προορισμός…γεύση!

Μουσακάς Evi Evane

Μουσακάς Evi Evane

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αλατίζω τις φέτες της μελιτζάνας και τις αφήνω για 30 λεπτά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να αποβάλλουν τα υγρά τους. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Λαδώνω καλά ένα μεγάλο ταψί.

  2. Ξεπλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω καλά και τις λαδώνω ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Τις απλώνω στο ταψί, όσο γίνεται σε μονή στρώση και τις ψήνω στο γκριλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν πολύ απαλά. Τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.

Για τον κιμά

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνω τον κιμά και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 – 7 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να γίνει σκουρόχρωμος, σπυρωτός και σχετικά στεγνός.

  2. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα ντοματάκια και το χυμό τους. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ρίχνω και το κύμινο (αν το χρησιμοποιήσω) και ανακατεύω. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω τον κιμά για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το μαϊντανό και ανακατεύω.

Για την κρέμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.

  2. Μόλις το αλεύρι αποκτήσει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα ρίχνω το γάλα και μαγειρεύω με ασταμάτητο ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια.

  3. Μαγειρεύω για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρώς και τότε προσθέτω το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά μέχρι το τυρί να λιώσει, νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αποσύρω από τη φωτιά.

Για το μουσακά

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Παίρνω 6 – 8 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια (ή γιουβετσάκια) και στο καθένα στρώνω, όρθιες, φέτες μελιτζάνας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα, με τρόπο που η μια άκρη κάθε φέτας να εξέχει αρκετά από το μπολ. Μοιράζω σε κάθε μπολ τον κιμά, φτάνοντας ως τη μέση και στη συνέχεια σκεπάζω με την κρέμα. Γυρίζω προς τα μέσα τις άκρες της μελιτζάνας που εξέχουν και σκεπάζω την κρέμα, αφήνοντας ακάλυπτο το κέντρο.

  2. Ψήνω τους ατομικούς μουσακάδες για 45 λεπτά. Τους αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς, τους αναποδογυρίζω σε πιάτα για να τους ξεφορμάρω και τους σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με μια απλή, σπιτική (ή καλής ποιότητας έτοιμη) σάλτσα ντομάτας.

Keywords: μουσακάς evi evane

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Tastes great!

  1. gargorg

    Tastes great!