ΣΝΑΚ-BRUNCH

Σταφιδόψωμο με μαστίχα
Σταφιδόψωμο με μαστίχα
15΄ 25΄ – 30΄ για 4 ατομικά ψωμάκια 40΄ (συνολικά)   Υπέροχα αρωματικό και γλυκό ψωμάκι, ιδανικό για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9-10...
Περισσότερα →
Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
45΄ 25΄ 2 πίτσες –   Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο....
Περισσότερα →
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
20΄ 45΄ 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ –   Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε...
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 ατομικές πίτσες –   Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού. Υλικά...
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Πίτσα τέσσερις εποχές
Πίτσα τέσσερις εποχές
 20΄ 20΄ 2 πίτσες –   Μια πίτσα, τέσσερις γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όλους αφού μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κομμάτι που θέλει. Υλικά Εκτέλεση 2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη πεϊνιρλί
Τυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη πεϊνιρλί
 40΄ 30΄  1 ταψί διαμέτρου 26 εκ.   Μοιάζει με τάρτα αυτή η τυρόπιτα, αφού έχει μονάχα ένα φύλλο, στη βάση της, αφήνοντας τη γέμιση να ροδοκοκκινίσει ακάλυπτη, γυμνή, λαχταριστή. Αντικαταστήστε τα τυριά που...
Περισσότερα →
Μπακαλιαρόπιτα
Μπακαλιαρόπιτα
 30΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Για να ξαλμυρίσουμε φιλέτα μπακαλιάρου τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό, με το δέρμα προς τα κάτω και τα αφήνουμε για 24...
Περισσότερα →
Τυροκουλούρα με κεφαλοτύρι Κρήτης
Τυροκουλούρα με κεφαλοτύρι Κρήτης
 25΄ 45΄  1 κουλούρα 6 – 8 ατόμων –   Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα τραγανή
Χορτόπιτα τραγανή
 45΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Η εκπληκτική αντίθεση της τρυφερής και ζουμερής γέμισης χορταρικών με την τραγανή επικάλυψη μπομπότας (δηλαδή του χονδρού καλαμποκένιου σιμιγδαλιού, γνωστού και ως πολέντα), είναι που...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα (Ζαγοροχώρια)
Χορτόπιτα (Ζαγοροχώρια)
 1 ώρα 1 ώρα  για 1 μέτριο ταψί –   Πανέμορφα και ξακουστά τα Ζαγοροχώρια που είναι μικρά χωριουδάκια σκορπισμένα στα βουνά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι διάσημα για τις πίτες τους...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα «έκπληξη»
Τυρόπιτα «έκπληξη»
 15΄ 1 ώρα  Για 1 ταψί 30×40 εκ. –   Μια τυρόπιτα που θυμίζει σουφλέ. Αν δεν σας αρέσει το ρεγκάτο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα ωραίο καπνιστό μετσοβόνε. Υλικά...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
 20΄ 40΄ – 45΄ 6 μερίδες –   Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Σερβίρεται τέλεια κομμένο σε φέτες, αλειμμένες με μουστάρδα και συνοδεύονται με μπίρα! Υλικά Εκτέλεση 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κοφτές κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα αφράτη
Τυρόπιτα αφράτη
 10΄ 50΄ – 55΄ Για 1 μέτριο ταψί –   Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα,...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
20΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε...
Περισσότερα →
Τυρόμυλοι
Τυρόμυλοι
1 ώρα 20΄ 8 τυρόμυλοι –   Μια «παιχνιδιάρικη» γλυκιά συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο τους ή για απογευματινό κολατσιό και μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή τους....
Περισσότερα →
Τάρτα με φρέσκα φασολάκια, ντομάτες και κρέμα φέτας
Τάρτα με φρέσκα φασολάκια, ντομάτες και κρέμα φέτας
30΄ 45΄ 6 μερίδες –   Μεταμορφώνουμε τα κλασικά λαδερά φασολάκια σε μια τάρτα με ιδιαίτερη νοστιμιά, πλούσια γεύση και πρωτότυπη εμφάνιση. Υλικά Εκτέλεση 1 έτοιμο φύλλο ζύμη κουρού Για τη γέμιση 50 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Τάρτα με ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης
Τάρτα με ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης
30΄ 45΄ 6 μερίδες –   Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια μες στο χειμώνα! Τα ελληνικής καλλιέργειας ντοματίνια θερμοκηπίου είναι εξαιρετικά νόστιμα, σαν να βρίσκεστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό ντοματίνια, αρκετά...
Περισσότερα →
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
40΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 –...
Περισσότερα →
Τάρτα με μαραθόριζα και πορτοκάλι
Τάρτα με μαραθόριζα και πορτοκάλι
 50΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Το όξινο του πορτοκαλιού ισορροπεί τη δυνατή γεύση της μαραθόριζας. Σερβίρετέ την σε μικρά κομμάτια σαν μεζεδάκι. Υλικά Εκτέλεση Για την τάρτα 1 δόση ζύμης μπριζέ (περίπου...
Περισσότερα →
Τάρτα με βλίτα και Cottage cheese
Τάρτα με βλίτα και Cottage cheese
 30΄ 45΄-50΄ Για 1 φόρμα διαμέτρου 26 εκ.  30΄   Αν τα παιδιά δυσκολεύονται να φάνε τα βλήτα, αυτή είναι η ιδανική συνταγή να τα δοκιμάσουν. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
 10΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες 20΄   Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την...
Περισσότερα →
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
 15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να ετοιμάσει τα αρνίσια μπριζολάκια (δηλαδή αρνίσια παϊδάκια, κοτολέτες) γιατί το ξεκοκάλισμά τους ίσως απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο. Υλικά Εκτέλεση 8 αρνίσια μπριζολάκια,...
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
20΄ 15΄ – 20΄ Για 4 ατομικές πίτσες 20΄   Μια ωραία ιδέα για να αρωματίσουμε τις πίτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο αντί για σκέτο λάδι. Για να το φτιάξουμε βάζουμε...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω...
Περισσότερα →
Πίτσα τηγανητή
Πίτσα τηγανητή
 10΄  περίπου 15΄ Για 2 μερίδες –   Γρήγορη, εύκολη και κυρίως με αυτή την ένοχη νοστιμιά του… τηγανητού μεζέ. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 2...
Περισσότερα →
Πίτσα με ωμό σπανάκι και φέτα
Πίτσα με ωμό σπανάκι και φέτα
40΄  20΄ 6 – 8 κομμάτια 50΄   Το σπανάκι διατηρεί τις βιταμίνες τους και είναι πιο νόστιμο όταν τρώγεται ωμό. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας ζυμαράκι, μπορείτε να...
Περισσότερα →
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
 25΄  25΄ – 30΄ για 1 μεγάλη πίτσα διαμ. 40 εκ. 1½ ώρα   Δώστε αυθεντική ιταλική νότα στην πίτσα αυτή, αντικαθιστώντας τη φέτα με μοτσαρέλα και το τριμμένο κασέρι με παρμεζάνα, κομμένη σε...
Περισσότερα →
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
 40΄ 18΄ – 20΄ (συνολικά) Για 4 ατομικές πίτσες –   Τολμηροί συνδυασμοί που όμως προσφέρουν ένα ιδιαίτερα νόστιμο αποτέλεσμα. Αντί για καπνιστό σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο καπνιστής πέστροφας. Υλικά Εκτέλεση 4 αραβικές πίτες...
Περισσότερα →
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
 20΄ 45΄ – 50΄ συνολικά Για 2 πίτσες (8 – 10 κομματιών η καθεμία)   Φτιάχνουμε εύκολα μια υπέροχη σπιτική σάλτσα ντομάτας ως εξής: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
 30΄ 30΄-35΄  8 πεϊνιρλί  40΄   Αφράτα πεϊνιρλί με δυνατή γεύση από μίγμα τριών τυριών. Αν σας αρέσουν οι καπνιστές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με ένα ωραίο Μετσοβόνε. Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί αφράτα με αυγό μάτι
Πεϊνιρλί αφράτα με αυγό μάτι
30΄ 30΄ 4 πεϊνιρλί 1½ ώρα   Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν! Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Πατατόπιτα
Πατατόπιτα
 30΄  40΄  8-10 –   Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας. Υλικά Εκτέλεση 750 γρ. πατάτες...
Περισσότερα →
Παστέλι σπιτικό
Παστέλι σπιτικό
 5΄ 15΄ 20-25 παστέλια –   Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα...
Περισσότερα →
Ντόνατς σπιτικά
Ντόνατς σπιτικά
30΄ 25΄ 6 ντόνατς 1½ ώρα   Αφράτα και φουσκωτά ντόνατς, οι γνωστοί μας «λουκουμάδες» που σκοτωνόμασταν να προλάβουμε στο φούρνο ή στο κυλικείο του σχολείου.  Υλικά Εκτέλεση 60 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) 1¼...
Περισσότερα →
Ντοματόπιτα ανοιχτή με ελιές
Ντοματόπιτα ανοιχτή με ελιές
30΄  45΄ 4 – 6 μερίδες –   Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε...
Περισσότερα →
Μπατόν σαλέ
Μπατόν σαλέ
20΄ 30΄ + 30΄ 50 – 60 κομμάτια 1 ώρα   Τα «αλμυρά μπαστουνάκια» όπως λέγονται, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ποτό και κρασί. Το μυστικό τους: Τα διπλοψήνω για να παραμείνουν τραγανά και...
Περισσότερα →
Κρουασίνια με σταφίδες
Κρουασίνια με σταφίδες
20΄  15΄ – 17΄ 8 κομμάτια   Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τα κρουασίνια για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε. Ετσι γίνονται πιο αφράτα. Είναι ιδανικά για το πρωινό ή το...
Περισσότερα →
Κριτσίνια πολύσπορα
Κριτσίνια πολύσπορα
20΄  15΄ 50 – 60 κριτσίνια  15΄   Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ...
Περισσότερα →
Κριτσίνια με σουσάμι
Κριτσίνια με σουσάμι
 15΄ 15΄ – 20΄ 35 – 40 κομμάτια 20΄   Τραγανά και νόστιμα, τα κριτσίνια αυτά μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτες αλλά και κάθε είδους ντιπ. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ένα γυάλινο...
Περισσότερα →
Κριτσίνια μαύρα με ελιές
Κριτσίνια μαύρα με ελιές
20΄ 25΄ – 30΄ 40-45 κριτσίνια 10΄ – 15΄   Απλώς υπέροχα για σνακ κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για να συνοδέψετε όλα τα σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Αν δεν θέλετε να βάλετε...
Περισσότερα →
Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο
Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο
10΄ 10΄ 15-18 κριτσίνια 1 ώρα   Αυτά τα κριτσίνια τα κάνω κάθε φορά που θα μου περισσέψει φύλλο σφολιάτας. Θέλω να τα σερβίρω μαζί με κάποιο μεζεδάκι, αλλά συνήθως δεν τα προλαβαίνω… Εξαφανίζονται… Υλικά...
Περισσότερα →
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
15΄ 25΄ – 30΄ 30 κομμάτια 10΄   Υγιεινό σνακ για ανάμεσα στα γεύματα αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό για αναρίθμητα ντιπ, σάλτσες και τυρόκρεμες. Προσέχουμε να στύψουμε πολύ καλά τα τριμμένα καρότα διαφορετικά ο...
Περισσότερα →
Κοτόπιτα με γραβιέρα και σέλερι
Κοτόπιτα με γραβιέρα και σέλερι
1 ώρα 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν θέλουμε ή έχουμε χρόνο, βράζουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με τα ίδια μυρωδικά και το ξεψαχνίζουμε καλά, πετώντας τα κόκαλα και το δέρμα και χρησιμοποιούμε αυτό...
Περισσότερα →
Κοτομπουγάτσα με τυρί
Κοτομπουγάτσα με τυρί
30΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Ιδανικά, για την κοτομπουγάτσα χρησιμοποιώ τα περισσεύματα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο και κομματιασμένο με το χέρι. Ακόμη μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσεύματα από λεμονάτο κοτόπουλο  (στραγγισμένο...
Περισσότερα →
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
10΄ – 2 μερίδες –   Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα», φτιάχνεται εύκολα και...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
20΄ 40΄ – 45΄ 6 τάρτες –   Η πολυαγαπημένη μου «γαλλίδα», γίνεται ταρτάκια για μπουφέ ή πάρτι.  Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1 δόση ζύμης μπριζέ ή εύκολης σφολιάτας ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας λίγο...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες 45΄   Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και...
Περισσότερα →
Κέικ με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα
Κέικ με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα...
Περισσότερα →
Κέικ αλμυρό με γίγαντες
Κέικ αλμυρό με γίγαντες
30΄ 2½ ώρες 6 μερίδες 12 ώρες   Το κέικ αυτό σερβίρεται άνετα ως πρώτο πιάτο και συνοδεύεται με μια σαλάτα. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα για ψητά ψάρια. Ακόμη...
Περισσότερα →
Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
40΄ 40΄ ταψί 30×40 εκ. –   Πλούσια, πυκνή κρέμα με τη νοστιμιά του καλού κασεριού. Μπορούμε να τη σερβίρουμε και στο πρωινό με τον καφέ μας. Υλικά Εκτέλεση Για την πίτα 2 έτοιμα φύλλα...
Περισσότερα →
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
40΄ 40΄ – 45΄ 30-35 κομμάτια   Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει...
Περισσότερα →
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
20΄ 20΄ 8 ψωμάκια 20΄+30΄   Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο...
Περισσότερα →
Γκοφρέτες σπιτικές με σοκολάτα και δημητριακά
Γκοφρέτες σπιτικές με σοκολάτα και δημητριακά
30΄ – 25 γκοφρέτες 1 ώρα   Αντί να δίνουμε στα παιδιά μας γκοφρέτες του εμπορίου με συστατικά αμφίβολης ποιότητας και θρεπτικής αξίας, μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα δικές μας, χειροποίητες, με διαλεχτά υλικά υψηλής ποιότητας....
Περισσότερα →
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
40΄ 25´ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και...
Περισσότερα →
Πίτα της Τυρινής
Πίτα της Τυρινής
10΄ 45΄ ταψί 36 εκ.   Παραδοσιακή πίτα για την την εβδομάδα της Τυρινής. Είναι η εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος αλλά επιτρέπονται όλα τα γαλακτοκομικά. Υλικά Εκτέλεση 3...
Περισσότερα →
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
15΄ 5´-8´ 4 μερίδες –   Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα...
Περισσότερα →
Κρουασάν με κρέμα τυριών
Κρουασάν με κρέμα τυριών
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει...
Περισσότερα →
Κέικ με μανούρι, κυδώνια και βιολογικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης, θυμάρι και δεντρολίβανο
Κέικ με μανούρι, κυδώνια και βιολογικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης, θυμάρι και δεντρολίβανο
20΄ 45΄ 8-10 μερίδες –   Πρωτότυπο κέικ με τη λεπτή γεύση του τσαγιού να ισορροπεί τα κυδώνια αλλά και να δίνει ένταση στο γλυκό μανούρι. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο + 2 κουτ....
Περισσότερα →
Παστουρμαδόπιτα
Παστουρμαδόπιτα
20΄ 45΄ Για 1 ταψί με διάμετρο 22 εκ. –   Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη...
Περισσότερα →
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
20΄ 30΄ 15-20 πιτάκια 30΄   Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους...
Περισσότερα →
Κέικ με χοιρομέρι κρασάτο και σύκα
Κέικ με χοιρομέρι κρασάτο και σύκα
20΄ 50΄ 6 μερίδες –   Το κρασάτο χοιρομέρι ταιριάζει απόλυτα με τα σύκα. Συνοδέψτε το ιδιαίτερα νόστιμο αυτό κέικ με πράσινη σαλάτα ή με σαλάτα από βραστά λαχανικά. Υλικά Εκτέλεση 180 γρ. αλεύρι που...
Περισσότερα →
Τάρτα μπρόκολο με 3 τυριά
Τάρτα μπρόκολο με 3 τυριά
2 ώρες 45΄ – 50΄ ταρτιέρα 36×11 εκ.   Η τάρτα αυτή, είναι μια πολύ καλή πρόταση για όσους δεν τρελαίνονται για το μπρόκολο. Σε συνδυασμό με τα διάφορα τυριά γίνεται μοναδική. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο
Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο
1 ώρα 40΄ 6 μερίδες –   Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε...
Περισσότερα →
Μελιτζανόπιτα στριφτή
Μελιτζανόπιτα στριφτή
40΄ 45΄ ταψί 28-30 εκ.  –   Με τις τελευταίες μελιτζάνες του φθινοπώρου ετοιμάζουμε μια νόστιμη, πικάντικη πίτα. Αν θέλουμε, κόβουμε τα φύλλα σε μακριές λωρίδες και, αντί για πίτα, τυλίγουμε μικρά ρολά ή τρίγωνα...
Περισσότερα →
Μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο
Μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο
30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν σας αρέσουν τα διάφορα μανιτάρια (πορτομπέλο, πλευρώτους κ.λπ.) μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να στεγνώσουν καλά στο σοτάρισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι σε φορμάκια
Κουνουπίδι σε φορμάκια
45΄ 15΄ – 20΄ 4   Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος σουφλέ που δεν φουσκώνει μεν πολύ, γίνεται όμως ιδιαίτερα αφράτο και ανάλαφρο. Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια, φτιάχνετε τη συνταγή σε ένα...
Περισσότερα →
Κολοκυθοτυρόπιτα
Κολοκυθοτυρόπιτα
15΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες 20΄   Φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια, άρωμα δυόσμου και τυριά αγαπημένα σε μια πίτα που θα σας κατακτήσει με τη πρώτη μπουκιά. Υλικά Εκτέλεση ½ κιλό φύλλο κρούστας Υλικά...
Περισσότερα →
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια –   Εύκολα και πεντανόστιμα ταρτάκια, τέλεια για παιδικό πάρτι ή κρύο μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα κρούστας ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο Για τη γέμιση 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα...
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
Πίτσα με πέστο και γαρίδες
Πίτσα με πέστο και γαρίδες
40΄ 25΄ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλου μεγέθους αραβικές πίτες ως βάσεις για τις πίτσες. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 350 γρ. αλεύρι για όλες τις...
Περισσότερα →
Τάρτα μπολονέζ με γιαουρτόκρεμα και πικάντικη σάλτσα κόκκινων φρούτων
Τάρτα μπολονέζ με γιαουρτόκρεμα και πικάντικη σάλτσα κόκκινων φρούτων
1 ώρα 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό...
Περισσότερα →
Τάρτα μπολονέζ
Τάρτα μπολονέζ
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
30΄ 25΄ 4 μερίδες 1 – 1½ ώρα   Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και με αρνίσιο κιμά, αν μας αρέσει η πιο έντονη γεύση του, για να δώσουμε ελαφρώς… ανατολίτικη...
Περισσότερα →
Λαχματζούν
Λαχματζούν
20΄ 30΄ – 35΄ 4 – 6 μερίδες 30΄   Η πολίτικη πίτσα! Ασύγκριτη νοστιμιά, εξαιρετική απλότητα και άρωμα ανατολής. Υπέροχο πρώτο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,...
Περισσότερα →
Κρεατοπιτάκια με ρύζι
Κρεατοπιτάκια με ρύζι
40΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο,...
Περισσότερα →
Κιμαδορολά σε φύλλο
Κιμαδορολά σε φύλλο
40΄ 45΄- 50΄ 6 – 8 μερίδες –   Κιμάς, τυριά και δυόσμος είναι αχτύπητος συνδυασμός… Εκτός από νόστιμο φαγητό τα ρολά αυτά είναι και ένα θαυμάσιο κέρασμα σε μπουφέ. Είναι εμφανίσιμα, κόβονται και σερβίρονται...
Περισσότερα →
Κανταϊφόπιτα με πράσα και κιμά
Κανταϊφόπιτα με πράσα και κιμά
 40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες ταψί 30×35 εκ. 1 ώρα   Μια αληθινά πρωτότυπη και γευστικότατη πίτα με τη ιδιαιτερότητα ότι αντί για κλασικό φύλλο χρησιμοποιώ κανταΐφι που δίνει ποικιλία στην υφή. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Βλιτόπιτα με κιμά
Βλιτόπιτα με κιμά
30΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Τα ταπεινά βλίτα γίνονται βάση για μια χορταστική πίτα με κιμά και τυριά. Αν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή...
Περισσότερα →
Κοτόπιτα σε ρολό
Κοτόπιτα σε ρολό
40΄ 45΄ 5 ρολά –   Η κοτόπιτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία κοτόσουπα. Φτιάχνω την κοτόσουπα την οποία σερβίρω ως πρώτο πιάτο μόνο με τα λαχανικά και χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για την...
Περισσότερα →
Χανιώτικη τούρτα (Κρήτη)
Χανιώτικη τούρτα (Κρήτη)
40΄ 1 ώρα Ταψί 34-36 εκ.   Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί...
Περισσότερα →
Τορτίγια με γλασαρισμένη πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Τορτίγια με γλασαρισμένη πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αν σας περισσέψει Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι μπορείτε να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας υπέροχα σάντουιτς με τορτίγια και φρέσκα λαχανικά. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. πανσέτα με γλάσο από...
Περισσότερα →