προορισμός…γεύση!

Prep Time 45 λεπ Rest Time 6 ώρα Total Time 6 ώρες 45 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την τούρτα

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Χυπάω με το μίξερ χειρός το ανθότυρο (ή τη ροκότα), μέχρι να αφρατέψει και το ρίχνω στο μπολ με το γιαούρτι. Σε ένα μπολ βάζω τα φύλλα ζελατίνης με λίγο χλιαρό νερό, τα αφήνω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στύβω καλά με τα χέρια μου. Τα ρίχνω στην κρέμα που ετοίμασα και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι να λιώσουν. Χωρίζω την κρέμα αυτή σε 3 ίσα μέρη σε ξεχωριατά μπολ.

  2. Στο ένα μέρος ρίχνω τον πολτό από φράουλες, στο άλλο μέρος τη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνω το τρίτο μέρος σκέτο. Ανακατεύω καλά το κάθε μείγμα.

Συναρμολόγηση

  1. Παίρνω ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. και το βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, στρωμένη μα λαδόκολλα. Αν δεν έχω τσέρκι, ντύνω με διάφανη μεμβράνη μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας η μεμβράνη να ντύνει καλά τα τοιχώματα και να εξέχει από τη φόρμα.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού. Μουσκεύω λίγα μπισκότα στο χυμό πορτοκαλιού για 1 - 2 δευτερόλεπτα και τα στρώνω στο τσέρκι (ή στη φόρμα). Αδειάζω από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Σκεπάζω με μια στρώση μπισκότα, μουσκεμένα και αυτά στο χυμό πρτοκαλιού και από πάνω αδειάζω την κρέμα φράουλας. Καλύπτω πάλι με μια στρώση μουσκεμένα σαβαγιάρ και τέλος αδειάζω από πάνω τη λευκή κρέμα που έχει απομείνει. Ισιώνω καλά την επιφάνεια, σκεπάζω το τσέρκι με διάφανη μεμβράνη (ή καλύπτω τη φόρμα με τη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα) και βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 5 - 6 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά οι κρέμες.

  3. Ξεφορμάρω την τούρτα (δηλαδή ανοίγω το τσέρκι και το σηκώνω με προσοχή ή ανασηκώνω τη μεμβράνη από τη μακρόστενη φόρμα βγάζοντας έξω την τούρτα). Στρώνω τις φέτες φράουλας στην επιφάνεια της τούρτας και σκορπίζω από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα. Αν έχουν περισσέψει μπισκότα τα χονδροτρίβω στο μούλτι και πασπαλίζω την τούρτα. Την κόβω σε κομμάτια (ή φέτες) και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τούρτα φράουλας με σοκολάτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Supreme

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Supreme