Η εταιρεία ΕΥΩΝΥΜΟΝ (EVONYMON) ιδρύθηκε από τη φαρμακοποιό Σταυρούλα Ρόζου και το χημικό Νίκο Κρικέλη, με σκοπό να συμβάλλει στη παραγωγή και τυποποίηση αυθεντικά...
Περισσότερα →
Η εταιρεία Thirsty Fruits ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 από μια ομάδα Γεωπόνων – Τεχνολόγων Τροφίμων με όραμα να προσφέρουν κάτι ποιοτικά ανώτερο σε...
Περισσότερα →
Το πόσο πολύ ταξιδεύω είναι γνωστό. Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Πρόσφατα, ο δρόμος μου με έβγαλε στην πανέμορφη Σκιάθο. Πραγματικά, το...
Περισσότερα →
Τα μελισσοκομεία NATURA έχουν ξεκινήσει το 1980 και βρίσκονται στην ορεινή περιοχή Λάρνακας, στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο «Natura 2000». Το «Natura 2000» είναι ένα...
Περισσότερα →
Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω πως υπάρχουν ακόμα αυτές οι οικογενειακές και όμορφες ιστορίες που μέσα από αυτό φτιάχνεται κάτι ξεχωριστώ και εξαιρετικό: το ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να σας συστήσω την πανέμορφη Ικαρία. Γνωρίζουμε όλοι τους χαλαρούς ρυθμούς της και τη μακροζωία των ανθρώπων που ζουν εκεί....
Περισσότερα →
Στην Ελλάδα το απόσταγμα από τα σταφύλια έχει πολλές ονομασίες. Στην Κρήτη οι επικρατέστερες είναι Τσικουδιά Κρήτης ή Κρητική Ρακή. Με έμπνευση τα παραδοσιακά...
Περισσότερα →
Στην Κέρκυρα, στο δρόμο για το Αχίλλειο, βρίσκεται η πρότυπη μονάδα παραγωγής κερκυραϊκών ποτών και γλυκισμάτων, Lazaris Distillery & Artisan Sweets. Εδώ και 11...
Περισσότερα →
Νέα Σειρά Δημητριακών! Η “Le Petit Déjeuner” είναι μια νέα σειρά δημητριακών για όλες τις ηλικίες που δίνουν ξεχωριστή αξία στο πρωινό. Η σειρά...
Περισσότερα →
Mια βόλτα μέχρι τη Λάρισα ήταν η αιτία για να βρεθώ μπροστά σε γευστικές εκπλήξεις. Τα «Ελληνικά κεράσματα» της Χρύσας Βελισσαρίου φτιαγμένα με μεράκι...
Περισσότερα →
Η ELEOKOMIA σας προσφέρει από την καρδιά της λεκάνης της Μεσογείου τα βασικά στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής, μέσα από μια σειρά προϊόντων εξ’ ολοκλήρου...
Περισσότερα →
Το Threpsis superfood της Sparta Goods είναι ένας μοναδικός διατροφικός θησαυρός που συνδυάζει μερικά από τα πιο πολύτιμα και θρεπτικά συστατικά της φύσης. Ποτέ...
Περισσότερα →
Όταν σκέφτομαι μπαχαρικά και βότανα μόνο ένα όνομα έρχεται στο μυαλό μου. Χατζηγεωργίου… Μια βόλτα στην Ευρυπίδου στον αριθμό 37, ένα μικρό μαγαζί που...
Περισσότερα →
Η Golden Donkeys Farm κτίστηκε το 2014 με στόχο όχι μόνο την αναπαραγωγή γαϊδουριών αλλά και την επαναφορά αυτών των αξιολάτρευων ζώων και πάλι...
Περισσότερα →
Μια πρώην μάνατζερ στον χώρο της εξαγωγής τροφίμων που χάρη στην αγάπη της για τη Δημιουργική Ζαχαροπλαστική έχει δημιουργήσει την πιο προχωρημένη patisserie στη...
Περισσότερα →
Αυτές τις γιορτινές ημέρες αποφασίστε να πρωτοτυπήσετε στέλνοντας μοναδικά, γευστικά δώρα με προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σας προτείνω δύο εντυπωσιακά κουτιά με...
Περισσότερα →
Η οικογένεια Αβραμίδη καλλιεργεί τα κτήματα της στο Φιλώτα του ν. Φλώρινας από το 1940. Το 2015, ο Χρήστος, έχοντας αποφασίσει από καιρό ότι...
Περισσότερα →
Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μικρή βιοτεχνία, παράγοντας αρχικά, μόνο παραδοσιακά ζυμαρικά. Το ’90, ξεκίνησε την παραγωγή χωριάτικου φύλλου...
Περισσότερα →
Η αγαπημένη μου δωδώνη, μετά την μεγάλη επιτυχία της στα κορυφαία παγωτά, αποφάσισε να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της σε νέα είδη σοκολάτας....
Περισσότερα →
Η εταιρία Jukeros by Dimitris Chomatas, δεν σταματά να με εκπλήσσει με την πρωτοπορία των προϊόντων της που πάντα χρησιμοποιώ και φυσικά σας τα...
Περισσότερα →
Κάνοντας βόλτα στην άγρια φύση της Μάνης, γνώρισα τον Παναγιώτη Θωμόπουλο, συνιδρυτής μαζί με τον Γιώργο Σμυρνιό της εταιρείας Cactus Nopales. Η Cactus Nopales...
Περισσότερα →
Αμοργός… ένα κυκλαδονήσι με άγρια ομορφιά και τα πιο μπλε νερά του Αιγαίου. Με μοναδικές παραλίες αλλά και λίγη βλάστηση το κάνουν να ξεχωρίζει...
Περισσότερα →
Με τον Κώστα Ντούλια γνωρίστηκα το καλοκαίρι σε ένα από τα ταξίδια μου κοντά στο χωριό του, την Κυψέλη Ημαθίας. Τα παραδοσιακά προϊόντα που...
Περισσότερα →
Κάθε φορά που επισκέπτομαι έναν τόπο έχω καθιερώσει μια ξενάγηση στις μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διατροφής. Εκτός από τα εστιατόρια, ψάχνω...
Περισσότερα →
Από τους πολύ σημαντικούς συνεργάτες μου και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, αυτούς που στηρίζουν το προωθητικό μας έργο στην «πράσινη Βαρβάρα», εκεί στην...
Περισσότερα →
Το 1970 ο ιδρυτής της οικοτεχνίας Κωνσταντίνος Μουτεβελής, ξεκινώντας από την Καλαμάτα, ήρθε στην Αθήνα να συνεχίσει τον αγώνα της επιβίωσης κουβαλώντας όμως πάντα...
Περισσότερα →
Η ιστορία των σορμπέ ξεκίνησε πολύ πριν υπάρξει το γνωστό μας παγωτό. Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση παγωμένου επιδορπίου προέρχεται από την αρχαία Ρώμη, όταν...
Περισσότερα →
Ευκάλυπτος, πορτοκάλι, λεβάντα, μέλι, ελαιόλαδο, θυμάρι… Αρώματα που χαρίζουν ευεξία στον οργανισμό μας, που ξυπνούν τις αισθήσεις μας αλλά και τις αναμνήσεις μας κλείστηκαν...
Περισσότερα →
Για την τελετή λήξης του KOUZINA 2017 επιλέξαμε το Athos Villas, ένα θέρετρο υψηλής αισθητικής και κομψής πολυτέλειας που συνδυάζει την κλασική γοητεία και...
Περισσότερα →
Tο 3Sixty Hotel and Suites στεγάζεται σε έναν ανακαινισμένο παλαιό αρχοντικό σπίτι που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και βρίσκεται στην καρδιά του...
Περισσότερα →
Τώρα που το KOUZINA 2017 τελείωσε, αφήνοντας στο κοινό τις πιο «νόστιμες» εντυπώσεις της ιστορίας του, είναι πολύ φυσικό να αναπολώ τις ζεστές στιγμές...
Περισσότερα →
Η εταιρεία TERRA GRECA έχει έδρα την Φλώρινα Δυτικής Μακεδονίας έχει σαν στόχο την διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής διατροφής. Είναι μια νεόδμητη εταιρία...
Περισσότερα →
Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα προϊόντα Tupperware λανσάρονται σε μοναδικές συσκευασίες δώρου. Εξελίσσοντας αυτή την ιδέα, η Tupperware δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο κουτί, το...
Περισσότερα →
Ανήκω στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ατέρμονη κίνηση -μόνο έτσι μπορώ να λειτουργήσω, μόνο έτσι αναπνέω, μόνο έτσι εμπνέομαι. Εξ’ άλλου έτσι ερμηνεύω...
Περισσότερα →
Στο πλαίσιο του ΚΟΥΖΙΝΑ στην προ του Άθω περιοχή είχα την τύχη να επισκεφτώ το Avaton Luxury Villas Resort, ένα από τα νέα διαμάντια...
Περισσότερα →
Όσο οι KOUZINA δραστηριότητες εξελίσσονται, όσο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ χρόνο με το χρόνο «απλώνονται», όσο ολοένα και περισσότεροι καθημερινοί άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτό, τόσο...
Περισσότερα →
Η gogreek επαναπροσδιορίζει την έννοια της ελληνικότητας, δημιουργώντας δημοφιλή προϊόντα που βρίσκουν τη θέση τους στα σπίτια Ελλήνων και ξένων καταναλωτών. Εμφανίστηκε στην Ελληνική...
Περισσότερα →
Η ιστορία της οικογένειας Καραμήτρου συνδέεται άρρηκτα με τον Μεσενικόλα και χάνεται στο βάθος του χρόνου. Δε χάνει ωστόσο σε καμιά χρονική στιγμή την...
Περισσότερα →
Η εταιρία Jukeros by Dimitris Chomatas ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στην Καλλιθέα, στην οδό Γρυπάρη 52 όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής καθώς και...
Περισσότερα →
Η ΑΦΟΙ Δ.ΚΙΣΣΑ, μια μικρή σύγχρονη επιχείρηση τυροκομικών, διοικείται από απογόνους οικογενειών κτηνοτρόφων. Το 1969, με ιδρυτή τον Κίσσα Λάμπρο δημιουργείται το πρώτο τυροκομείο...
Περισσότερα →
Η εταιρία Η φιλοσοφία της ΚΑΛΛΟΝΗ περικλείεται σε μία και μόνο φράση, “Παράδοση στην Ποιότητα”.Η έννοια της είναι τόσο έντονη στην συνείδηση του ιδρυτή...
Περισσότερα →
Η κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη ξεκίνησε το ταξίδι της το 1950, από την περιοχή του Πειραιά, με δημιουργό τον Νικόλαο Χατζηγιαννάκη, ως οικογενειακή επιχείρηση με κύρια...
Περισσότερα →
Σαμιώτικο κρασί: Μυθολογία, ιστορία και λαογραφική παράδοση Μυθολογία, ιστορία και το εκφραστικό τοπωνύμιο «Άμπελος» να περιγράφει έναν από τους δύο ορεινούς όγκους που δεσπόζουν...
Περισσότερα →
Ένα από τα καινοτόμα προιόντα που παράγει η εταιρία Χιώ είναι η σόδα με φυσικό μαστιχέλαιο Χίου. Αξιοποιώντας τις ευεργετικές ιδιότητες της Μαστίχας, συνδυάζοντας...
Περισσότερα →
Στην Terra Fyllida, ξεκινώντας ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή διατροφή και ως λάτρεις των μανιταριών, δημιούργησαν μια σειρά εκλεκτών προϊόντων αναδεικνύοντας την υψηλή διατροφική...
Περισσότερα →
Η εταιρία Jukeros by Dimitris Chomatas ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στην Καλλιθέα, στην οδό Γρυπάρη 52 όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής καθώς και...
Περισσότερα →
Η σειρά Stone Chef αποτελεί την πιο εξελιγμένη σειρά αντικολλητικών σκευών της Pyramis τόσο σε απόδοση όσο και σε αισθητική! Ξεχάστε ότι ξέρατε για...
Περισσότερα →
Ο Δημήτρης, -εγγονός του Παντελή Κοκκινάκη που ξεκίνησε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στην Οδησσό της Ρωσίας ανοίγοντας κατάστημα πώλησης ζαχαρωδών ειδών- συνεχίζει τη...
Περισσότερα →
Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή...
Περισσότερα →
Η Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε. είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής & εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει...
Περισσότερα →
Μια εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της γεύσης είχαμε τον τελευταίο καιρό σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στην αρχή της Φιλελλήνων...
Περισσότερα →
Ένα πράγμα που με συγκινεί τις γιορτινές μέρες είναι η αγάπη που δείχνουμε ως λαός, στην παράδοση. Κάθε σπίτι «πασπαλίζετε» με άχνη και ποτίζετε...
Περισσότερα →
Εμείς στη Lucia’s Farm επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες και καλλιεργητικές μεθόδους ώστε να διασφαλίσουμε σταθερή ποιότητα, υπέροχη γεύση, ασφάλεια και φρεσκάδα. Για να ενταχθεί...
Περισσότερα →
Η Berryland ιδρύθηκε το 2013 από τον Βασίλειο Δάφνη, που αποφάσισε να μη το βάλει κάτω και να κάνει το μεράκι του και την...
Περισσότερα →
Το MOUZAKI PALACE HOTEL & SPA, το 4άστερο στολίδι της Δυτικής Θεσσαλίας, είναι χτισμένο σε λόφο, στις παρυφές της πόλης του Μουζακίου. Περιτριγυρισμένο από...
Περισσότερα →
Με το άκουσμα της λέξης «δωδώνη» το μυαλό όλων, πηγαίνει στο παγωγό… Εκτός όμως, από την τεράστια γκάμα γεύσεων που παράγει από το 1967,...
Περισσότερα →
Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μικρή βιοτεχνία, παράγοντας αρχικά, μόνο παραδοσιακά ζυμαρικά. Το ’90, ξεκίνησε την παραγωγή χωριάτικου φύλλου...
Περισσότερα →
Τα παγωτά δωδώνη μετράνε, σχεδόν, 50 χρόνια γλυκιάς παρουσίας στο χώρο της γεύσης. Από το μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη, το 1967, μέχρι σήμερα, μας...
Περισσότερα →
H oικογένεια και ο παππούς Μιράν φθάνουν το 1922 από την Καισάρεια της Καπαδοκίας στην Χίο και στη συνέχεια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην...
Περισσότερα →
Η οικογένεια Χρυσάφη στη Λήμνο συνεχίζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου και αναβιώνει παραδοσιακές συνταγές αξιοποιώντας τις μοναδικές πρώτες ύλες του νησιού –...
Περισσότερα →
Το παραδοσιακό αλλαντοποιείο Στρεμμένουμε τη νέα σειρά gourmet προϊόντωνStremmenos Delicatessen / Greek Gastronomy ταξιδεύει και στο εξωτερικό. Τα προϊόντα του Αλλαντοποιείου Στρεμμένου από τον Προυσσό της Ευρυτανίας, κοσμούν...
Περισσότερα →
Στην Σύρο, στον αρχοντικό οικισμό των Χρουσσών, ανακαλύφθηκε μια μυστική συνταγή, χαμένη μέσα στα βάθη της παράδοσης. Μια συνταγή ομορφιάς και υγείας, χαρισμένη από...
Περισσότερα →
Απόλυτη γεύση από μυθικής αξίας ρόδια της αυθεντικής ελληνικής ποικιλίας Ερμιόνης, βιολογικής καλλιέργειας και ιδιαίτερης επεξεργασίας του χυμού τους έτσι ώστε να έχουμε το...
Περισσότερα →
Ένας Ελληνογάλλος μαρμελαδοποιός με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου μάς παρουσιάζει σε πρώτη μετάδοση, μια κολεξιόν από ολόφρεσκες κονφιτούρες. Γεννήθηκε στη Γαλλία από Ελληνίδα...
Περισσότερα →
Οι στυλάτες πετσέτες παραλίας «Summer me!», αφήνουν το ίχνος τους πάνω στην άμμο με σχέδια εμπνευσμένα από την μόδα, την ιστορία, την τέχνη, το...
Περισσότερα →
Μέλημα του GO.SLOW. είναι να δώσει έμφαση στη μακροζωία μέσω της μεσογειακής ποιοτικής διατροφής. Συναντήσαμε τον Διονύση Λαμπίρη, δημιουργό μιας ιδιαίτερης συσκευασίας ελαιολάδου, που...
Περισσότερα →
Ένα νέο Ελαιόλαδο με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παρουσιάζεται στην Ελληνική αγορά, διεκδικώντας τη θέση του στη καρδιά τόσο των Ελλήνων όσο και των καταναλωτών...
Περισσότερα →
Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή...
Περισσότερα →
Η Εταιρία ΗΛΙΑΚΗΣ Α.Ε. λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974 ως ατομική επιχείρηση με την επωνυμία Ηλιάκης Γεώργιος με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες...
Περισσότερα →
Η εταιρία Κασσάκη δραστηριοποιείται από το 1999 στην παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών και βρίσκεται στο χωριό Γαλατάς του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Για την παραγωγή των...
Περισσότερα →
Το Χρυσόμελο είναι μια ελληνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από τους μελισσοκόμους Ιωάννη Ταμπάρη και Χρυσοθέμη Νικηφόρου. Η μελισσοκομική τους βάση βρίσκεται στο Πλατύ...
Περισσότερα →
Γενιές πολλές μεγάλωσε στην Κρήτη το Μαγγίρι ζυμαρικών παράδοση που ο χρόνος δεν τη φθείρει. Τo Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών «ΜΑΓΓΙΡΙ», πιστό στην παράδοση, δημιουργήθηκε...
Περισσότερα →