προορισμός…γεύση!

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ βάζω τον κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου, για 1-2 λεπτά. Πλάθω μεγάλα κεφτεδάκια (βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα) και στη συνέχεια τα πλάθω σε μακρόστενα σουτζουκάκια.

  2. Ζεσταίνω 2 εκ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 6-8 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω τη σάλτσα για 12-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.

  4. Προσθέτω τις ελιές, ανακατεύω και με προσοχή βάζω στη σάλτσα και τα σουτζουκάκια. Ανακινώ το σκεύος για να καλυφθούν με τη σάλτσα, μαγειρεύω για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση και σερβίρω. Συνοδεύω με απλό πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.

Keywords: σουτζουκακια με πρασινες ελιες

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Flavorful

  1. sophiemcbeath4

    Flavorful