προορισμός…γεύση!

Τάρτα με πορτοκάλια

Τάρτα με πορτοκάλια

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 25 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Ντύνω με λαδόκολλα το εσωτερικό ένα ρηχό ταψάκι 24x24 εκ., καλύπτοντας καλά και τα τοιχώματα. Τραβάω απαλά το φύλλο σφολιάτας με τα δάχτυλά μου (ή το απλώνω με τον πλάστη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια) μέχρι να αποκτήσει όσο πιο τετράγων σχήμα γίνεται και πάχος περίπου ½ εκ. Το απλώνω μέσα στο ταψάκι και το εφαρμόζω καλά στον πυθμένα και στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβω όση ζύμη εξέχει.

  2. Χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να γίνει πυκνόρρευστο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα και στη συνέχεια ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού, το εσάνς (ή το λικέρ) και την αμυγδαλόσκονη, πάντα χτυπώντας, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. Τέλος, ρίχνω τα κουκουνάρια και ανακατεύω.

  3. Αδειάζω την κρέμα στη φόρμα και την απλώνω ομοιόμορφα στη ζύμη. Στην επιφάνεια της κρέμας τοποθετώ με ωραίο τρόπο τις φέτες των πορτοκαλιών. Βάζω την τάρτα στο φούρνο και την ψήνω για περίπου 50 λεπτά. Την αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρή, την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και τη σερβίρω.

Note

*Για να φτιάξουμε ζύμη μπριζέ για γλυκιά τάρτα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ 190 γρ. μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε 50 γρ. ζάχαρη, 2 κρόκους από βιολογικά αυγά και 50 γρ. γάλα, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Σταδιακά, ρίχνουμε 250 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χτυπώντας ασταμάτητα, ώσπου να φτιάξουμε μια ζύμη. Τη ζυμώνουμε για 3 - 4 λεπτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Keywords: τάρτα με πορτοκάλια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Wow, this amazing!

  1. madelainecota32

    Wow, this amazing!