destination taste!

ΣΝΑΚ-BRUNCH

ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Σπετζάκια λένε στο Πήλιο, τις μικρές, καυτερές πιπερίτσες (από κει έχει πάρει το όνομά του το διάσημο σπετζοφάι). Οι πιτούλες αυτές έχουν διάφορες πιπεριές αλλά και μικρές καυτερές τις οποίες μπορείτε...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
Ένα τέλειο κέικ για σνακ, μεζεδάκι ή ακόμα και για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η αλμυρή και δυνατή γεύση από το μπλε τυρί έρχεται σε κόντρα με την γλύκα των σύκων.
Περισσότερα →
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο είναι ένα «ψευτοδημητριακό», πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Σε συνδυασμό με το λεπτεπίλεπτο αλεύρι ρυζιού, μας δίνει ένα ζυμαράκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά ζυμάρια με σταρένιο αλεύρι.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους αρέσουν.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι και θεωρείται ψευτοδημητριακό. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν περιέχει γλουτένη. Το κέικ αυτό, είναι αφράτο, μυρωδάτο και δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει «κλασσικό» αλεύρι!
Περισσότερα →
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.
Περισσότερα →
ΧΑΡΟΥΠΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΧΑΡΟΥΠΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Δεν είναι μόνο υγιεινό, είναι και πολύ νόστιμο. Το χαρουπάλευρο μπορεί να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις στις παλαιότερες γενιές, όπως έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς καπνιστή, πικρούτσικη και...
Περισσότερα →
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
20΄ 45΄ 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ –   Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε...
Περισσότερα →
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Μοιάζει με τάρτα αυτή η τυρόπιτα, αφού έχει μονάχα ένα φύλλο, στη βάση της, αφήνοντας τη γέμιση να ροδοκοκκινίσει ακάλυπτη, γυμνή, λαχταριστή. Αντικαταστήστε τα τυριά που σας προτείνω με όποιο συνδυασμό θέλετε εσείς.
Περισσότερα →
ΜΠΛΑΤΣΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
ΜΠΛΑΤΣΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Μπλατσαριά είναι μια από τις περίφημες ηπειρώτικες πίτες, με βάση συνήθως μείγμα από άγρια χορταρικά της εποχής, ανάμεσα σε δύο στρώματα από πλούσιο χυλό με βάση το καλαμποκάλευρο. Το μείγμα αυτό, με το ψήσιμο γίνεται μια απολαυστικά τραγανή κρούστα...
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ
Για να ξαλμυρίσουμε φιλέτα μπακαλιάρου τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό, με το δέρμα προς τα κάτω και τα αφήνουμε για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό περίπου κάθε 4 – 6 ώρες ή όσο συχνά μάς είναι εύκολο.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου και νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε…
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΤΡΑΓΑΝΗ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΤΡΑΓΑΝΗ
Η εκπληκτική αντίθεση της τρυφερής και ζουμερής γέμισης χορταρικών με την τραγανή επικάλυψη μπομπότας (δηλαδή του χονδρού καλαμποκένιου σιμιγδαλιού, γνωστού και ως πολέντα), είναι που κάνει αυτή την απλή χορτόπιτα μπουκιά και συγχώριο!
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Πανέμορφα και ξακουστά τα Ζαγοροχώρια που είναι μικρά χωριουδάκια σκορπισμένα στα βουνά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι διάσημα για τις πίτες τους και την απλότητα των γεύσεων. Με λίγα και ταπεινά υλικά κάνουν θαύματα.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ «ΕΚΠΛΗΞΗ»
ΤΥΡΟΠΙΤΑ «ΕΚΠΛΗΞΗ»
Μια τυρόπιτα που θυμίζει σουφλέ. Αν δεν σας αρέσει το ρεγκάτο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα ωραίο καπνιστό μετσοβόνε.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα άλευρα όσο και στα υλικά του κουρκουτιού. Αναρίθμητοι συνδυασμοί τυριών και μυρωδικών...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα, δίνοντάς τους αέρινη υφή.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε 1 – 2 φύλλα από το δεύτερο πακέτο και θα φυλάξουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για άλλη πίτα.
Περισσότερα →
Τυρόμυλοι
Τυρόμυλοι
1 ώρα 20΄ 8 τυρόμυλοι –   Μια «παιχνιδιάρικη» γλυκιά συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο τους ή για απογευματινό κολατσιό και μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή τους....
Περισσότερα →
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Την τραχανόπιτα την έχω δοκιμάσει από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη. Είναι παραδοσιακή πίτα που φτιάχνετε σε όλη, σχεδόν, την Ελλάδα. Με την προσθήκη της λιαστής ντομάτας γίνεται πολύ πικάντικη και μπορείτε να την σερβίρετε και σαν μεζεδάκι.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Το πλιγούρι είναι σπασμένο σιτάρι, πολύ πλούσιο σε ίνες. Θα το βρείτε στα καλά μπαχαράδικα της Ευριπίδου σε τρεις τύπους. Ψιλό, μέτριο και χοντρό και το καθένα είναι κατάλλογη για διαφορετικές συνταγές και μαγειρέματα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Το μυστικό αυτής της ζύμης είναι να μην παραδουλευτούν τα υλικά γιατί έτσι απελευθερώνεται η γλουτένη του αλευριού, οπότε η ζύμη θα γίνει κολλώδης και δεν θα ανοίγεται εύκολα. Μια απλή ανάμειξη με τον «γάντζο» του μίξερ για 1 λεπτό ή ένα απλό ζύμωμα με τα χέρια για 2 λεπτά είναι αρκετά.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.
Περισσότερα →
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ το κλασικό πέστο βασιλικού μπορεί να δώσει τη θέση του σε άλλο πέστο...
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ
ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ
Μια ωραία ιδέα για να αρωματίσουμε τις πίτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο αντί για σκέτο λάδι. Για να το φτιάξουμε βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 λίτρο καλό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ… ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ… ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω τα υλικά της αρεσκείας μας. Εδώ δίνουμε τα υλικά...
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Η ζύμη με αλεύρι ολικής άλεσης γίνεται πιο σφικτή, με έντονη γεύση και ροδίζει όμορφα. Είναι προτιμότερο να ψήσουμε τις δύο πίτσες ξεχωριτά (τη μία μετά την άλλη) και όχι μαζί, τη μία κάτω από την άλλη, για να ψηθούν καλά.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΩΜΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΩΜΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Το σπανάκι διατηρεί τις βιταμίνες τους και είναι πιο νόστιμο όταν τρώγεται ωμό. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας ζυμαράκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα έτοιμα που θα βρείτε στο μάρκετ.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
Δώστε αυθεντική ιταλική νότα στην πίτσα αυτή, αντικαθιστώντας τη φέτα με μοτσαρέλα και το τριμμένο κασέρι με παρμεζάνα, κομμένη σε φλούδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες κα τα λαχανικά.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΠΙΤΣΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Φτιάχνουμε εύκολα μια υπέροχη σπιτική σάλτσα ντομάτας ως εξής: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους -στην εποχή τους τρίβουμε στον τρίφτη...
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
Για να γίνει η ζύμη κουρού πλούσια αλλά και ευχάριστα τριφτή, το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο και να το τρίψουμε γρήγορα με τα δάχτυλά μας στο αλεύρι, πριν ζεσταθεί από τη θερμότητα των χεριών μας και λιώσει.
Περισσότερα →
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Αφράτα πεϊνιρλί με δυνατή γεύση από μίγμα τριών τυριών. Αν σας αρέσουν οι καπνιστές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με ένα ωραίο Μετσοβόνε.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ
ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ
Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν.
Περισσότερα →
ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ
ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ
Αφράτα και φουσκωτά ντόνατς, οι γνωστοί μας «λουκουμάδες» που σκοτωνόμασταν να προλάβουμε στο φούρνο ή στο κυλικείο του σχολείου.
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις ντομάτες...
Περισσότερα →
ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
Τα «αλμυρά μπαστουνάκια» όπως λέγονται, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ποτό και κρασί. Το μυστικό τους: Τα διπλοψήνω για να παραμείνουν τραγανά και τα φυλάω σε γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο...
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ
Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ για το γιορτινό τραπέζι ή το μπουφέ.
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Τραγανά και νόστιμα, τα κριτσίνια αυτά μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτες αλλά και κάθε είδους ντιπ. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό κουτί, σε δροσερό...
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Απλώς υπέροχα για σνακ κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για να συνοδέψετε όλα τα σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Αν δεν θέλετε να βάλετε ελιές παραλείψτε τις ή αντικαταστήστε τις...
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Στον τόπο καταγωγής μου, την ορεινή Φθιώτιδα, φτιάχνουμε όλο το χρόνο το κουρκωτό, μια πίτα με κουρκούτι δηλαδή, χωρίς φύλλο, συνταγή που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας άλλωστε, όπως την ζυμαρόπιτα (ή κασόπιτα) της Ηπείρου.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
Αν θέλουμε ή έχουμε χρόνο, βράζουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με τα ίδια μυρωδικά και το ξεψαχνίζουμε καλά, πετώντας τα κόκαλα και το δέρμα και χρησιμοποιούμε αυτό το ψαχνό για την πίτα.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Ιδανικά, για την κοτομπουγάτσα χρησιμοποιώ τα περισσεύματα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο και κομματιασμένο με το χέρι. Ακόμη μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσεύματα από λεμονάτο κοτόπουλο...
Περισσότερα →
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα»...
Περισσότερα →
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρά φορμάκια για ατομικά ταρτάκια.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα αλμυρό κέικ...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Το κέικ αυτό σερβίρεται άνετα ως πρώτο πιάτο και συνοδεύεται με μια σαλάτα. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα για ψητά ψάρια.
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει με κάποιο άλλο αντίστοιχης υφής...
Περισσότερα →
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο «χτυπήστε τα» με τα δάχτυλά σας...
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
Τα βλίτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου...
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και γραβιέρα.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
Παραδοσιακή πίτα για την την εβδομάδα της Τυρινής. Είναι η εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος αλλά επιτρέπονται όλα τα γαλακτοκομικά.
Περισσότερα →
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει σίγουρα.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ
Για όσους αφήνουν στο πιάτο μισοδαγκωμένη την άκρη της ζύμης της πίτσας γιατί είναι… βαρετά σκέτη, προτείνουμε μια βάση γεμιστή. Απλώς βάζουμε τριμμένο τυρί στην περιφέρεια της ζύμης και την τυλίγουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο γεμιστό «στεφάνι».
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και θα γίνει ο τέλειος μεζές για τη μπύρα ή το ουζάκι σας.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
Γιορτινό πρώτο πιάτο με πρωτότυπη εμφάνιση και γέμιση, και γεύση που σας δίνει νέα έμπνευση για τις μαγειρικές με χωριάτικο λουκάνικο. Εκτός γιορτής, αυτό το ρολό είναι ένα θαυμάσιο κυριακάτικο κύριο πιάτο που θα συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε μπαχαράδικα.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ
Με τις τελευταίες μελιτζάνες του φθινοπώρου ετοιμάζουμε μια νόστιμη, πικάντικη πίτα. Αν θέλουμε, κόβουμε τα φύλλα σε μακριές λωρίδες και, αντί για πίτα, τυλίγουμε μικρά ρολά ή τρίγωνα πιτάκια.
Περισσότερα →
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος σουφλέ που δεν φουσκώνει μεν πολύ, γίνεται όμως ιδιαίτερα αφράτο και ανάλαφρο. Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια, φτιάχνετε τη συνταγή σε ένα μεγάλο, κλασικό σκεύος για σουφλέ.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό το λαχταριστό μείγμα αγκαλιασμένο από αφράτη...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και με αρνίσιο κιμά, αν μας αρέσει η πιο έντονη γεύση του, για να δώσουμε ελαφρώς… ανατολίτικη νότα στην πίτσα.
Περισσότερα →
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν...
Περισσότερα →
ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ
ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ
Κιμάς, τυριά και δυόσμος είναι αχτύπητος συνδυασμός... Εκτός από νόστιμο φαγητό τα ρολά αυτά είναι και ένα θαυμάσιο κέρασμα σε μπουφέ. Είναι εμφανίσιμα, κόβονται και σερβίρονται εύκολα...
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Τα ταπεινά βλίτα γίνονται βάση για μια χορταστική πίτα με κιμά και τυριά. Αν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή μανούρι. Θα γίνει εξίσου νόστιμη.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ
Η κοτόπιτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία κοτόσουπα. Φτιάχνω την κοτόσουπα την οποία σερβίρω ως πρώτο πιάτο μόνο με τα λαχανικά και χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για την κοτόπιτα.
Περισσότερα →
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί που μας περισσεύει το Πάσχα.
Περισσότερα →