ΠΡΩΪΝΟ

Μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος
Μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος
– 20´ περίπου 1 βάζο –   Για όσους αγαπούν τις καραμέλες γάλακτος αυτή η μαρμελάδα θα γίνει η αγαπημένη τους. Απλώστε την στο ψωμί, γεμίστε κρέπες, συνοδέψτε pancakes, γεμίστε κρουασάν. Όπως και να...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
1 ώρα 1 ώρα + 35´ 12 ώρες   Αγγλικού τύπου μαρμελάδα όλο άρωμα και χρώμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια εσπεριδοειδή σας αρέσουν… Γκρέιπ φρουτ, λεμόνια, μανταρίνια… Διαλέξτε ότι σας αρέσει, αρκεί να...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
30´ 30´ 12 τηγανίτες –   Ασυνήθιστες αλλά εξαιρετικά νόστιμες και γρήγορες, οι τηγανίτες αυτές αρέσουν πολύ και συνοδεύουν ιδανικά τόσο μπίρα όσο και κρασάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να...
Περισσότερα →
Τηγανίτες μίνι με σιρόπι βύσσινο
Τηγανίτες μίνι με σιρόπι βύσσινο
 10΄  περίπου 30΄ 45 – 50 τηγανίτες –   Σαν πλακέ λουκουμάδες είναι οι τηγανίτες αυτές που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο τηγάνι γιατί θέλουμε το λάδι να φτάσει μερίπου...
Περισσότερα →
Σοκολατόψωμο κουλούρα
Σοκολατόψωμο κουλούρα
30΄ 35΄ – 40΄  8 – 10 μερίδες   Η γλύκα του μελιού, η δύναμη της σοκολάτας και η καβουρδισμένη νοστιμιά των φουντουκιών είναι η καλύτερη γέμιση για το αφράτο αυτό γιορτινό ψωμάκι που, παρόλη...
Περισσότερα →
Σταφιδόψωμα για το κολατσιό
Σταφιδόψωμα για το κολατσιό
 20΄ 50΄ – 60΄  Για 12 σταφιδόψωμα   Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τα σταφιδόψωμα να φουσκώσουν σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, το ένα κολλητά στο άλλο, και να τα ψήσουμε εκεί. Καθώς...
Περισσότερα →
Ψωμί με κακάο
Ψωμί με κακάο
30΄ 45΄ για 1 μεγάλη φρατζόλα  1 ώρα + 45΄   Το κακάο δίνει μια ελαφρά πικράδα στη γεύση, ιδιαίτερα ευχάριστη. Το σερβίρουμε στο πρωινό, αλειμμένο με σκέτο βούτυρο ή με μέλι ή μαρμελάδα,...
Περισσότερα →
Φοκάτσια με κεράσια
Φοκάτσια με κεράσια
 30΄ 25΄ – 30΄ 6 μερίδες 4 ώρες   Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή,...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με μήλα
Τηγανίτες με μήλα
1 ώρα 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Υπερέχουν από τις συνηθισμένες τηγανίτες τόσο στην εμφάνιση όσο και στη νοστιμιά, αν και απαιτούν λίγο κόπο παραπάνω. Εξωτερικά έχουν μια τραγανή και χρυσαφένια κρούστα που...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με ζάχαρη
Τηγανίτες με ζάχαρη
20΄ 30΄ Για 45-50 μικρές τηγανίτες, που γεμίζουν 6 μικρά μπολ –   Αυτές οι μικρές τηγανίτες-μπουκιές σερβίρονται πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη αλλά, αν θέλουμε, μπορούμε να τις περιχύσουμε με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και...
Περισσότερα →
Σταφιδόψωμα με πορτοκάλι
Σταφιδόψωμα με πορτοκάλι
 20΄ 1 ώρα 8 ψωμάκια 1 ώρα   Από τα προτιμότερα ψωμάκια για πρωινό που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Αν θέλουμε, πλάθουμε δύο μεγαλύτερα καρβέλια ή φρατζόλες, αντί για μικρά ψωμάκια. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Ντόνατς σπιτικά
Ντόνατς σπιτικά
30΄ 25΄ 6 ντόνατς 1½ ώρα   Αφράτα και φουσκωτά ντόνατς, οι γνωστοί μας «λουκουμάδες» που σκοτωνόμασταν να προλάβουμε στο φούρνο ή στο κυλικείο του σχολείου.  Υλικά Εκτέλεση 60 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) 1¼...
Περισσότερα →
Μπαχαρόψωμο με κακάο
Μπαχαρόψωμο με κακάο
 30΄  45΄  6 μερίδες  –   Αυτό το σφικτό και συμπαγές ψωμί με την υπόγλυκη γεύση έχει θαυμάσια αρώματα που οφείλονται όχι μόνο στα μπαχαρικά αλλά και στα άλευρά του. Ιδανικά, τρώγεται την επόμενη ημέρα...
Περισσότερα →
Λουκουμάδες Σπιτικοί
Λουκουμάδες Σπιτικοί
 15΄ περίπου 30΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Το μόνο που προσέχουμε είναι πώς θα ρίξουμε κάθε λουκουμά στο καυτό λάδι, γι’ αυτό θα δείτε στη διαδικασία έναν...
Περισσότερα →
Λουκουμάδες με μέλι
Λουκουμάδες με μέλι
 30΄ 30΄ 40-50 λουκουμάδες   Υπάρχει καλύτερο γλυκό από τους αφράτους, φουσκωτούς λουκουμάδες; Εκτός από μέλι μπορείτε να τους σερβίρετε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς. Καρύδια, αμύγδαλα καβουρδισμένα, φουντούκια κ.λπ. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Λουκουμάδες με φρούτα
Λουκουμάδες με φρούτα
20΄ 20΄ – 30΄ (συνολικά) 4 – 6 μερίδες 30΄   Πρωτότυποι και ιδιαίτερα νόστιμοι, οι λουκουμάδες με φρούτα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιάς. Ανάλογα με...
Περισσότερα →
Κρουασίνια με σταφίδες
Κρουασίνια με σταφίδες
20΄  15΄ – 17΄ 8 κομμάτια   Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τα κρουασίνια για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε. Ετσι γίνονται πιο αφράτα. Είναι ιδανικά για το πρωινό ή το...
Περισσότερα →
Κρουασανάκια της Ανατολής
Κρουασανάκια της Ανατολής
30΄ 20΄ – 25΄ 15 – 20 κρουασανάκια   Η κανέλα, το καρύδι και η σταφίδα μας ταξιδεύουν γευστικά στη μυστηριώδη Ανατολή. Απολαύστε τα αλλιώτικα κρουασανάκια με το απογευματινό καφεδάκι σας ή το τσάι...
Περισσότερα →
Κρουασάν εύκολα, γεμιστά με σοκολάτα
Κρουασάν εύκολα, γεμιστά με σοκολάτα
 20΄  20΄ – 25΄  12 κρουασάν   Σπιτικά κρουασάν για μικρά και… μεγάλα παιδιά, φτιαγμένα με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Εννοείται ότι μπορείτε να τα γεμίσετε με κρέμα λεμονιού, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή...
Περισσότερα →
Κρέπες λαχταριστές
Κρέπες λαχταριστές
15΄ 20΄ 6 – 8 μερίδες 30΄   Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και φρούτα εποχή για να τις κάνετε ακόμα πιο πλούσιες. Υλικά Εκτέλεση Για το χυλό 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,...
Περισσότερα →
Καστανόψωμο
Καστανόψωμο
30΄ 45΄ – 50΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Ημίγλυκο και απίστευτα αφράτο και νόστιμο είναι ότι πρέπει για όλα τα γιορτινά σας πρωινά, με τον καφέ ή το τσάι.  Υλικά Εκτέλεση 20 – 25...
Περισσότερα →
Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες
Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες
10΄ 3΄ – 4΄ 6 μερίδες –   Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή...
Περισσότερα →
Βάφλες λαχταριστές
Βάφλες λαχταριστές
5΄ 5΄  4 μερίδες 1 ώρα   Είναι αφράτες, εντυπωσιακές και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται, χωρίς τεχνητά διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης όπως οι έτοιμες του εμπορίου. Για τέλεια εμφάνιση καλό...
Περισσότερα →
Smoothies με καρπούζι, μαστίχα και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
Smoothies με καρπούζι, μαστίχα και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
5΄ – 4 μερίδες –   Ελαφρύ, δροσερό και με υπέροχο άρωμα! Το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Μεράκι Ηλιάκη παράγετε από 100% πρόβειο κρητικό γάλα με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ελαφρύ (μόνο 6% λιπαρά) και σε...
Περισσότερα →
Croque monsieur
Croque monsieur
5΄ 15΄ 2 μερίδες –   Στη Γαλλία το τοστ  ονομάζεται  croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή...
Περισσότερα →
Κρουασάν με κρέμα τυριών
Κρουασάν με κρέμα τυριών
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει...
Περισσότερα →
Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)
Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου ιδιαίτερα χορταστική. Σερβιριστεί ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο με ζεστό χωριάτικο ψωμί. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο, κομμένο σε φετούλες 1...
Περισσότερα →
Τορτίγια με πατάτες
Τορτίγια με πατάτες
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Οταν θέλω κάτι χορταστικό, εύκολο και πραγματικά νόστιμο, αυτή η ομελέτα τορτίγια είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική αν μου έχουν περισσέψει βραστές πατάτες, ή ακόμα και ψητές οι...
Περισσότερα →
Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα
Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα
40΄ 10΄ 4 – 6 μερίδες –   Βλίτα τα υπέροχα! Μην τα περιορίσετε μόνο σε μια βραστή σαλάτα. Η γλύκα και η νοστιμιά τους απογειώνει ένα πλήθος από καλοκαιρινά πιάτα όπως χορτόπιτες,. Στραπατσάδες, ομελέτες,...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
5΄ 10΄ – 15΄ 2 μερίδες –   Το σουτζούκι είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό με έντονη γεύση και δυνατό άρωμα. Το ήπιο ανθότυρο και ο δροσερός βασιλικός δίνουν την ισορροπία των γεύσεων που χρειάζεται το...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
10΄ 15΄ 2 μερίδες –   Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι φτιαγμένος με βρασμένα κομμάτια κρέατος, ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Μοιάζει λίγο με την πηχτή, αλλά έχει πιο...
Περισσότερα →
Ομελέτα φούρνου με φασολάκια και ζαμπόν
Ομελέτα φούρνου με φασολάκια και ζαμπόν
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αυτή η ομελέτα φούρνου, γνωστή στη γαλλική κουζίνα ως clafoutis, στην πραγματικότητα είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό, ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που μάλιστα ετοιμάζεται με απλά υλικά που, λίγο-πολύ έχουμε...
Περισσότερα →
Ομελέτα με πατάτες
Ομελέτα με πατάτες
40΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες –   Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο...
Περισσότερα →
Αυγοφέτες με σοκολάτα
Αυγοφέτες με σοκολάτα
10΄ 15΄ 6 μερίδες –   Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να ρίξουμε την τριμμένη κουβερτούρα πάνω στις τηγανισμένες αυγοφέτες, όσο είναι ακόμα καυτές, για να λιώσει. Ετσι, κάθε φορά που βγάζουμε μια δόση...
Περισσότερα →
Croque madame
Croque madame
5΄-6΄ 15΄ 2 μερίδες –   Η βάση αυτού του τοστ είναι το croque monsieur, αλλά όπως λένε οι Γάλλοι, φόρεσε …φούστα (το αυγό) και έγινε κυρία! Υλικά Εκτέλεση 2 φέτες ζαμπόν βραστό 4 φέτες...
Περισσότερα →
Στραπατσάδα με κολοκύθα
Στραπατσάδα με κολοκύθα
40΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Μ’ αρέσει η κολοκύθα γιατί είναι ένα λαχανικό που πάει παντού και πρωταγωνιστεί τόσο σε γλυκίσματα όσο και σε αλμυρά πιάτα. Οι συνηθισμένες συνταγές είναι λίγο-πολύ γνωστές...
Περισσότερα →