προορισμός…γεύση!

Μακαρόνια με κιμά

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, ακολουθώντας το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζω (κρατάω κατά μέρος το ζωμό) και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύω καλά. Μαγειρεύω για 5 λεπτά και αφήνω κατά μέρος.

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζω τον κιμά, σκέτο, για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει σπυρωτός και να μοσχομυρίσει. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μείγμα ντομάτας, το μπαχάρι, τη δάφνη, την κανέλα και το θυμάρι, ρίχνω τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά ζουμερή, μπορώ να προσθέσω 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

  4. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τη σάλτσα για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά της και να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Μοιράζω τα σπαγγέτι σε βαθιά πιάτα, περιχύνω με μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή καφαλοτύρι. Σερβίρω αμέσως.

    Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί πριν βάλετε τη σάλτσα.
Keywords: μακαρόνια, κιμά, μακαροναδα, σπαγγετι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Really good!

  1. sophiemcbeath4

    Really good!