προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 55 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω 50 γρ. από το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω όλα τα λαχανικά (κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδια) και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω ένα ταψάκι 35x25 εκ. με λίγο βούτυρο και στρώνω 2 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Αδειάζω το 1/3 από το μείγμα των λαχανικών και τα απλώνω να πάνε παντού. Πασπαλίζω με λίγη μοτσαρέλα. Σκεπάζω με δύο ακόμα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και απλώνω ακόμη 1/3 από τη γέμιση και πασπαλίζω με τυρί. Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά τη διαδικασία (φύλλα-γέμιση) και τέλος σκεπάζω με τα τελευταία βουτυρωμένα φύλλα. Γυρίζω τις άκρες τους για να δημιουργήσω ένα κόθρο γύρω από την πίτα. Βουτυρώνω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και πασπαλίζω με το σουσάμι.

  3. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω για 15 λεπτά πριν την κόψω. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: πιτα ρατατουιγ

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific