ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μάθε πώς θα φτιάξεις το τέλειο ριζότο
Μάθε πώς θα φτιάξεις το τέλειο ριζότο
Τα σωστά ρύζια για το τέλειο ριζότο είναι αυστηρά ιταλικής προέλευσης, με κόκκους στρουμπουλούς και άσπρους. Αρμπόριο, Καρναρόλι, Βιαλόνε Νάνο είναι τα πιο κοινά. Πριν από μερικά χρόνια, δύσκολα θα έβρισκες κάποιο αρμπόριο στην...
Περισσότερα →
Μάθε τα πάντα για το κοτόπουλο
Μάθε τα πάντα για το κοτόπουλο
Είναι από τις πιο θρεπτικές, πρωτεϊνούχες τροφές και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν το καταναλώνουν σε κάθε είδους μαγειρέματα. Είναι η τροφή «πασπαρτού»… Αγορά Κοτόπουλο θα βρεις σε όλα τα σούπερ...
Περισσότερα →
Μάθε το σωστό ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
Μάθε το σωστό ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
Το parboiled Δεν είναι ποικιλία ρυζιού, αλλά προβρασμένο ρύζι που προορίζεται για πιλάφι. Τα ρύζια parboiled συνήθως προέρχονται από την μακρύκοκκη ποικιλία Μπόνετ. Θα τα βρεις συσκευασμένα ή χύμα. Πολλά από τα συσκευασμένα είναι...
Περισσότερα →
Μάθε πως θα ψωνίζεις στην λαϊκή
Μάθε πως θα ψωνίζεις στην λαϊκή
Τα ψώνια στη λαϊκή είναι πραγματική εμπειρία! Τα άπειρα προϊόντα, οι φωνές, το στρίμωγμα, οι μυρωδιές, οι γιαγιάδες που σε παίρνουν σβάρνα με το καρότσι τους, η τσίκνα από τα σουβλάκια… Όλα θα τα...
Περισσότερα →
Πώς τηγανίζεις τις τέλειες μπριζόλες;
Πώς τηγανίζεις τις τέλειες μπριζόλες;
Δεν υπάρχει εργένης ή φοιτητής που να μην αγαπά τις μπριζόλες. Και όταν λέω μπριζόλες, εννοώ κυρίως τις χοιρινές, αλλά και καμμιά σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, ανάλογα με τα οικονομικά μας. Για να είμαστε σωστοί, οι...
Περισσότερα →
Πώς κάνουμε ζύμη για πίτσα;
Πώς κάνουμε ζύμη για πίτσα;
Αγαπημένο φαγητό όλων των εφήβων, φοιτητών, εργένηδων και γενικώς όλων των καλοφαγάδων. Αν όμως δεν θέλεις να αρκεστείς στις έτοιμες πίτσες που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ, είναι ευκαιρία να μάθει να κάνεις την δική...
Περισσότερα →
Πώς βράζουμε τα μακαρόνια;
Πώς βράζουμε τα μακαρόνια;
Ναι… ναι… το ξέρω ότι μπορεί να φανεί αστείο, να ψάξεις οδηγίες για σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών αλλά, δεν είναι λίγοι, που δεν ξέρουν να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Έτσι, καταλήγουν σε...
Περισσότερα →
Πώς βράζουμε σωστά τα αυγά;
Πώς βράζουμε σωστά τα αυγά;
Μελάτα, μέτρια ή σφικτά… Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας για το βρασμένο αυγό. Τι γίνεται όμως αν δεν ξέρεις πως θα τα πετύχεις; Τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να έχεις ένα ρολόι. Πως ξεκινάς:...
Περισσότερα →
8 βήματα για ένα τέλειο μπέργκερ
8 βήματα για ένα τέλειο μπέργκερ
Δεν υπάρχει εργένης, φοιτητής ή φοιτήτρια που να μην αγαπάει τα μπέργκερ. Γίνονται εύκολα, αποθηκεύοντας στην κατάψυξη και τα έχεις εύκολα κάθε στιγμή, οποιαδήποτε μέρα. Αρκεί να ακολουθήσετε 8 βασικά βήματα. Το κρέας Αγοράζεις...
Περισσότερα →
Πώς διαλέγουμε τα φρέσκα ψάρια;
Πώς διαλέγουμε τα φρέσκα ψάρια;
Πριν μάθεις πως θα τα μαγειρεύεις, πρέπει πρώτα, να μάθεις να τα διαλέγεις. Το ότι είσαι πρωτάρης στην κουζίνα δε σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις από την διατροφή σου, τα φρέσκα ψάρια. Διάβασε τι...
Περισσότερα →
Πώς ψήνουμε σωστά το μπέργκερ;
Πώς ψήνουμε σωστά το μπέργκερ;
Ένα επιτυχημένο μπέργκερ δεν είναι μόνο η συνταγή. Το σωστό ψήσιμο στο σωστό χρόνο είναι που θα το κρατήσει ζουμερό και πεντανόστιμο. Στο τηγάνι: Θα βάλεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία,...
Περισσότερα →
Πώς φτιάχνουμε την τέλεια ομελέτα;
Πώς φτιάχνουμε την τέλεια ομελέτα;
Είναι το πιο εύκολο πιάτο για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με τη μαγειρική. Χρειάζεται ελάχιστα υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ψυγείο σου και γίνεται πολύ χορταστικό. Πώς θα τη φτιάξεις Για 4...
Περισσότερα →