προορισμός…γεύση!

Ταρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες

Ταρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα ταρτάκια

Για την μους λεμονιού

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την μους

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μεγάλο μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο του μίξερ, ρίχνω το γιαούρτι και το μέλι. Δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, σταματάω το μίξερ, προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και λίγη λίγη τη σαντιγί. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα προσθέτοντας σταδιαδικά τη σαντιγί μέχρι να τελειώσει όλη και να έχω δημιουργήσει μια ωραία απαλή μους. Βάζω την μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κλείνω καλά και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα ταρτάκια και τις μπανάνες.

Για τα ταρτάκια

  1. Απλώνω όλα τα φύλλα Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στα τέσσερα. Βάζω τα φύλλα στην άκρη. Αλείφω με λίγο από το βούτυρο μια ειδική θήκη για μάφινς.

  2. Παίρνω 4 κομμάτια φύλλου, τα βουτυρώνω και τα βάζω το ένα επάνω στο άλλο. Πιάνω και τα 4 μαζί και τα βάζω σε μια από τις βουτυρωμένες θήκες. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνω τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  3. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, βγάζω με προσοχή τις τάρτες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  1. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σκουρύνει λίγο το βούτυρο. Προσθέτω τις κομμένες μπανάνες, δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω απαλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρω από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση

  1. Εφόσον έχουν κρυώσει τα ταρτάκια τα γεμίζω με την μους λεμονιού. Μοιράζω τις καραμελωμένες μπανάνες και διακοσμώ με λίγα φύλλα δυόσμου.

Keywords: ταρτάκια από φύλλο βηρυτού μους λεμονιού καραμελωμένες μπανάνες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Flavorful

  1. manyrone

    Flavorful