destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

: 4
: 30 min
: 1 hr

Επειδή το λάχανο περιέχει θειούχες ενώσεις και φέρνει φούσκωμα στο στομάχι με το μαγείρεμα, καλό είναι να το σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για να αποβάλλει σταδιακά τις ενώσεις αυτές και να γίνει πιο εύπεπτο. Καλό είναι επίσης να το ψιλοκόψουμε για να μαγειρευτεί καλύτερα και ομοιόμορφα.

Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κοτόπουλο, κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής ή βιολογικό, βάρους περίπου 1 κιλού, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια-μερίδες
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο άσπρο λάχανο, χωρίς τα 2 - 3 εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 3 - 4 λεπτά κλωνάρια σέλερι, χωρίς τα φύλλα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 600 ml νερό
  • 1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μονή στρώση, με το δέρμα προς τα κάτω. Τα αφήνω να σοταριστούν για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα όταν προσπαθήσω να τα ανασηκώσω, χωρίς να κομματιάζεται το δέρμα τους. Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα σοτάρω με τον ίδιο τρόπο για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 2 Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλερι μαζί με λίγο αλατοπίπερο, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τα ντοματάκια με το χυμό τους, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 3 Ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και τακτοποιώ τα κομμάτια σε μονή στρώση. Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια τη χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  • Βήμα 4 Σερβίρω το φαγητό ζεστό, με φρέσκο ψωμί.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά