα. Οι συνηθισμένες συνταγές είναι λίγο-πολύ γνωστές αλλά...
Περισσότερα →
ΣΠΑΡΑΓΓΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΣΠΑΡΑΓΓΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Ζουμερά, τραγανά γλυκά σπαράγγια θα βρούμε σε ματσάκια τόσο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα όσο και σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προτιμάμε τα πράσινα και όχι τα λευκά τα οποία...
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
Το «βουτυράτο» αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να δένουμε σούπες ή σάλτσες και, μαζί με το ταχίνι, είναι από τα υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν με το παραπάνω την κρέμα γάλακτος...
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια.
Περισσότερα →
ΜΑΡΟΥΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΜΑΡΟΥΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Δείτε πώς το μαρουλάκι, που το έχουμε συνηθίσει ωμό σε σαλάτα, μπορεί να μας δώσει μια απίθανη χειμωνιάτικη βελούδινη σούπα, χορταστική και πεντανόστιμη!
Περισσότερα →
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το γιαούρτι με 200 γρ. ξινή κρέμα ή με ρώσικη κρέμα σμετάνα (θα τη βρούμε σε πολλά καταστήματα με ρώσικα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ).
Περισσότερα →
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΙ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΙ
Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με τη γεύση της κολοκύθας. Αν δεν αγαπάτε το καρι μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή με λίγο κόλιανδρο σε σκόνη.
Περισσότερα →
ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
Ένας καλός τρόπος να «δέσουμε» μια πολτοποιημένη σούπα είναι να ρίξουμε στο τέλος του μαγειρέματος έναν φρέσκο κρόκο αυγού, τον οποίο θα μαγειρέψουμε με τη μέθοδο της καρμπονάρα: τον ανακατεύουμε δηλαδή έντονα...
Περισσότερα →
ΕΛΑΦΡΥ ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
ΕΛΑΦΡΥ ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
Πολύ εύκολο, χωρίς τεχνικές πολύπλοκες και υπερβολές στα υλικά, αυτό το σουφλέ είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό κάλεσμα ή αποτελεί από μόνο του ένα νόστιμο κύριο πιάτο, συνοδευμένο με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με...
Περισσότερα →
ΡΟΖ ΡΙΖΟΤΟ
ΡΟΖ ΡΙΖΟΤΟ
Ίσως το πιο «ερωτικό» ριζότο που έχετε δοκιμάσει. Το χρώμα του αλλά και η γεύση του ταιριάζουν τέλεια σε ένα ρομαντικό γεύμα.
Περισσότερα →
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ
Αν και τα σπαράγγια είναι εξαιρετικά σοταρισμένα σε λάδι, ωστόσο δεν στερούνται νοστιμιάς αν τα ψήσουμε στο γκριλ. Γίνονται τραγανά και βγάζουν όλη τη γλύκα τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με πολύ λάδι.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη νοστιμιά.
Περισσότερα →