προορισμός…γεύση!

Ομελέτα με ζυμαρικά, κολοκυθάκια και κιμά

Ομελέτα με ζυμαρικά, κολοκυθάκια και κιμά

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και όταν το νερό κοχλάσει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω αλ ντέντε, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζω με πιρούνα, (αφήνω κατά μέρος την κατσαρόλα με το νερό), τα ρίχνω σε ένα σουρωτήρι και τα ξεβγάζω σε τρεχούμενο νερό. Τα αφήνω να στραγγίξουν.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι) ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον κιμά, ανεβάζω τη φωτιά και σοτάρω για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να καβουρδιστεί, δηλαδή να αλλάξει καλά χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω τα τριμμένα κολοκυθάκια, ανακατεύω για 2 λεπτά και ρίχνω 2½ φλιτζάνια από το ζωμό της κατσαρόλας όπου έβρασα τα ζυμαρικά.

  3. Μόλις το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτω και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

  4. Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ και τα αδειάζω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω μια φορά και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα αυγά να σχηματίσουν μια λεπτή στρώση ομελέτας κάτω από το φαγητό, στον πυθμένα αυτής της χονδρής και αφράτης ομελέτας.

  5. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά και βάζω την κατσαρόλα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Ψήνω στο γκριλ για 4 - 5 λεπτά, μέχρι τα αυγά στην επιφάνεια να στερεοποιηθούν και εκεί και να σχηματίσουν μια λεπτή κρούστα ομελέτας.

  6. Βγάζω την κατσαρόλα από το φούρνο, κόβω την ομελέτα σε κομμάτια και σερβίρω. Συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Note

Αν σας έχουν περισσέψει μακαρόνια με κιμά από την προηγούμενη ημέρα, ανακατέψτε τα, προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα αυγά και ψήστε τα.

Keywords: ομελέτα με ζυμαρικά

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Flavorful

  1. germar

    Flavorful