προορισμός…γεύση!

Μουστοκούλουρα μαλακά

Μουστοκούλουρα μαλακά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 50 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια λεκάνη (ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζω τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο και χτυπάω καλά ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν καλά.
    blank
  2. Ρίχνω την κανέλα και το γαρύφαλλο και αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, ελαστική με λαδωμένη υφή.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank
  3. Το κόβω σε κομμάτια με βάρος περίπου 50 γρ. και τα πλάθω σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια, δηλαδή στο κλασικό σχήμα του μουστοκούλουρου.

    blank
  4. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζω εκεί τα μουστοκούλουρα, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 2 εκ. απόσταση. Σκεπάζω το ταψί με ένα άλλο ταψί (χωρίς να ακουμπά στα κουλούρια) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα μουστοκούλουρα για 15 – 20 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν επάνω σε μια σχάρα.

Note

*Τα μαλακά μουστοκούλουρα, όπως και τα πασχαλινά περιέχουν αμμωνία. Ένα υλικό αρκετά έντονο σε μυρωδιά. Όσο τα κουλούρια είναι ζεστά, η μυρωδιά της αμμωνία είναι αρκετά εμφανής. Μόλις κρυώσουν εξαφανίζεται. Αν έχετε πρόβλημα με την ποσότητα, μπορείτε να μειώσετε την αμμωνία σε 10 γρ., αλλά και πάλι θα μυρίζουν όσο είναι ζεστά.

Keywords: μουστοκούλουρα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Exciting!

  1. manyrone

    Exciting!