προορισμός…γεύση!

Σπαγγέτι «σισιλιάνα» με κιμά και μελιτζάνες

Σπαγγέτι «σισιλιάνα» με κιμά και μελιτζάνες

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο, στρογγυλό ταψάκι, το ντύνω εσωτερικά με λαδόκολλα και την αλείφω και αυτή με ελαιόλαδο.
    Προθερμαίνω το γκριλ στους 180°C. Αραδιάζω τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μεγάλο ταψί (ή σε μια λαμαρίνα φούρνου), τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις ψήνω για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν. Στη διάρκεια του ψησίματος, τις γυρίζω μία φορά. Τις αφήνω να κρυώσουν.

  2. Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνω τον κιμά και τον σοτάρω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει όλος χρώμα και να σκουρύνει. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

  4. Ρίχνω τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη (ή τη μαντζουράνα), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Όταν ο κιμάς πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 - 15 λεπτά. Προσθέτω τις ελιές και τις πιπεριές, ανακατεύω και μαγειρεύω για άλλα 10 - 15 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το τριμμένο τυρί και ανακατεύω καλά. 

  5. Τοποθετώ τις περισσότερες ψημένες φέτες μελιτζάνας στο ταψάκι, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Με αυτό τον τρόπο δηλαδή «ντύνουμε» το ταψάκι με τις φέτες μελιτζάνας. Αδειάζω εκεί το μείγμα ζυμαρικών-κιμά, ισιώνω την επιφάνεια και τη σκεπάζω με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας, τις οποίες επίσης λαδώνω ελαφρώς.

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω το ταψάκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι το φαγητό να ροδίσει. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.

  7. Σκεπάζω το ταψί με μια πιατέλα και αναποδογυρίζω προσεκτικά ώστε το φαγητό να ξεφορμαριστεί στην πιατέλα. Αφαιρώ με προσοχή τη λαδόκολλα -οι μελιτζάνες καλύπτουν με ωραίο τρόπο το εσωτερικό μείγμα ζυμαρικών και κιμά- και σερβίρω αμέσως, κόβοντας με προσοχή το φαγητό σε κομμάτια-μερίδες.

Keywords: σπαγγέτι σισιλιάνα κιμά,μελιτζάνες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Exciting!

  1. germar

    Exciting!