destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 4
: 10 min
: 25 min

Το σησαμέλαιο έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και θα σας πρότεινα να το χρησιμοποιήσετε.

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 4 φιλέτα (περίπου 700 - 800 γρ.) φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι φιλέτα που ζυγίζει περίπου 800 γρ.), κομμένα σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 μέτριο πράσο, κομμένο κατά μήκος σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύτρα, κατά προτίμηση βιολογικά (θα τα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή με είδη υγιεινής διατροφής ή στα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά (ή 1 πιπεριά κέρατο), κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κονσέρβα μίνι καλαμποκάκια, καλά στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουτ. σπόροι κόλιανδρου, ψιλοκοπανισμένοι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 - 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα γουόκ (ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο) σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζω για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 2 Στο λάδι που έμεινε στο σκεύος ρίχνω όλα μαζί τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το πράσο, τα φύτρα, τις πιπεριές και τα καλαμποκάκια και τα τηγανίζω για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Ξαναβάζω στο σκεύος το κοτόπουλο και προσθέτω το σκόρδο, το τζίντζερ, το κόλιανδρο και πιπέρι (αποφύγετε το αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή). Συνεχίζω το τηγάνισμα για άλλα 2 λεπτά, πάντα ανακατεύοντας και τέλος ρίχνω τη σάλτσα σόγιας και 2 κουτ. σούπας νερό.
  • Βήμα 3 Μαγειρεύω για περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ελέγχω αν το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί, κόβοντας ένα μπαστουνάκι στη μέση: η σάρκα πρέπει να έχει γίνει λευκή και σφικτή. Αν υπάρχει κάποιο ροζέ σημείο, συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά περίπου. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω το φαγητό αμέσως.
 


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια