TIP EXPRESS

Άρωμα σκόρδου
Άρωμα σκόρδου
Για να δώσετε άρωμα σκόρδου στη σαλάτα, δεν είναι απαραίτητο να τα προσθέσετε τριμμένο, αλλά αρκεί λίγο λάδι με άρωμα σκόρδου: καθαρίστε μερικές σκελίδες και βάλτε τις σε γυάλινο βάζω με αλάτι και λάδι....
Περισσότερα →
Ώριμα πεπόνια
Ώριμα πεπόνια
Για να καταλάβετε ότι το πεπόνι είναι ώριμο, κουνήστε το δυνατά με τα δύο σας χέρια. Θα πρέπει να ακούσετε το θόρυβο των σπόρων στο εσωτερικό του.  
Περισσότερα →
Μυρωδάτο τσάι
Μυρωδάτο τσάι
Μπορείτε να φτιάξετε ένα θαυμάσιο ρόφημα με τσάι, αν του προσθέσετε καρυκεύματα (κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι, πιπέρι). Στο τέλος, βάλτε λίγο γάλα εβαπορέ και ζάχαρη, ζεστάνετε για 1 λεπτό και αφήστε για 2-3 λεπτά, και...
Περισσότερα →
Τριμμένα αμύγδαλα
Τριμμένα αμύγδαλα
Όταν τρίβετε τα αμύγδαλα στο γουδί ή στο μπλέντερ, για να μην κολλάνε και γίνονται σαν μια μάζα, εξαιτίας του λαδιού που περιέχουν, προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη.  
Περισσότερα →
Αν αρπάξει το κέικ
Αν αρπάξει το κέικ
Αν το κέικ σας «άρπαξε» στο ψήσιμο, μην το πετάξετε. Ξύστε τα καμένα σημεία και μετά καλύψτε το κέικ σας με γλάσο σοκολάτας ή μαρμελάδα ή άχνη.  
Περισσότερα →
Κάστανα στην κατάψυξη
Κάστανα στην κατάψυξη
Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα, αφήστε τα μισή ώρα στην κατάψυξη. Ρίξτε τα μετά σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και ύστερα σε κρύο.  
Περισσότερα →
Αρωματισμένες μπριζόλες
Αρωματισμένες μπριζόλες
Πριν βάλετε τις μπριζόλες στη σχάρα, ρίξτε στα αναμμένα κάρβουνα αρωματικά φυτά: θυμάρι, δάφνη, ρίγανη κ.λπ. Θα δώσουν ένα ευχάριστο άρωμα στις μπριζόλες.  
Περισσότερα →
Για να μη «κάτσουν» οι σταφίδες
Για να μη «κάτσουν» οι σταφίδες
Αν φτιάχνετε κέικ με σταφίδες ή ψιλοκομμένα φρούτα, πασπαλίστε τα ελαφρά με αλεύρι προτού τα ρίξετε στο μίγμα. Με τον τρόπο αυτό θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη και δεν θα καθήσουν στον πάτο.  
Περισσότερα →
Δαμάσκηνα φοντάν
Δαμάσκηνα φοντάν
Βγάλτε τα κουκούτσια από μερικά μεγάλα ξερά δαμάσκηνα και βάλτε στη θέση τους λιωμένη κουβερτούρα, αραιωμένη με λίγο γάλα. Πασπαλίστε με κακάο και γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς. Είναι μια καταπληκτική λιχουδιά.  
Περισσότερα →
Πετυχημένη σαντιγί
Πετυχημένη σαντιγί
Για να πετύχει η σαντιγί σας πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ παγωμένη, προτού τη χτυπήσετε. Το ίδιο ισχύει και για το δοχείο που θα χρησιμοποιήσετε.  
Περισσότερα →
Αν αρπάξει το σουφλέ…
Αν αρπάξει το σουφλέ…
Εάν καεί η επιφάνεια του σουφλέ, αφαιρέστε τη γρήγορα με μια σπάτουλα και αλείψτε την με ένα αυγό καλά χτυπημένο. Μετά ξαναβάλτε το στο φούρνο.  
Περισσότερα →
Για να μην κάνουν κρούστα
Για να μην κάνουν κρούστα
Για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ και η κρέμα ζαχαροπλαστικής σας, όση ώρα «περιμένουν» μέχρι να ετοιμάσετε την υπόλοιπη συνταγή, αλείψτε την επιφάνειά τους με λίγο βούτυρο.  
Περισσότερα →
Τριμμένο τυρί
Τριμμένο τυρί
Το τριμμένο τυρί για μακαρόνια θα είναι πάντα σαν φρεσκοτριμμένο, αν το διατηρείτε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.  
Περισσότερα →
Τραγανή σφολιάτα
Τραγανή σφολιάτα
Για να μείνει τραγανή η σφολιάτα, αλείψτε τη με το ασπράδι ενός αυγού καλά χτυπημένο. Μετά μπορείτε να την γεμίσετε με ότι μίγμα θέλετε.  
Περισσότερα →
Ξίδι μυρωδάτο
Ξίδι μυρωδάτο
Αν σας αρέσει το έντονα αρωματικό ξίδι, προσθέστε σε ένα λίτρο λευκό ξίδι: αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, βασιλικό, δυόσμο, φασκόμηλο, μαϊντανό και αφήστε το όλη νύχτα. Το πρωί φιλτράρετέ το και βάλτε το σε ένα...
Περισσότερα →
Μαλακές μελιτζάνες χωρίς πίκρα
Μαλακές μελιτζάνες χωρίς πίκρα
Για να γίνουν οι μελιτζάνες πιο μαλακές και ελαφριές χωρίς ίχνος πίκρας, αφαιρείτε τη φλούδας τους και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά με 1 ώρα και μετά...
Περισσότερα →
Αρωματισμένα και φρέσκα κουλουράκια
Αρωματισμένα και φρέσκα κουλουράκια
Τα σπιτικά κουλουράκια θα διατηρηθούν καλύτερα και για περισσότερο χρόνο, εάν τα κρατάτε κλεισμένα σε ένα μεταλλικό κουτί ή σε γυάλινο βάζο. Προσθέτοντας φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού θα έχετε ένα πολύ ελαφρύ άρωμα.  
Περισσότερα →
Αντί για ανθόνερο
Αντί για ανθόνερο
Αν δεν έχετε ανθόνερο για τα γλυκά σας μπορείτε να βράσετε σε ένα κατσαρολάκι, νερό, μια φλούδα πορτοκάλι και μερικά γαρύφαλλα. Σουρώστε το και χρησιμοποιήστε το ζωμό.  
Περισσότερα →
Αγορά και διατήρηση μπαχαρικών
Αγορά και διατήρηση μπαχαρικών
Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε τα μπαχαρικά ολόκληρα και όχι τριμμένα, αφού, έτσι διατηρούν περισσότερο τα αρώματά τους. Ένα μικρό γουδί είναι απαραίτητο όταν έχουμε ολόκληρα μπαχαρικά για να τα σπάσουμε λίγο πριν τα προσθέσουμε...
Περισσότερα →
Μύρισε κουνουπίδι;
Μύρισε κουνουπίδι;
Για να μη μυρίσει το σπίτι όταν βράζετε μπρόκολο ή κουνουπίδι, φροντίστε να προσθέσετε κατά τον βρασμό, κομμάτια από σέλινο (φύλλα ή κοτσάνια).    
Περισσότερα →
Ελαφρά κρεμμύδια
Ελαφρά κρεμμύδια
Για να γίνουν λιγότερο δύσπεπτα τα τηγανητά κρεμμύδια, πρώτα μαράνετέ τα με λίγο νερό και σκεπάστε τα προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.  
Περισσότερα →
Αντί μπεσαμέλ
Αντί μπεσαμέλ
Αντικαταστήστε την μπεσαμέλ στα ο-γκρατέν με ένα μίγμα από χτυπημένους κρόκους με κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί. Τα φαγητά σας θα πάρουν όμορφο χρώμα και πολύ πιο ελαφριά γεύση.  
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια στην κατάψυξη
Κεφτεδάκια στην κατάψυξη
Χρησιμοποιήστε τις πλαστικές θήκες των αυγών για να φυλάξετε κεφτεδάκια στην κατάψυξη. Θα τα πλάσετε και θα τα τοποθετήσετε από ένα σε κάθε θήκη. Έτσι, θα αποφύγετε να κολλήσουν μεταξύ τους.  
Περισσότερα →
Νερουλή σάλτσα
Νερουλή σάλτσα
Για να πήξει μια σάλτσα που είναι πολύ νερουλή, ανακατέψτε λίγο αλεύρι με 1 κουταλάκι βούτυρο και προσθέστε τα στη σάλτσα, βράζοντάς τη 1-2 λεπτά ακόμα.  
Περισσότερα →
Πανέ με κορν φλέικς
Πανέ με κορν φλέικς
Δοκιμάστε να φτιάξετε τα πανέ σας βουτώντας τα, πρώτα στο γάλα και κατόπιν σε ένα μείγμα από τριμμένη φρυγανιά και κορν φλέικς θρυμματισμένα στο μπλέντερ. Γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα.  
Περισσότερα →
Πώς φτιάχνω λάδι μαϊντανού;
Πώς φτιάχνω λάδι μαϊντανού;
Για το λάδι μαϊντανού, πολτοποιώ σε ένα μπλέντερ, 1 φλιτζάνι ζεματισμένα και καλά στραγγισμένα φύλλα μαϊντανού με 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο και μισό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Αλατοπιπερώνω.  
Περισσότερα →