προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

4.5 from 2 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 90 λεπ Rest Time 3 λεπ Total Time 1 ώρα 48 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Χειμώνας

Περιγραφή

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι, εύκολο και χορταστικό γιουβετσάκι με μαρινάρισμα που κάνει τη διαφορά στη γεύση

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνω.

  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, απλώνω τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μονή στρώση στην κατσαρόλα. Τα αφήνω να σοταριστούν για 3 - 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω ή να τα ανακατέψω, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα αν τα ανασηκώσουμε. Τα γυρίζω προσεκτικά από την άλλη πλευρά και τα σοτάρω για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα, τα αφήνω σε μια πιατέλα και στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω και το σκόρδο, σοτάρω για ½ λεπτό και ξαναβάζω στην κατσαρόλα τα κομμάτια κοτόπουλου.

  3. Σβήνω με το κρασί και το ξίδι και μαγειρεύω για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να φύγει η αψάδα του ξιδιού. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχάρια, τα γαρίφαλα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Ρίχνω μπόλικο νερό ώστε να σκεπάσει το κοτόπουλο σχεδόν τελείως και το αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 45 - 60 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά και στην κατσαρόλα να μείνει σχετικά μπόλικη κόκκινη σάλτσα.

  4. Βγάζω προσεκτικά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Ρίχνω στην κατσαρόλα 500 - 600 ml ζεστό νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτω το κριθαράκι. Ανακατεύω, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 20 - 25 λεπτά (ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ζυμαρικού), ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ρίχνω την πάπρικα και το μέλι και ανακατεύω καλά. Βάζω ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά. Σερβίρω αμέσως.

Note

Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 - 4 ώρες με μαρινάδα που θα φτιάξουμε από το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά της συνταγής. Στο μείγμα αυτό θα προσθέσουμε και 50 ml ελαιόλαδο. Μετά το μαρινάρισμα σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια (χωρίς να πετάξουμε τη μαρινάδα) και τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε, τα σβήνουμε με τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα όπως στην αρχική συνταγή.

Keywords: κοτόπουλο, κοκκινιστό, κριθαράκι, εύκολο κοκκινιστό, γιουβέτσι,κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

User Reviews

4.5 out of 5
2 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Μαιρη

    Νοστιμότατο. Σαν του φούρνου.

  2. madelainecota32

    Tastes great!

  1. Μαιρη

    Νοστιμότατο. Σαν του φούρνου.

  2. madelainecota32

    Tastes great!