destination taste!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Το τοπ των 10 γλυκών
Το τοπ των 10 γλυκών
Η ζαχαροπλαστική είναι όπως και η μόδα… Πάντα υπάρχουν νέες τάσεις, πολύ δημιουργικότητα αλλά και νέα υλικά που συνδυάζονται για να δώσουν πρωτότυπες συνταγές. Αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε τα παρακάτω γλυκάκια....
Περισσότερα →
Ξέρετε τι είναι οι energy balls;
Ξέρετε τι είναι οι energy balls;
Είναι νόστιμες, είναι υγιεινές και είναι πολύ στη μόδα τώρα τελευταία! Οι energy balls μας έρχονται, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία και έγιναν γρήγορα πολύ δημοφιλή. Τι είναι η Energy Ball;...
Περισσότερα →
Ποια τρόφιμα έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως;
Ποια τρόφιμα έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ποια είναι τα τρόφιμα ή ποια είναι τα προϊόντα που καταναλώνονται σε τεράστιες ποσότητες και είναι παγκοσμίως, τα πιο αγαπητά; Κρέας, ψάρι, τυριά, σοκολάτα… υπάρχει μεγάλη ποικιλία! Αν και κάθε χώρα...
Περισσότερα →
Batch cooking: η νέα μόδα στο μαγείρεμα
Batch cooking: η νέα μόδα στο μαγείρεμα
Νομίζω ότι με ξέρετε πια… Λατρεύω να αναζητώ νέα υλικά, καινούρια πράγματα αλλά και νέες τάσεις που συναντώ στα ταξίδια μου και τις εξερευνήσεις μου. Για όλες εσάς που αγαπάτε τις νέες γαστρονομικές τάσεις,...
Περισσότερα →
Πώς δημιουργείται ο ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές;
Πώς δημιουργείται ο ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές;
Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα που οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Έχει συνδεθεί με την ευχαρίστηση, την τόνωση, τη σωματική και πνευματική, καθώς και...
Περισσότερα →
Ξέρετε τι είναι το Xuixo;
Ξέρετε τι είναι το Xuixo;
To Xuixo είναι διάσημο γλύκισμα της Καταλονίας που δημιουργήθηκε στην πόλη Girona. Μια βιεννέζικη αφράτη ζύμη, με κυλινδρικό σχήμα, γεμισμένη με κρέμα καταλάνα. Δεν ψήνεται, αλλά, τηγανίζετε και πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη. Ο θρύλος...
Περισσότερα →
Γνωρίζετε τη ζάχαρη καρύδας;
Γνωρίζετε τη ζάχαρη καρύδας;
Το ξέρετε πως η ζάχαρη καρύδας φτιάχνετε από το χυμό των λουλουδιών της καρύδας; Πως χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Νότια και Νότιο-ανατολική Ασία, όπου έχει πληθώρα δέντρων καρύδας; Οι Φιλιππίνες και η...
Περισσότερα →
Τα 10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε λαζάνια
Τα 10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε λαζάνια
Αυτό το λαχταριστό φαγητό που μοσχοβολάει Ιταλία και αγαπάμε πολύ έχει και αυτό τα μυστικά του για να γίνει τέλειο. Θα βρείτε παρακάτω τα 10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τα λαζάνια. 1.Προσοχή...
Περισσότερα →
To Kefir το γνωρίζετε;
To Kefir το γνωρίζετε;
Το Kefir είναι ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση από γάλα ή φρούτα και κάνει καλό σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές. Κάνει καλό για την πέψη Λόγω...
Περισσότερα →
Τι ξέρετε για το σουσάμι;
Τι ξέρετε για το σουσάμι;
Το σουσάμι το βρίσκουμε παντού! στο ψωμί, σε σαλάτες, και σε πολλές άλλες συνταγές. Από πού προέρχονται όμως το έχετε πότε σκεφτεί; Ποια είναι τα οφέλη τους για την υγεία μας; Καλλιεργούνται στην Ασία...
Περισσότερα →
Κάποια τρόφιμα είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες… τα γνωρίζετε;
Κάποια τρόφιμα είναι απαγορευμένα σε άλλες χώρες… τα γνωρίζετε;
Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη στο κόσμο λόγω της δουλειάς μου , συχνά ακούω να λένε πως η γαλλική γαστρονομία είναι γνωστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αλήθεια, όμως δεν εμποδίζει ορισμένες...
Περισσότερα →
Η τεχνική του μπεν μαρί
Η τεχνική του μπεν μαρί
Το μαγείρεμα σε μπεν μαρί είναι μια τεχνική που μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε ή να ζεστάνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κάποιο συστατικό ή φαγητό. Χάρη σε αυτή τη τεχνική μπορείτε να μαγειρέψετε ευαίσθητα τρόφιμα που...
Περισσότερα →
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»
Καθημερινά ή ακόμα και σε πολλές συνταγές ο όρος «χτυπητή κρέμα» και «σαντιγί» χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συνταγών! Σκεφτείτε το καλύτερα… μήπως να είναι η ζάχαρης;...
Περισσότερα →
Φυτικό γάλα… Έχει μόνο καλά!
Φυτικό γάλα… Έχει μόνο καλά!
Σήμερα, τα φυτικά γάλατα γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά στη διατροφή μας. Γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου, γάλα από ρύζι ή φουντούκι, υπάρχει ένα γάλα για όλα τα γούστα και οι διατροφικές τους ιδιότητες δεν...
Περισσότερα →
Τι αρέσει περισσότερο στους Γάλλους; To κρουασάν βουτύρου ή το κρουασάν σοκολάτας;
Τι αρέσει περισσότερο στους Γάλλους; To κρουασάν βουτύρου ή το κρουασάν σοκολάτας;
Υπάρχουν πάρα πολλά αρτοσκευάσματα στη Γαλλία! Δεν σας κρύβω πως κάθε φορά που πηγαίνω Παρίσι, το πρωί, τρώω πάντα ένα κρουασάν με το γαλλικό μου καφέ! Το 100% κρουασάν βουτύρο! Σίγουρα δεν κάνει καλό...
Περισσότερα →
Ποιο είναι τελικά το πραγματικό κροκ -μεσιέ; Mε μπεσαμέλ ή χωρίς;
Ποιο είναι τελικά το πραγματικό κροκ -μεσιέ; Mε μπεσαμέλ ή χωρίς;
Το κροκ-μεσιέ είναι ένα είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος). Θα μπορούσαμε να...
Περισσότερα →
Το σάντουιτς κέικ το γνωρίζετε;
Το σάντουιτς κέικ το γνωρίζετε;
Μετά από το cupcake, το layer cake, και το pinate cake, φαίνεται πως το σάντουιτς κέικ ήρθε να κάνει και αυτό την επανάστασή του! Αυτά τα μικρά ατομικά και γρήγορα παρασκευάσματα έχουν γίνει πολύ...
Περισσότερα →
Τι ξέρετε από το ροδόνερο;
Τι ξέρετε από το ροδόνερο;
Το ροδόνερο είναι ένα αρωματισμένο νερό που φτιάχνετε συνήθως με ροδοπέταλα μέσα σε βραστό νερό. Μη το μπερδεύετε με το αιθέριο έλαιο, που είναι πιο συμπαγές. Αυτή η ουσία με το τόσο σπουδαίο άρωμα...
Περισσότερα →
Τα πιο διάσημα μαγειρικά λάθη που οδήγησαν σε μια μεγάλη επιτυχία!
Τα πιο διάσημα μαγειρικά λάθη που οδήγησαν σε μια μεγάλη επιτυχία!
Από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Έτσι δεν λέμε; Φυσικά, το ίδιο ισχύει και στη μαγειρική. Χάρη των λαθών κάποιων μαγείρων ή ζαχαροπλαστών, γεννήθηκαν διάφορα φαγητά, γλυκά ή προϊόντα που έγιναν διάσημα! Μπορεί το λάθος...
Περισσότερα →
Τι είναι Poke cake;
Τι είναι Poke cake;
Υπάρχει κάτι νέο στον πλανήτη των γλυκών. Το Poke cake που έρχεται να κάνει και αυτό την επανάσταση του. Είναι τόσο εύκολο να το φτιάξετε που είμαι σίγουρη πως μετά από αυτό θα πάτε...
Περισσότερα →
Cake Jar: η νέα τάση για το κολατσιό!
Cake Jar: η νέα τάση για το κολατσιό!
Τέλος τα μπισκότα που θρυμματίζονται μέσα στην τσάντα μας ή του παιδιού μας. Ήρθε κάτι καινούργιο και πρωτότυπο που είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Το «κέικ στο βάζο» φαίνεται πως...
Περισσότερα →
Οι Γάλλοι και τα τυριά τους… μια μεγάλη ιστορία αγάπης!
Οι Γάλλοι και τα τυριά τους… μια μεγάλη ιστορία αγάπης!
Είτε πρόκειται για αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβιο τυρί, οι Γάλλοι συνεχίζουν να είναι λάτρης των τυριών και εξακολουθεί να κατέχουν μια μεγάλη θέση στα τραπέζια και στη καρδιά τους! Αν σας μιλήσω για τις...
Περισσότερα →
Ποιο είναι το αληθινό Tiramisu
Ποιο είναι το αληθινό Tiramisu
To tiramisu άρχισε να εμφανίζεται την δεκαετία του ’60 αφού δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές για το συγκεκριμένο γλύκισμα σε παλιότερα βιβλία. Ένας ιταλός pastry chef από το Τρεβίζο, ο Roberto Linguanotto παρασκεύασε ένα γλύκισμα...
Περισσότερα →
Από που μας έρχεται το Paris-Brest;
Από που μας έρχεται το Paris-Brest;
Αν είχατε την τύχη να ταξιδέψετε μέχρι την Γαλλία ή ακόμα και σε κάποιο γαλλικό ζαχαροπλαστείο εδώ στην Ελλάδα, ίσως να βρεθήκατε μπροστά στο αγαπημένο γλυκό των Γάλλων… Το Paris-Brest! Φαντάζομαι, θα αναρωτιέστε από...
Περισσότερα →
Ποιος πραγματικά ανακάλυψε Coca Cola;
Ποιος πραγματικά ανακάλυψε Coca Cola;
Δεν χρειάζετε να σας παρουσιάσω την Coca Cola! Αυτό το διάσημο αναψυκτικό που συνδέεται με την Αμερική είναι πλέον γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αλλά, το αγαπημένο αναψυκτικό που αρέσει πολύ, έρχεται από αλλού....
Περισσότερα →
Σε ποια χώρα τρώνε τα περισσότερα σάντουιτς με κεμπάπ;
Σε ποια χώρα τρώνε τα περισσότερα σάντουιτς με κεμπάπ;
Οι Τούρκοι αγαπούν πολύ το κεμπάπ, όπως και οι Γάλλοι και οι Έλληνες άλλωστε! Και όμως, κανείς από αυτούς τους τρεις δεν είναι πρώτος στην κατανάλωσή τους. Οι πρώτοι καταναλωτές κεμπάπ είναι… οι Γερμανοί....
Περισσότερα →
Το carambar το γνωρίζετε;
Το carambar το γνωρίζετε;
Κολλάει στα δόντια, αλλά αρέσει πολύ σε μεγάλα και μικρά παιδιά. Το Carambar είναι μια πολύ δημοφιλή καραμέλα στη Γαλλία. Σύμφωνα με το μύθο, αυτή η καραμέλα δημιουργήθηκε κατά λάθος ανακατεύοντας το κακάο μαζί...
Περισσότερα →
Ποιος ανακάλυψε τη χύτρα;
Ποιος ανακάλυψε τη χύτρα;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιος και πότε εφηύρε τη χύτρα; Ο εφευρέτης της χύτρας είναι αυτός που άρχισε να πειραματίζετε με τον ατμό στα μαγειρέματά του και δεν είναι άλλος, από τον διάσημο Γάλλο Denis...
Περισσότερα →
Σε ποια χώρα τρώνε τα περισσότερα μακαρόνια;
Σε ποια χώρα τρώνε τα περισσότερα μακαρόνια;
Αν σας ρωτήσει κάποιος, ποιος ανακάλυψε τα μακαρόνια, είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσετε… Οι Ιταλοί! Και επειδή είσαστε τόσο σίγουροι για την απάντησή σας, έρχομαι να σας πω ότι κάνετε λάθος. Τα μακαρόνια, πιθανολογείτε...
Περισσότερα →
Η κέτσαπ από πού μας έρχεται;
Η κέτσαπ από πού μας έρχεται;
Σίγουρα θα σας έρχεται στο μυαλό ότι η κέτσαπ έρχεται από την Αμερική ή την Αγγλία, ειδικά λόγω του ονόματος αυτής της σάλτσας με την πολύ ιδιαίτερη γεύση. Θα σας απογοητεύσω… Το κέτσαπ είναι...
Περισσότερα →