ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σταφιδόψωμο με μαστίχα
Σταφιδόψωμο με μαστίχα
15΄ 25΄ – 30΄ για 4 ατομικά ψωμάκια 40΄ (συνολικά)   Υπέροχα αρωματικό και γλυκό ψωμάκι, ιδανικό για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9-10...
Περισσότερα →
Ταρτάκια με τριανταφυλλένια μήλα
Ταρτάκια με τριανταφυλλένια μήλα
40´ 30´ μια ταρτιέρα διαμ. 20 εκ. ή 4-5 ταρτάκια (ανάλογα με το μέγεθος) 30´   Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με σάλτσα καραμέλας
Γαλατόπιτα με σάλτσα καραμέλας
30΄ 40΄ – 45΄ (συνολικά) 6-8 μερίδες –   Γαλατόπιτα με ντελικάτο φύλλο Βηρυτού, μοσχοβολιστό βούτυρο αλλά και μια γρήγορη σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 500 γρ. φύλλα...
Περισσότερα →
Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα: 10´ Πετιμέζι: 30´ Πανακότα: 10´ περίπου Πετιμέζι: 5½ ώρες περίπου (συνολικά) Πανακότα: 6-8 μερίδες Πετιμέζι: 800-1.000 γρ. περίπου Πανακότα: 3½ ώρες Πετιμέζι: 12 ώρες ή όλο το βράδυ   Κλασσική ιταλική πανακότα που την διαφοροποιεί...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
15΄ 15΄ 24 σφολιατάκια –   Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα σφολιάτα...
Περισσότερα →
Παγωτό με ανθότυρο και μέλι
Παγωτό με ανθότυρο και μέλι
15΄ – 6 μερίδες 3 ώρες   Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του. Δοκιμάστε το! Ίσως γίνει το αγαπημένο...
Περισσότερα →
Charlotte παγωτό τιραμισού και παγωτό πραλίνα και βερίκοκα
Charlotte παγωτό τιραμισού και παγωτό πραλίνα και βερίκοκα
20΄ – 6-8 μερίδες 4-5 ώρες   Εκτός από βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδάκινα, νεκταρίνια ή γιαρμάδες. Αν δεν έχετε κουραμπιέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μπισκότο αρκεί να είναι με αμύγδαλα. Υλικά...
Περισσότερα →
Τάρτα με παρφέ φουντούκι και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα
Τάρτα με παρφέ φουντούκι και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα
20΄ – 6-8 μερίδες 3-4 ώρες   Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και...
Περισσότερα →
Charlotte παγωτό πραλίνα φουντουκιού με καρύδια και κουφέτα
Charlotte παγωτό πραλίνα φουντουκιού με καρύδια και κουφέτα
20΄ – 6-8 μερίδες 4-5 ώρες   Και πραλίνα φουντουκιού και καρύδια και άρωμα καφέ. Τέλεια εμφάνιση και ακόμα τελειότερη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 800 γρ. παγωτό πραλίνα φουντουκιού, ΔΩΔΩΝΗ 16-18 μπισκότα σαβαγιάρ 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Τερίνα δίχρωμη με παγωτό γιαούρτι με βύσσινο και σορμπέ βατόμουρο
Τερίνα δίχρωμη με παγωτό γιαούρτι με βύσσινο και σορμπέ βατόμουρο
15΄ – 8-10 μερίδες 4-5 ώρες   Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δύο χρώματα παγωτού Δωδώνη, με δύο λατρεμένες γεύσεις. Τα φρέσκα φρούτα κάνουν τη διαφορά. Υλικά Εκτέλεση 600 γρ παγωτό σορμπέ βατόμουρο, ΔΩΔΩΝΗ...
Περισσότερα →
Μπουγάτσα διαφορετική με άνθος αραβοσίτου και μαρμελάδα ροδάκινο
Μπουγάτσα διαφορετική με άνθος αραβοσίτου και μαρμελάδα ροδάκινο
15´ 20´ 6-8 μερίδες –   Μια απίστευτη μπουγάτσα με τραγανή κρούστα και αφράτη κρέμα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα αρέσει σε όλους. Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα ροδάκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια...
Περισσότερα →
Soft cookies με κομματάκια σοκολάτα και παγωτό παρφέ σοκολάτα
Soft cookies με κομματάκια σοκολάτα και παγωτό παρφέ σοκολάτα
10΄ 15-17΄ 15-18 cookies –   Τέλεια μαλακά μπισκότα που γίνονται γευστικότατα σάντουιτς που τα παιδιά θα τα χαρούν ιδιαίτερα. Το παρφέ σοκολάτα είναι τέλειο! Απολαύστε τα! Υλικά Εκτέλεση 600 γρ. παγωτό παρφέ σοκολάτα,...
Περισσότερα →
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
2½ ώρες – 8-10 μερίδες 4-5 ώρες   Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά είναι η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Τα σορμπέ δίνουν εξωτική γεύση και σε συνδυασμό με το πλούσιο παρφέ φράουλα, δεν...
Περισσότερα →
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
20΄ 15΄ 4 μερίδες 3-4 ώρες   Διάσημη κρέμα της Καταλονίας που μοιάζει αρκετά με την crème brûlée εφόσον καραμελώνεις την επιφάνεια με ζάχαρη. Δοκιμάστε την στην δροσερή εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη αλλά με...
Περισσότερα →
Cookies γεμιστά με πραλίνα
Cookies γεμιστά με πραλίνα
15´ 10´ 12-13 cookies 45´   Τα πιο εθιστικά cookies που έχετε δοκιμάσει. Μαλακά, αφράτα, γρήγορα και γεμιστά με λιωμένη πραλίνα… μμμ!!!! τέλεια! Υλικά Εκτέλεση 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία...
Περισσότερα →
Ινδικά kofta με κινόα και σάλτσα Makhani
Ινδικά kofta με κινόα και σάλτσα Makhani
15´ 20´ 4 μερίδες –   Εξαιρετικό ινδικό φαγητό, με πολύ έντονα αρώματα και πικάντικη γεύση. Θα σας πρότεινα να αγοράσετε περισσότερες πιτούλες naan, αφού η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη, που είμαι σίγουρη ότι...
Περισσότερα →
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
15´ 45´ 6 πατάτες –   Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
Περισσότερα →
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Άλειμμα: 15´ Κριτσίνια: 20´ Κριτσίνια: 20´ – 25´ 4-6 μερίδες Άλειμμα: 1 ώρα   Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη...
Περισσότερα →
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
20΄ Φυλλαράκια: 35΄ – 40΄ Φύλλο κρούστας: 30΄ – 35΄ 12 πιτάκια –   Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων....
Περισσότερα →
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
1 ώρα – 6-8 μερίδες 5 – 6 ώρες   Ομολογουμένως «φασαριόζικο» γλύκισμα, που απαιτεί καλό χρονικό προγραμματισμό καθώς χρειάζεται αρκετές ώρες αναμονής στο ψυγείο για να σφίξει. Μπορούμε κάλλιστα να το ετοιμάσουμε από...
Περισσότερα →
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
20΄ 10΄ Για 2 μεγάλα βάζα 20-25 ημέρες   Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις...
Περισσότερα →
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
20´ – 6-8 μερίδες 4 ώρες   Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων...
Περισσότερα →
Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
45΄ 25΄ 2 πίτσες –   Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο....
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια κοτόπουλου με πατάτες καρέ σκορδοπαπρικάτες
Σουτζουκάκια κοτόπουλου με πατάτες καρέ σκορδοπαπρικάτες
15´ 1 ώρα + 20´ 4-6 μερίδες –   Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά. Υλικά Εκτέλεση Για τα σουτζουκάκια 800 γρ....
Περισσότερα →
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
20΄ 45΄ 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ –   Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε...
Περισσότερα →
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
20´ 30´ 6 μερίδες –   Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Aυγά πασχαλινά με γέμιση red velvet cake
Aυγά πασχαλινά με γέμιση red velvet cake
25´ – 6 – 8 αυγουλάκια 3 ώρες   Εύκολα αυγουλάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά στην παρασκευή τους. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε...
Περισσότερα →
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
30΄ 20΄ (συνολικά) 4 μερίδες 30΄   Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα...
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 ατομικές πίτσες –   Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού. Υλικά...
Περισσότερα →
Red Velvet Cake
Red Velvet Cake
15´ 30´-35´ 1 φόρμα 22-24 εκ. –   Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ. ζάχαρη 2...
Περισσότερα →
Κυπριακές φλαούνες
Κυπριακές φλαούνες
30΄ 25΄- 30΄ 15-16 φλαούνες 1½ ώρα   Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού. Ζυμώνονταν την Μεγάλη Πέμπτη...
Περισσότερα →
Λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα γκρατέν, με λαχανικά και πουρέ πατάτας
Λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα γκρατέν, με λαχανικά και πουρέ πατάτας
35΄ 20΄-25΄ 6 μερίδες –   Αγαπημένα λουκάνικα από παραδοσιακή συνταγή, γίνονται το απόλυτο υλικό για ένα γκρατέν με πολλές γεύσεις. Υλικά Εκτέλεση 800 γρ. λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα Μουτεβελής, ψιλοκομμένα 3 κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο με λεμονοσκορδάτες πατατούλες
Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο με λεμονοσκορδάτες πατατούλες
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Όλοι αγαπάμε τα κεφτεδάκια και κυρίως τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας «κιμά» από λουκάνικο με πράσο, γίνονται πιο αφράτα, πιο νόστιμα και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν σε όλους....
Περισσότερα →
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
20΄ – 4 μερίδες –   Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί...
Περισσότερα →
Κοκκινιστό κατσαρόλας με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά με αρακά και πατάτες
Κοκκινιστό κατσαρόλας με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά με αρακά και πατάτες
15΄ 50΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνο κοκκινιστό με ωραία, δεμένη σάλτσα. Τα καυτερά λουκάνικα είναι τα ιδανικά για να δώσουν πικάντικη γεύση στις πατάτες και τον αρακά. Υλικά Εκτέλεση 450 γρ. λουκάνικα μερακλίδικα...
Περισσότερα →
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες –   Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και πρωτότυπα λουκάνικα a la ελληνικά. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην...
Περισσότερα →
Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
20΄ 35΄-40΄ 8 ταρτάκια –   Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα πεντανόστιμα κοζάκικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση. Υλικά...
Περισσότερα →
Η κυρά Σαρακοστή
Η κυρά Σαρακοστή
15´ 30´ – 35´   Η κυρά Σαρακοστή είναι από τα παλαιότερα έθιμα της ελληνικής παράδοσης που σχετίζεται με τη μεγάλη 40ήμερη νηστεία πριν τη γιορτή του Πάσχα. Πρόκειται για το αυτοσχέδιο ημερολόγιο που...
Περισσότερα →
Βυσσινογαλακτομπούρεκο
Βυσσινογαλακτομπούρεκο
30´ 50´ 8-10 μερίδες ταψί διαμ. 36 εκ. Αναμονή μέχρι να κρυώσει η κρέμα   Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει...
Περισσότερα →
Πανετόνε
Πανετόνε
1½ ώρα 50´ 10-12 μερίδες 5 ώρες   Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος
Μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος
– 20´ περίπου 1 βάζο –   Για όσους αγαπούν τις καραμέλες γάλακτος αυτή η μαρμελάδα θα γίνει η αγαπημένη τους. Απλώστε την στο ψωμί, γεμίστε κρέπες, συνοδέψτε pancakes, γεμίστε κρουασάν. Όπως και να...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
1 ώρα 1 ώρα + 35´ 12 ώρες   Αγγλικού τύπου μαρμελάδα όλο άρωμα και χρώμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια εσπεριδοειδή σας αρέσουν… Γκρέιπ φρουτ, λεμόνια, μανταρίνια… Διαλέξτε ότι σας αρέσει, αρκεί να...
Περισσότερα →
Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
30΄ 2 ώρες 4-6 μερίδες –   Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
15´ 1 ώρα 1 ταψί 26×38 εκ. 20´   Αγαπημένη πίτα της μαμάς μου που όταν την φτιάχνει μοσχοβολάει όλο το σπίτι κανέλα. Υλικά Εκτέλεση 16 φύλλα κρούστας ή φύλλο Βηρυτού 100 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Πίτα ρατατούιγ
Πίτα ρατατούιγ
15΄ 40΄ 6 – 8 μερίδες –   Αυτή την πίτα την φτιάχνω με τα περισσεύματα από το γαλλικό ρατατούιγ ή το ελληνικό τουρλού. Το μέγεθός της εξαρτάται από το περίσσευμα που έχω στη...
Περισσότερα →
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
30´ 40´ – 45´ 4 – 6 μερίδες –   Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό...
Περισσότερα →
Κέικ Μαρμπρέ, το κλασσικό
Κέικ Μαρμπρέ, το κλασσικό
20΄ 50΄ 6 – 8 μερίδες 1 φόρμα 22×12 εκ. –   Το αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων. Αυτό που όλοι το είχαμε βαφτίσει Βανίλια-Σοκολάτα και που όταν το έφτιαχνε η μαμά, μοσχοβολούσε...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
30´ 30´ 12 τηγανίτες –   Ασυνήθιστες αλλά εξαιρετικά νόστιμες και γρήγορες, οι τηγανίτες αυτές αρέσουν πολύ και συνοδεύουν ιδανικά τόσο μπίρα όσο και κρασάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα σύκου
Μαρμελάδα σύκου
15´ 45´ 12 ώρες   Η αγαπημένη μου μαρμελάδα. Πάντα τέλη καλοκαιριού ετοιμάζω μεγάλες ποσότητες γιατί όλοι οι φίλοι μου περιμένουν το βαζάκι τους. Φροντίζω πάντα να μου φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα  γιατί τη...
Περισσότερα →
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
10΄ 45΄-50΄ 8-10 κομμάτια –   Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει...
Περισσότερα →
Tαρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
Tαρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
40΄ 20΄ 8 ταρτάκια –   Εθιστικά ταρτάκια με τραγανό φύλλο Βηρυτού, μια αέρινη μους λεμονιού που δίνει δροσερή αίσθηση αλλά και καραμελωμένες μπανάνες. Νομίζω ότι θα τα λατρέψετε!!! Υλικά Εκτέλεση Για τα ταρτάκια...
Περισσότερα →
Τούρτα παγωτό Πραλίνα Φουντουκιού με μπάρες δημητριακών
Τούρτα παγωτό Πραλίνα Φουντουκιού με μπάρες δημητριακών
15΄ – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι… Η Πραλίνα Φουντουκιού της δωδώνης είναι ένα όνειρο… Αν έχετε σπιτικό γλυκό βύσσινο νομίζω ότι θα ταιριάζει...
Περισσότερα →
Ζελέ φράουλα με κρέμα μαστίχας
Ζελέ φράουλα με κρέμα μαστίχας
 10´ – 6 – 8 μερίδες 3 ώρες   Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ...
Περισσότερα →