ΜΕΖΕΔΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
15´ 45´ 6 πατάτες –   Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
Περισσότερα →
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Άλειμμα: 15´ Κριτσίνια: 20´ Κριτσίνια: 20´ – 25´ 4-6 μερίδες Άλειμμα: 1 ώρα   Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη...
Περισσότερα →
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
20΄ 10΄ Για 2 μεγάλα βάζα 20-25 ημέρες   Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις...
Περισσότερα →
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
30΄ 20΄ (συνολικά) 4 μερίδες 30΄   Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα...
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες –   Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και πρωτότυπα λουκάνικα a la ελληνικά. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Ξινολάχανο
Ξινολάχανο
 1½ ώρα – 12 κιλά 3 – 4 εβδομάδες   Διάσημο από τη βόρεια Ευρώπη μέχρι τη… βόρεια Ελλάδα. Είναι μεν τουρσί αλλά σερβίρεται σε μεγάλη ποσότητα, σαν συνοδευτικό. Στη Μακεδονία και τη Θράκη...
Περισσότερα →
Παντζάρια τουρσί
Παντζάρια τουρσί
 15΄ 1 ώρα   Το τουρσί αυτό τρώγεται από την επόμενη κιόλας μέρα αλλά όσο μένει τόσο νοστιμότερο γίνεται. Το αφήνω για πολλούς μήνες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και τα σερβίρω σε σαλάτες...
Περισσότερα →
Ντάκος
Ντάκος
 10΄ – 2 μερίδες –   Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας  και τη φαντασία...
Περισσότερα →
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
30΄  35΄ Για 30 κομμάτια 1 ώρα   Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι, τη βεράντα...
Περισσότερα →
Χορτοπιτάκια εύκολα
Χορτοπιτάκια εύκολα
 10΄ 15΄-20΄ για 30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Σερβίρεται τέλεια κομμένο σε φέτες, αλειμμένες με μουστάρδα και συνοδεύονται με μπίρα! Υλικά Εκτέλεση 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κοφτές κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Τηγανιά καραμανλίδικη με παστουρμά καμήλας και κοτόπουλο
Τηγανιά καραμανλίδικη με παστουρμά καμήλας και κοτόπουλο
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Παραδοσιακή συνταγή από το Αγιάσι Αδάνων. Σπάνια γεύση και νοστιμιά ο παστουρμάς καμήλας που τονώνει το «ουδέτερο» κοτόπουλο. Υλικά Εκτέλεση 1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους 1...
Περισσότερα →
Τζατζίκι με δυόσμο
Τζατζίκι με δυόσμο
 10΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και...
Περισσότερα →
Πράσινο ντοματάκι τουρσί
Πράσινο ντοματάκι τουρσί
 1½ ώρα  15΄ για 3 κιλά 1 ώρα για να κρυώσει η άλμη Αναμονή για ωρίμανση: 20 – 25 ημέρες   Ακόμα και μέχρι τώρα το Δεκέμβριο, σε πολλές λαϊκές αγορές θα βρούμε πράσινα...
Περισσότερα →
Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα
Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα
 30΄  20΄ Για 2 μεγάλες πίτσες –   Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και συντομία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας καλαμαράκια κονσέρβας, καλά ξεπλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μικρού...
Περισσότερα →
Πιπεριές κέρατο τουρσί
Πιπεριές κέρατο τουρσί
 30΄ 25΄ για 2 κιλά   Στάνταρ τουρσάκι που φτιάχνω το καλοκαίρι που βρίσκω ωραίες πιπεριές. Αν βρω μακριές, καυτερές πιπεριές φρέσκες, προσθέτω 1-2 ψιλοκομμένες και αντικαθιστώ τις αποξηραμένες. Γίνεται ακόμα πιο πικάντικο. Υλικά...
Περισσότερα →
Πικαλίλι –το αγγλικό τουρσί
Πικαλίλι –το αγγλικό τουρσί
30΄  15΄ – 20΄ για 3 κιλά Στο ψυγείο: 24 ώρες Ωρίμανση: 1½ μήνα   Το πικαλίλι είναι τουρσί από ανάμεικτα λαχανικά που διατηρούνται σε μείγμα από ξίδι και μπαχαρικά, κυρίως μουστάρδα σκόνη και...
Περισσότερα →
Πάστα ελιάς
Πάστα ελιάς
20΄ – 4 μερίδες –   Η πάστα ελιές διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο, σε μικρά βαζάκια, γεμισμένα μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας για...
Περισσότερα →
Λάχανο τουρσί, πολίτικο
Λάχανο τουρσί, πολίτικο
1 ώρα (συνολικά) – 3 κιλά τουρσί Για στράγγισμα: Όλο το βράδυ Για ωρίμανση: 20-25 ημέρες   Ουζομεζές από τους λίγους, χειμώνα-καλοκαίρι. Όπως και στην ωμή εκδοχή της σαλάτας, ο συνδυασμός λάχανου άσπρου και κόκκινου...
Περισσότερα →
Κρίταμα τουρσί
Κρίταμα τουρσί
30΄ 12 – 24 ώρες   Θα το βρείτε δίπλα στη θάλασσα, να «γλύφει» τα ριζά των βράχων ή ακόμα και τους τοίχους και τις ξερολιθιές δίπλα στο κύμα. Είναι σκουροπράσινο φυτό, με φύλλα...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι τουρσί σπιτικό
Κουνουπίδι τουρσί σπιτικό
40΄ 2 εβδομάδες   Κουνουπίδι τραγανό και ξινούτσικο γίνεται ιδιαίτερος, νηστίσιμος μεζές που θα τον απολαύσετε με ένα ωραίο κρασί ή ένα παγωμένο ουζάκι.  Υλικά Εκτέλεση 1 μικρό κουνουπίδι, καθαρισμένο από τα φύλλα και χωρισμένο...
Περισσότερα →
Κέικ με καλαμπόκι και τόνο
Κέικ με καλαμπόκι και τόνο
25΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Σερβίρω το πεντανόστιμο αυτό αλμυρό κέικ  σαν ελαφρύ γεύμα με μια πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα. Κόβω σε μικρά κυβάκια και το σερβίρω με το απεριτίφ. Είναι...
Περισσότερα →
Κάππαρη τουρσί
Κάππαρη τουρσί
20΄ – – 1 εβδομάδα στο νερό + 2 εβδομάδες στην άρμη   Αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για τουρσί είναι οι γνωστές πράσινες μπαλίτσες που δεν είναι άλλο από τα μπουμπούκια της (τα λένε και καππαρόμηλα...
Περισσότερα →
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
40΄ 40΄ – 45΄ 30-35 κομμάτια   Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει...
Περισσότερα →
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα...
Περισσότερα →
Βολβοί ξυδάτοι
Βολβοί ξυδάτοι
30΄ 1 ώρα   Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Ανάμεικτα λαχανικά τουρσί
Ανάμεικτα λαχανικά τουρσί
35΄ – 40΄ 2 κιλά   Αφήνω τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό σημείο για 2 εβδομάδες πριν τα ανοίξω. Μετά το άνοιγμα το τουρσί διατηρείται για καιρό εντός ή εκτός ψυγείου, πάντα σε δροσερό...
Περισσότερα →
Αγγουράκια τουρσί
Αγγουράκια τουρσί
1 κιλό 15 ώρες   Θα είναι έτοιμα σε 4 – 6 εβδομάδες αλλά συνεχίζουν να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση εκεί για πολλούς μήνες. Είναι θαυμάσια σε σπιτική ρώσικη σαλάτα, σε χάμπουργκερ, σε σαλάτες,...
Περισσότερα →
Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
1 ώρα  – 6 – 8 μερίδες 4 – 5 ώρες   Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν...
Περισσότερα →
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με...
Περισσότερα →
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
1 ώρα 20΄ 4-6 μερίδες 1 ώρα   Για τις τέλειες τυροκροκέτες, με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και κρεμώδες, μελάτο εσωτερικό, διαλέγω πάντα μαλακά κίτρινα τυριά όπως το μετσοβόνε, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, ένταμ,...
Περισσότερα →
Τυροκαυτερή σπιτική
Τυροκαυτερή σπιτική
10΄  – Για 500 γρ. 1 ώρα   Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη....
Περισσότερα →
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
10΄ 4´-6´ 4 μερίδες –   Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της...
Περισσότερα →
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
15΄ 5´-6´ 4 μερίδες –   Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα...
Περισσότερα →
Μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς και ΜΕΤΑΧΑ
Μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς και ΜΕΤΑΧΑ
15΄  – 6 μερίδες 2 ώρες   Λαχταριστές τυρομπαλίτσες με κρεμώδη υφή που κάνει υπέροχη αντίθεση με το τραγανό περίβλημα ξηρών καρπών. Για το καλοσώρισμα των καλεσμένων.  Υλικά Εκτέλεση 50 γρ. καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα...
Περισσότερα →
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση...
Περισσότερα →
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
45΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Ανάλογα με την εποχή του χρόνου επιλέγω διάφορα χορταρικά όπως ραδίκια κάθε είδους, λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα, ζωχούς κ.ά.). Ο παστουμάς καμήλας έχει ιδιαίτερα ελαφριά γεύση και...
Περισσότερα →
Σπετζοφάι (Πήλιο)
Σπετζοφάι (Πήλιο)
15΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές....
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με λουκάνικο
Σφολιατάκια με λουκάνικο
15΄ 15΄ 18-20 πιτάκια –   Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα...
Περισσότερα →
Παστουρμαδόπιτα
Παστουρμαδόπιτα
20΄ 45΄ Για 1 ταψί με διάμετρο 22 εκ. –   Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη...
Περισσότερα →
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
20΄ 30΄ 15-20 πιτάκια 30΄   Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους...
Περισσότερα →
Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)
Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου ιδιαίτερα χορταστική. Σερβιριστεί ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο με ζεστό χωριάτικο ψωμί. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο, κομμένο σε φετούλες 1...
Περισσότερα →
Τορτίγια με πατάτες
Τορτίγια με πατάτες
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Οταν θέλω κάτι χορταστικό, εύκολο και πραγματικά νόστιμο, αυτή η ομελέτα τορτίγια είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική αν μου έχουν περισσέψει βραστές πατάτες, ή ακόμα και ψητές οι...
Περισσότερα →
Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα
Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα
40΄ 10΄ 4 – 6 μερίδες –   Βλίτα τα υπέροχα! Μην τα περιορίσετε μόνο σε μια βραστή σαλάτα. Η γλύκα και η νοστιμιά τους απογειώνει ένα πλήθος από καλοκαιρινά πιάτα όπως χορτόπιτες,. Στραπατσάδες, ομελέτες,...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
5΄ 10΄ – 15΄ 2 μερίδες –   Το σουτζούκι είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό με έντονη γεύση και δυνατό άρωμα. Το ήπιο ανθότυρο και ο δροσερός βασιλικός δίνουν την ισορροπία των γεύσεων που χρειάζεται το...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
10΄ 15΄ 2 μερίδες –   Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι φτιαγμένος με βρασμένα κομμάτια κρέατος, ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Μοιάζει λίγο με την πηχτή, αλλά έχει πιο...
Περισσότερα →
Ομελέτα φούρνου με φασολάκια και ζαμπόν
Ομελέτα φούρνου με φασολάκια και ζαμπόν
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αυτή η ομελέτα φούρνου, γνωστή στη γαλλική κουζίνα ως clafoutis, στην πραγματικότητα είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό, ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που μάλιστα ετοιμάζεται με απλά υλικά που, λίγο-πολύ έχουμε...
Περισσότερα →
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα 20΄  – 4 μερίδες 1-2 ώρες   Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε! Υλικά...
Περισσότερα →
Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας
Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας
10΄ 45΄ – 55΄ 4 μερίδες –   Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Διαλέξτε τις μικρές και στρογγυλές πατατούλες για φούρνο και αποφύγετε τις μεγαλύτερες, για να έχετε τέλειο και ομοιόμορφο...
Περισσότερα →
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο....
Περισσότερα →
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 μερίδες –   Γρήγορο μπυρομεζεδάκι με την καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε. Αν δεν σας αρέσει το Μετσοβόνε μπορείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε όποιο άλλο καπνιστό τυρί σας αρέσει. Υλικά Εκτέλεση Για τα...
Περισσότερα →
Μελιτζάνες με γιαούρτι και κάρι
Μελιτζάνες με γιαούρτι και κάρι
15΄ 30΄ 4 μερίδες  –   Φροντίζουμε να επιλέξουμε καλής ποιότητας φρεσκοαλεσμένα μπαχαρικά για να αποδώσουν το μέγιστο των αρωμάτων τους. Υλικά Εκτέλεση 4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια 75 ml ελαιόλαδο 2 κουτ....
Περισσότερα →
Μαρουλοκεφτέδες
Μαρουλοκεφτέδες
1 ώρα 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200ºC. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμιση βιολογικές, με...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι πανέ με σαφράν
Κουνουπίδι πανέ με σαφράν
30΄ 30΄ 4   Το μυστικό μου για τραγανή αλλά πολύ αφράτη κρούστα είναι η προσθήκη δύο απλών υλικών στο χυλό: μαρέγκας (για τεχνική που θυμίζει την ιαπωνική τεμπούρα) και κορν φλάουρ που κάνει...
Περισσότερα →
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια –   Εύκολα και πεντανόστιμα ταρτάκια, τέλεια για παιδικό πάρτι ή κρύο μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα κρούστας ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο Για τη γέμιση 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα...
Περισσότερα →
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
20΄ 20΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Δεν μου αρέσει το πολύ αλεύρι στους κολοκυθοκεφτέδες γιατί τους κάνει πολύ «ψωμένιους». Προτιμώ να γεύομαι τα λεπτεπίλεπτα κολοκυθάκια και τα αρώματα των μυρωδικών. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό...
Περισσότερα →
Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό
Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό
 10΄ 15΄ – 20΄   Η αφθονία των καλοκαιρινών λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών μας δίνει πολλές ιδέες για τη συντήρησή τους ώστε να τα απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό και να γεμίζουμε με καλοκαιρινές νότες...
Περισσότερα →
Βλιτοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα
Βλιτοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα
40΄ 20΄ 25 κεφτέδες –   Δεν είναι λαδερό πιάτο, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα βλίτα… αλλιώς, πέρα από τις συνηθισμένη του λαδερή εκδοχή. Συνοδέψτε με αυτούς τους κεφτέδες κάθε είδος ψητού...
Περισσότερα →
Φαλάφελ με φακές
Φαλάφελ με φακές
40΄ 20΄ 4 μερίδες –   Αν και τα παραδοσιακά ανατολίτικα φαλάφελ φτιάχνονται με ρεβίθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα φακές γιατί είναι ιδιαίτερα νόστιμες και γευστικά τούς ταιριάζει το τηγάνισμα. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. φακές,...
Περισσότερα →
Φάβα με ζεστή κρεμμυδοσαλάτα
Φάβα με ζεστή κρεμμυδοσαλάτα
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Η φάβα και το κρεμμύδι είναι ζευγάρι αχώριστο. Εδώ, προτείνουμε μια άλλη εκδοχή της… «παντρεμένης» φάβας με φρέσκα κρεμμυδάκια, σοταρισμένα και γλυκανισάτα.  Υλικά Εκτέλεση Για τη φάβα 2...
Περισσότερα →
Φάβα από κουκιά
Φάβα από κουκιά
10΄ 1 – 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 12 ώρες   Εξαιρετικός μεζές για όλο το χρόνο που συνοδεύει έξοχα ούζο, τσίπουρο ή κρασάκι. Αυτή η φάβα συνοδεύει τέλεια φρέσκο ψωμί φρυγανισμένο, καλά σπιτικά...
Περισσότερα →
Φάβα (Σαντορίνη)
Φάβα (Σαντορίνη)
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Το φυτό από το οποίο προέρχεται η φάβα είναι το λαθούρι, το οποίο στη Σαντορίνη καλλιεργείται εδώ και 3600 χρόνια. Η φάβα της Σαντορίνης είναι απαλή και γλυκιά...
Περισσότερα →
Ρεβιθοκεφτέδες πανεύκολοι
Ρεβιθοκεφτέδες πανεύκολοι
20΄ 30΄ 4 μερίδες 2 – 3 ώρες   Το ρεβιθάλευρο είναι απίθανο συστατικό για ψωμί, κράκερς, κροκέτες και κεφτεδάκια. Εδώ το προτείνω για υπέροχους, αφράτους ρεβιθοκεφτέδες, αντικαθιστώντας τα ρεβίθια με το πολύωρο μούλιασμα...
Περισσότερα →
Ρεβιθοκεφτέδες (Σίφνος)
Ρεβιθοκεφτέδες (Σίφνος)
15΄  1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 8-12 ώρες   Το χειμώνα, που δεν υπάρχει φρέσκος δυόσμος, φτιάχνουμε αυτούς τους ρεβιθοκεφτέδες με άνηθο. Στην περίπτωση αυτή αντικαθιστούμε την κανέλα με γλυκάνισο σε σκόνη. Υλικά...
Περισσότερα →
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Δεν είναι τόσο η γέμιση που διαφέρει εδώ από τα κλασικά γεμιστά αλλά η γλύκα και η νοστιμιά της πιπεριές Φλωρίνης –ιδιαίτερα αν βρούμε αυθεντικές, η νοστιμιά των...
Περισσότερα →
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
40΄ 50΄ 30 ντολμαδάκια   Dolma δηλαδή γεμιστό και yalanji δηλαδή ψεύτικο. Ψεύτικοι ντολμάδες γιατί τους λείπει το κρέας, ο κιμάς αλλά με γεύση περίσσια από τις λιαστές ντομάτες, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και τις...
Περισσότερα →
Κολοκυθανθοί με ρύζι και μυρωδικά
Κολοκυθανθοί με ρύζι και μυρωδικά
30΄ 30΄ 6 μερίδες –   Οι ανθοί κολοκυθιάς είναι από τα πιο περιζήτητα καλοκαιρινά κηπευτικά.Η εικόνα της πρωινής καλοκαιρινής δροσιάς πάνω στα εδώδιμα λουλούδια είναι ότι πιο ζωντανό μπορούμε να δούμε σε ένα...
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
Χταπόδι κρασάτο με μέλι
Χταπόδι κρασάτο με μέλι
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Από τις πιο νόστιμες συνταγές για χταπόδι που μοσχοβολάει κρασάκι. Υλικά Εκτέλεση 1 σχετικά μεγάλο χταπόδι με βάρος 1.000 – 1.100 γρ., φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο ¾...
Περισσότερα →
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες, από τις κατεψυγμένες. Δίνουν περισσότερη νοστιμιά στα λαχανικά που τις συνοδεύουν. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα κρούστας 1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι (προαιρετικά -θα το...
Περισσότερα →
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Πιάτο θεσσαλονικιώτικο που συναντάμε όμως και σε άλλα μέρη της Μακεδονίας. Μαζί με ένα πιλάφι αποτελεί κύριο γεύμα, ωστόσο σερβίρεται και σκέτο, σαν εξαιρετικός ουζομεζές. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
1 ώρα 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Συχνά σερβίρω αυτά τα ντολμαδάκια με μια απλή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όσο ζουμάκι έχει μείνει στην κατσαρόλα με 1 κουτ....
Περισσότερα →
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
20´ 15´ 4 μερίδες –   Μεζεδάκι τέλειο για ούζο…  Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά Για τη γέμιση 500...
Περισσότερα →
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις...
Περισσότερα →
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
15´ 15´ 4 μερίδες –   Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες. Υλικά Εκτέλεση 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι 300...
Περισσότερα →
Γαρίδες με άνηθο, σε ζελέ
Γαρίδες με άνηθο, σε ζελέ
20΄ – 4 – 6 μερίδες 3 ώρες   Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό, τέλειο για ένα καλοκαιρινό μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 6 φύλλα ζελατίνης ½ λίτρο ζωμός λαχανικών 1 κουτ. γλυκού σπιτική κέτσαπ ή κέτσαπ βιολογική 250...
Περισσότερα →
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα κλαδιά δεντρολίβανου, γίνονται σούβλες για τις γαρίδες, χαρίζοντάς τους ιδιαίτερο άρωμα και ο συνδυασμός ούζο-μέλι δίνουν μια γεύση απίστευτη! Υλικά Εκτέλεση ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2...
Περισσότερα →
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
30΄ 15΄ -20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα. Υλικά...
Περισσότερα →
Τερίνα γλώσσας και σολομού με σπανάκι
Τερίνα γλώσσας και σολομού με σπανάκι
25΄ 40΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους,...
Περισσότερα →
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
15΄ 8΄ – 10΄ 4 μερίδες 30΄   Πικάντικα και πεντανόστιμα σουβλάκια, ότι πρέπει για βραδιές με τσίπουρο ή ουζάκι. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φιλέτο από καπνιστό σκουμπρί κονσέρβας, κομματιασμένο με το χέρι σε μέτρια...
Περισσότερα →
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
20΄ 10΄ – 12΄ 4 μερίδες –   Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο. Υλικά...
Περισσότερα →
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
45΄  – 6 – 8 μερίδες –   Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ,...
Περισσότερα →
Μπακαλιαρολουκουμάδες αφράτοι
Μπακαλιαρολουκουμάδες αφράτοι
20΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες 24 ώρες   Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς...
Περισσότερα →
Μένουλες «τσακιστές»
Μένουλες «τσακιστές»
30΄ 2-3 ημέρες   Ιδιαίτερο μεζεδάκι από ένα υποτιμημένο και φτηνό ψάρι. Η μένουλα ή μέλουνα (σε ορισμένες περιοχές) Είναι συγγενικό ψάρι με τη μαρίδα αλλά είναι διπλάσια στο μάκρος και στο φάρδος. Προτιμήστε...
Περισσότερα →
Μαρίδες στο τηγάνι σε κουρκούτι
Μαρίδες στο τηγάνι σε κουρκούτι
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Φτιάξτε αυτό το φαγητό και με άλλα μικρά ψάρια όπως γαύρο ή μικρό γοπάκι. Εχουμε υπόψη πώς, ενώ η μαρίδα δεν απαιτεί το παραμικρό καθάρισμα, παρά μόνο καλό πλύσιμο,...
Περισσότερα →
Τερίνα με κουνέλι και σύκα
Τερίνα με κουνέλι και σύκα
1 ώρα 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες –   Ένα γιορτινό φαγητό με λεπτή γεύση και εξαιρετικά αρώματα. Η γλύκα των σύκων αναδεικνύει τέλεια το ντελικάτο κουνελάκι. Υλικά Εκτέλεση 1 κουνέλι περίπου 1 κιλό, ξεκοκαλισμένο...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
 20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Πεντανόστιμα σουτζουκάκια με ιδιαίτερη γεύση. Οι ελιές δίνουν πικάντικη γεύση και γίνονται το τέλειο μεζεδάκι για μπύρα. Υλικά Εκτέλεση 650 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη 2...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
30΄ 35΄ 6 μερίδες –   Η γέμιση με τυριά είναι προαιρετική και, αν θέλουμε, την παραλείπουμε και φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια σκέτα. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο 350 γρ. κιμάς χοιρινός, από...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
1½ ώρα 20΄ – 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Κάτι σαν πιτάκια γεμιστά με κιμά είναι αυτά τα κεφτεδάκια. Δεν τηγανίζονται, βράζουν ήπια και στη συνέχεια τυλίγονται σε μια απλή σπιτική ζύμη και...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια Σουηδικά
Κεφτεδάκια Σουηδικά
40΄ 15΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα αγαπημένα κεφτεδάκια των Σουηδών… Αν δεν σας αρέσει το καπνιστό μπέικον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα πιο ελαφρύ ζαμπόν. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια με τραχανά
Κεφτεδάκια με τραχανά
20΄ 20΄ 6 μερίδες 30΄   Ο τραχανάς αντικαθιστά μέρος του ψωμιού στο μείγμα με τον κόκκο τους να γίνεται αισθητός στο στόμα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Το μείγμα του κιμά γίνεται πιο στεγνό...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα χρησιμοποιήστε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά όπως παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και προτιμήστε αυτά που λιώνουν ωραία, όπως...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια αφράτα
Κεφτεδάκια αφράτα
20΄ 20΄ – 25΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Πολλές είναι οι συνταγές για αφράτα κεφτεδάκια και η καθεμία έχει το μυστικό της: καλής ποιότητας πρώτες ύλες, καλό ζύμωμα του κιμά, υλικά-έκπληξη που...
Περισσότερα →
Κεμπάπ πικάντικα
Κεμπάπ πικάντικα
15΄ 10΄ – 15΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο...
Περισσότερα →
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
15΄ 20΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο...
Περισσότερα →
Ιρί κεφτέ με παστουρμά και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Ιρί κεφτέ με παστουρμά και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 40΄ – 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Παραδοσιακό έδεσμα της Καππαδοκίας. Σερβίρετε με ένα αρωματικό τσίπουρο σαν μεζεδάκι. Υλικά Εκτέλεση Για τους κεφτέδες 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 100 γρ. παστουρμάς μόσχου, ψιλοκομμένο...
Περισσότερα →
Κροκέτες κοτόπουλου
Κροκέτες κοτόπουλου
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες 30΄ – 40΄   Πολύ τραγανοί εξωτερικά και με χρυσαφένιο χρώμα, κρύβουν στο εσωτερικό τους μια ευωδιαστή και αφράτη σάρκα που θα ξετρελάνει κυρίως τα μικρά παιδιά. Τους...
Περισσότερα →
Κοτομπουκιές χρυσαφένιες
Κοτομπουκιές χρυσαφένιες
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες 30΄ – 40΄   Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες...
Περισσότερα →
Σαρμάς καραμανλίδικος με πλιγούρι και παστουρμά (Βόρεια Ελλάδα)
Σαρμάς καραμανλίδικος με πλιγούρι και παστουρμά (Βόρεια Ελλάδα)
30´ 45´ 4 – 6 μερίδες –   Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή που συνηθίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Με την προσθήκη του παστουρμά παίρνει άλλη διάσταση. Υλικά Εκτέλεση 1 κατσικίσια συκωταριά (χωρίς το πνευμόνι), κομμένη σε μικρά...
Περισσότερα →
Τζιγεροσαρμάδες (Μακεδονία)
Τζιγεροσαρμάδες (Μακεδονία)
40΄ 45΄ – 50΄ 6   Στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι οι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια...
Περισσότερα →
Συκωταριά σε τερίνα
Συκωταριά σε τερίνα
40΄ 1½ ώρα 6 – 8 μερίδες 2 – 3 ώρες   Για να ξεφύγετε τελείως από τα καθιερωμένα του πασχαλινού τραπεζιού, ετοιμάστε τη συκωταριά σε τερίνα. Εχει φίνα υφή, λεπτή γεύση που θυμίζει τη...
Περισσότερα →
Κοκορετσάκια σε σουβλάκια
Κοκορετσάκια σε σουβλάκια
2 ώρες 35΄ – 40΄ 6 σουβλάκια 12 ώρες   Ψήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα...
Περισσότερα →