προορισμός…γεύση!

Κεφτεδάκια Σουηδικά

Κεφτεδάκια Σουηδικά

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 12 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 52 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω πρώτα τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνω με τα χέρια μου για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτω το πολτοποιημένο μπέικον, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω τα υλικά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει.

  2. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και πλάθω μικρά κεφτεδάκια, σε μέγεθος καρυδιού, με βάρος περίπου 20 γρ. το καθένα.

  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε σχετικά δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα με προσοχή, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις τηγανίσω όλα τα κεφτεδάκια τα μεταφέρω σε μια μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και τα αφήνω κατά μέρος.

  4. Καθαρίζω πολύ καλά το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το βάζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο, μέχρι να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα και ρίχνω το ζωμό λαχανικών  και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζω το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, πάντα ανακατεύοντας.

  5. Μόλις το μείγμα πάρει βράση το αδειάζω στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω τη σάλτσα και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνω το φαγητό μέχρι η σάλτσα να ξαναπάρει μια βράση και προσθέτω τον άνηθο.

  6. Ανακατεύω προσεκτικά και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με μικρές πατατούλες βρασμένες στον ατμό και, οι πιο τολμηροί, με μαρμελάδα κράνου που θα βρείτε σε καλά μπακάλικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ (αναζητήστε σε καλά μπακάλικα και ντελί τις μαρμελάδες κράνου από τη Δράμα, από μικρούς παραγωγούς ή γυναικείους συνεταιρισμούς –είναι υπέροχες).

Keywords: κεφτεδάκια σουηδικά

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Mouth-watering

  1. manyrone

    Mouth-watering