destination taste!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

RED VELVET CAKE
RED VELVET CAKE
Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, λίγο μπελαλίδικο, αλλά «αρχοντικό» και με σπάνια νοστιμιά που ανταμείβει κάθε κόπο! Επειδή είναι αρκετά πλούσιο φαγητό, αποφύγετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες γιατί θα γίνει πιο βαρύ και περισσότερο λαδερό.
Περισσότερα →
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.
Περισσότερα →
«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Μια μηλόπιτα σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα… Μόνο μήλα… Το απόλυτο, μαγικό γλυκό που μπορούμε να ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!
Περισσότερα →
Crème anglaise
Crème anglaise
5´ 15´ περίπου 700 γρ. κρέμα –   Η βασικότερη κρέμα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Έχει λίγα υλικά αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στην παρασκευή της. Αν θέλετε μια πιο πλούσια υφή, μπορείτε να προσθέσετε 150...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
H εμμονή μου με τα τριαντάφυλλα είναι πλέον γνωστή. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κέικ που κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μοσχοβολιστό, βουτυράτο… όνειρο!
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
Για να χοντροτρίψουμε τις μάντολες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Επειδή η ζάχαρη που έχουν στην επικάλυψη, κολλάει στα μαχαίρια, ρίχνουμε μαζί και ελάχιστο από το αλεύρι της συνταγής.
Περισσότερα →
Χαρουπόψωμο με καρύδια
Χαρουπόψωμο με καρύδια
20΄ 45΄ – 50΄ 2 ψωμιά περίπου 2 ώρες   Δεν είναι μόνο υγιεινό, είναι και πολύ νόστιμο. Το χαρουπάλευρο μπορεί να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις στις παλαιότερες γενιές, όπως έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο με μουστάρδα και πορτοκάλι, με πατατούλες και μήλα στη λαδόκολλα
Κοτόπουλο με μουστάρδα και πορτοκάλι, με πατατούλες και μήλα στη λαδόκολλα
20΄ 45΄ 6 μερίδες 30΄   Ένα κυριακάτικο φαγάκι που απογειώνεται με το πορτοκάλι και τα μήλα. Η μουστάρδα παίζει καθοριστικό ρόλο στη γεύση αφού το κάνει πικάντικο και πεντανόστιμο. Υλικά Εκτέλεση 600 γρ....
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
Διάσημη γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας. Μιας τεράστιας οινοπαραγωγικής περιοχής με ονομαστά κρασιά. Γι’ αυτό και το μοσχαράκι βράζει σε ζωμό και κόκκινο, δυνατό κρασί.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
20´ 30´-35´ 5-6 τυροκούλουρα (ανάλογα το μέγεθος) 8 ώρες συνολικά   Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
H κλασική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα.
Περισσότερα →
Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και γραβιέρα σε γλυκόξινη σάλτσα
Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και γραβιέρα σε γλυκόξινη σάλτσα
20´ 30´ 2 μερίδες   Γρήγορη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση και δυνατά αρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αποξηραμένα φρούτα σας και όχι μόνο σταφίδες. Δοκιμάστε κράνμπερις, αποξηραμένη παπάγια, βερίκοκα, ανανά. Όσο πιο εξωτικά είναι...
Περισσότερα →
Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!
Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!
Το φυστίκι Αιγίνης είναι από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς που εκτός από τη νοστιμιά τους χαρακτηρίζονται και ως σούπερ, συμπληρωματική τροφή.
Περισσότερα →
Pancakes με σιρόπι κόκκινων φρούτων
Pancakes με σιρόπι κόκκινων φρούτων
30΄ περίπου 20΄ 4-6 μερίδες –   Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες
Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες
40΄ – 4 μερίδες –   Οι πράσινες ντομάτες είναι τραγανές και ολόδροσες και κάνουν «κόντρα» με τα ζουμερά, κατακόκκινα ντοματίνια. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μικρές πατατούλες, πλυμμένες ολόκληρες 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη...
Περισσότερα →
Μουσακάς, ο κλασσικός
Μουσακάς, ο κλασσικός
40´-50´ 1 ώρα 8-10 μερίδες 30´   Ίσως το πιο παραδοσιακό καλοκαιρινό, κυριακάτικο φαγητό. Είναι λίγο χρονοβόρο αλλά αποζημειώνει με τη γεύση του. Αν θέλετε να το «ελαφρύνετε» μπορείτε να αποφύγετε το τηγάνισμα και...
Περισσότερα →
Κουλούρι Θεσσαλονίκης σάντουιτς
Κουλούρι Θεσσαλονίκης σάντουιτς
10´ – 4 μερίδες –   Ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα! Υλικά Εκτέλεση 4 κουλούρια Θεσσαλονίκης 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά, Arla 50 γρ....
Περισσότερα →
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
20´ 15´ περίπου 10-12 κουλούρια περίπου 30´ (συνολικά)   Ένα κουλούρι-έμβλημα της αγαπημένης μου Θεσσαλονίκης. Μαλακό, αφράτο, σουσαμένιο είναι το τέλειο σνακ! Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι άσπρο, δυνατό (ζητήστε το από τον φούρνο...
Περισσότερα →
Σκοπελίτικη τυρόπιτα
Σκοπελίτικη τυρόπιτα
15´ 6´-7´ 4 πίτες 20´   Αυθεντική, μοναδική, παραδοσιακή πίτα της Σκοπέλου. Λίγα τα υλικά της… απίστευτη η γεύση της. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί) 500...
Περισσότερα →
Χταπόδι στιφάδο με σύκα
Χταπόδι στιφάδο με σύκα
1 ώρα περίπου 30΄ 4 μερίδες –   Το φρέσκο χταπόδι δεν χρειάζεται πολύ αλάτι γιατί το νερό που αποβάλλει κατά την διάρκεια του βρασμού είναι αρκετό αλμυρό. Πριν αλατίσετε πρέπει να δοκιμάσετε. Υλικά...
Περισσότερα →
Πλιγούρι με μύδια και άνηθο
Πλιγούρι με μύδια και άνηθο
10΄ περίπου 30΄ 4 μερίδες –   Τα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν για τη γεύση, το μέγεθος, την καθαρότητα και τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αυτό οφείλεται στην απαράμιλλη κρυστάλλινη ποιότητα του θαλασσινού νερού, που ευνοεί τη...
Περισσότερα →
Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια
Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια
30΄ περίπου 25΄ 4 μερίδες –   Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα. Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό κοχύλια πλυμένα και στραγγισμένα 200 γρ. σπαράγγια...
Περισσότερα →
Κρέπες με ομελέτα και κρέμα τυριού
Κρέπες με ομελέτα και κρέμα τυριού
15΄ 10΄-15΄ 4 μερίδες 30΄   Mπορεί να σας φανεί απλό φαγητό, αλλά σας εγγυόμαι ότι είναι τόσο χορταστικό που αν το σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες...
Περισσότερα →
Τάρτα με ψητά μανιτάρια και άνηθο
Τάρτα με ψητά μανιτάρια και άνηθο
40´ 45´ 6-8 μερίδες 1 ώρα   Αν θέλετε μπορείτε, εκτός από κασέρι, να χρησιμοποιήσετε και ένα μείγμα διάφορων πικάντικων τυριών που αγαπάτε. Γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή ποσότητα τυριού κρέμα...
Περισσότερα →
Μπισκότα Cringle Lemon
Μπισκότα Cringle Lemon
15΄ 10΄ – 12΄ περίπου 10-12 μπισκότα (ανάλογα με το μέγεθος) –   Αυτά τα πρωτότυπα και αφράτα μπισκότα κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα και και το άρωμα του λεμονιού. Η ζύμη τους...
Περισσότερα →
Τραχανόσουπα με λαχανικά σοτέ
Τραχανόσουπα με λαχανικά σοτέ
20΄ 15΄-20΄ 4 μερίδες –   Νηστίσιμη και χορταστική τραχανόσουπα που θα σας αρέσει πολύ. Τα λαχανικά μη τα σοτάρετε υπερβολικά. Πρέπει να κρατήσουν την τραγανότητά τους και τις γεύσεις τους. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Πίτσα «κορώνα»
Πίτσα «κορώνα»
15´ 30´ 4 μερίδες –   [email protected] με την Ντίνα – 24/2/2018 Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο ζύμη για πίτσα Ζύμη Ψαχνών 100 γρ. dressing bbq Condito 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους...
Περισσότερα →
Κέικ καρότου
Κέικ καρότου
20΄ 60΄ για 1 μέτρια φόρμα του κέικ –   [email protected] με την Ντίνα 17/2/2018 Υλικά Εκτέλεση 1½ φλιτζ. τσαγιού φαρίνα Γιώτης 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Σπιτικό burger
Σπιτικό burger
10΄ 12΄-15΄ 6 μερίδες –   [email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018 Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κιμά βοδινό (άπαχο) 250 γρ. κιμά βοδινό (με λίπος) 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 50 ml...
Περισσότερα →
Croque Madame
Croque Madame
15΄ 10΄ 2 μερίδες –   [email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018 Υλικά Εκτέλεση Για το Croque Madame 4 φέτες ψωμί για τοστ 4 φέτες τυρί Arla Havarti 4 φέτες ζαμπόν 3 κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Chutney σύκου
Chutney σύκου
5΄ 1 ώρα   Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018 Υλικά Εκτέλεση 600 ml νερό 2 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα σύκα, κομμένα στη μέση 80 ml ξύδι 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο...
Περισσότερα →
Μαχαλεπί τριαντάφυλλο
Μαχαλεπί τριαντάφυλλο
5΄ 15΄ 4 μερίδες –   Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018 Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα 600 ml γάλα 60 γρ. κορν φλάουρ Γιώτης 3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο 2 κουτ....
Περισσότερα →
Pink Velvet Cake
Pink Velvet Cake
15΄ 50΄ 6-8 μερίδες –   [email protected] με την Ντίνα – 9/12/2017 Υλικά Εκτέλεση Για το κέικ 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης 350 γρ. ζάχαρη 2 αβγά 1 κουτ. σούπας μπέικιν...
Περισσότερα →
Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
15΄ Μαγείρεμα: 25΄ Ψήσιμο: 20΄-30΄ 4 μερίδες –   Μετατρέψτε το παραδοσιακό «μπουγιουρντί» με τα τυριά και τις πιπεριές, σε κυρίως φαγητό για όλη την οικογένεια με την προσθήκη κοτόπουλου. Σερβίρετέ το με μια...
Περισσότερα →
Σταφιδόψωμο με μαστίχα
Σταφιδόψωμο με μαστίχα
15΄ 25΄ – 30΄ για 4 ατομικά ψωμάκια 40΄ (συνολικά)   Υπέροχα αρωματικό και γλυκό ψωμάκι, ιδανικό για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9-10...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
15΄ 15΄ 24 σφολιατάκια –   Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα σφολιάτα...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και σπασμένο παστέλι.
Περισσότερα →
Τερίνα δίχρωμη με παγωτό γιαούρτι με βύσσινο και σορμπέ βατόμουρο
Τερίνα δίχρωμη με παγωτό γιαούρτι με βύσσινο και σορμπέ βατόμουρο
15΄ – 8-10 μερίδες 4-5 ώρες   Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δύο χρώματα παγωτού Δωδώνη, με δύο λατρεμένες γεύσεις. Τα φρέσκα φρούτα κάνουν τη διαφορά. Υλικά Εκτέλεση 600 γρ παγωτό σορμπέ βατόμουρο, ΔΩΔΩΝΗ...
Περισσότερα →
Ινδικά kofta με κινόα και σάλτσα Makhani
Ινδικά kofta με κινόα και σάλτσα Makhani
15´ 20´ 4 μερίδες –   Εξαιρετικό ινδικό φαγητό, με πολύ έντονα αρώματα και πικάντικη γεύση. Θα σας πρότεινα να αγοράσετε περισσότερες πιτούλες naan, αφού η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη, που είμαι σίγουρη ότι...
Περισσότερα →
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
15´ 45´ 6 πατάτες –   Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
Περισσότερα →
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Άλειμμα: 15´ Κριτσίνια: 20´ Κριτσίνια: 20´ – 25´ 4-6 μερίδες Άλειμμα: 1 ώρα   Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη...
Περισσότερα →
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
20΄ Φυλλαράκια: 35΄ – 40΄ Φύλλο κρούστας: 30΄ – 35΄ 12 πιτάκια –   Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων....
Περισσότερα →
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
Αμπελοβλάσταρα τουρσί
20΄ 10΄ Για 2 μεγάλα βάζα 20-25 ημέρες   Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις...
Περισσότερα →
Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
45΄ 25΄ 2 πίτσες –   Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο....
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια κοτόπουλου με πατάτες καρέ σκορδοπαπρικάτες
Σουτζουκάκια κοτόπουλου με πατάτες καρέ σκορδοπαπρικάτες
15´ 1 ώρα + 20´ 4-6 μερίδες –   Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά. Υλικά Εκτέλεση Για τα σουτζουκάκια 800 γρ....
Περισσότερα →
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
20΄ 45΄ 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ –   Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε...
Περισσότερα →
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
20´ 30´ 6 μερίδες –   Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Aυγά πασχαλινά με γέμιση red velvet cake
Aυγά πασχαλινά με γέμιση red velvet cake
25´ – 6 – 8 αυγουλάκια 3 ώρες   Εύκολα αυγουλάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά στην παρασκευή τους. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε...
Περισσότερα →
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
30΄ 20΄ (συνολικά) 4 μερίδες 30΄   Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα...
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 ατομικές πίτσες –   Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού. Υλικά...
Περισσότερα →
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού.
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικάκια κοκτέιλ 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
20΄ – 4 μερίδες –   Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί...
Περισσότερα →
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα και πλούσια κρέμα τυριών
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα και πλούσια κρέμα τυριών
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες –   Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και χωριάτικα λουκάνικα. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην τυρόκρεμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Ταρτάκια με λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
Ταρτάκια με λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
20΄ 35΄-40΄ 8 ταρτάκια –   Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Η κυρά Σαρακοστή
Η κυρά Σαρακοστή
15´ 30´ – 35´   Η κυρά Σαρακοστή είναι από τα παλαιότερα έθιμα της ελληνικής παράδοσης που σχετίζεται με τη μεγάλη 40ήμερη νηστεία πριν τη γιορτή του Πάσχα. Πρόκειται για το αυτοσχέδιο ημερολόγιο που...
Περισσότερα →
Πανετόνε βουτυράτο
Πανετόνε βουτυράτο
1½ ώρα 50´ 10-12 μερίδες 5 ώρες   Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος
Μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος
– 20´ περίπου 1 βάζο –   Για όσους αγαπούν τις καραμέλες γάλακτος αυτή η μαρμελάδα θα γίνει η αγαπημένη τους. Απλώστε την στο ψωμί, γεμίστε κρέπες, συνοδέψτε pancakes, γεμίστε κρουασάν. Όπως και να...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
1 ώρα 1 ώρα + 35´ 12 ώρες   Αγγλικού τύπου μαρμελάδα όλο άρωμα και χρώμα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια εσπεριδοειδή σας αρέσουν… Γκρέιπ φρουτ, λεμόνια, μανταρίνια… Διαλέξτε ότι σας αρέσει, αρκεί να...
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή σε όλους αρέσει το ζυμαρικό, φρόντισα να τα «παντρέψω» με τις παραδοσιακές χυλοπίτες της απ’ τα Ζυμαρικά Ψαχνών που ξέρω ότι θα το απογειώσει.
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Πίτα ρατατούιγ
Πίτα ρατατούιγ
15΄ 40΄ 6 – 8 μερίδες –   Αυτή την πίτα την φτιάχνω με τα περισσεύματα από το γαλλικό ρατατούιγ ή το ελληνικό τουρλού. Το μέγεθός της εξαρτάται από το περίσσευμα που έχω στη...
Περισσότερα →
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
30´ 40´ – 45´ 4 – 6 μερίδες –   Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
30´ 30´ 12 τηγανίτες –   Ασυνήθιστες αλλά εξαιρετικά νόστιμες και γρήγορες, οι τηγανίτες αυτές αρέσουν πολύ και συνοδεύουν ιδανικά τόσο μπίρα όσο και κρασάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να...
Περισσότερα →
Μαρμελάδα σύκου
Μαρμελάδα σύκου
15´ 45´ 12 ώρες   Η αγαπημένη μου μαρμελάδα. Eτοιμάζω πάντα μεγάλες ποσότητες γιατί όλοι οι φίλοι μου περιμένουν το βαζάκι τους. Φροντίζω πάντα να μου φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα  γιατί τη χρησιμοποιώ παραδοσιακά...
Περισσότερα →
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
10΄ 45΄-50΄ 8-10 κομμάτια –   Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει...
Περισσότερα →
Στήθος κοτόπουλου πανέ με σάλτσα μουστάρδας
Στήθος κοτόπουλου πανέ με σάλτσα μουστάρδας
20΄ 25΄ 4-6 μερίδες –   Ποιος δεν έχει αδυναμία στα τραγανά και χρυσορόδινα τηγανητά μπαστουνάκια κοτόπουλου που τρώγονται με το χέρι; Οταν μάλιστα είναι παναρισμένα με σπιτικά υλικά εγγυημένης ποιότητας, τότε γίνεται το...
Περισσότερα →
ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.
Περισσότερα →
Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες 45΄   Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και...
Περισσότερα →
Μπριάμ με μήλα
Μπριάμ με μήλα
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές. Υλικά Εκτέλεση 2 μέτριες...
Περισσότερα →
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες  –   Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τα γεμιστά της.Άλλες προσθέτουν κιμά, άλλες αντί για ρύζι χρησιμοποιούν πλιγούρι.Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογενείας μας,χωρίς να...
Περισσότερα →
ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Σας συμβουλεύω να μην παραλείψετε ή αντικαταστήσετε το πετιμέζι! Είναι ακριβώς αυτό το υλικό που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα, καραμελώνει έξοχα και κυρίως, δίνει μια εξαιρετική ελαφρώς καπνιστή, πυκνή, μεστή γεύση στο γλάσο.
Περισσότερα →