προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας

Για τα αχλάδια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα αχλάδια

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτω τα κομμένα αχλάδια και ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι για 15 λεπτά. Τα στραγγίζω πολύ καλά και τα αφήνω κατά μέρος (δεν πετάω το σιρόπι).

Για την κρέμα σοκολάτας

  1. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, χωρίς ο πυθμένας του μπολ να έρχεται σε επαφή με το νερό.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το γιαούρτι, τα μπισκότα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα. Η κρέμα πρέπει να είναι πλούσια και παχύρρευστη. Αν προκύψει πολύ σφικτή την αραιώνω με 100 ml από το σιρόπι των αχλαδιών και ανακατεύω.

Για την τάρτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα για τάρτες (ή ένα στρογγυλό και ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Στρώνω με προσοχή το φύλλο ζύμης μπριζέ (ή κουρού) και το εφαρμόζω καλά και στα τοιχώματα. Κόβω τα περισσεύματα με ένα μαχαίρι. Αδειάζω στη ζύμη την κρέμα σοκολάτας και από πάνω τακτοποιώ με όμορφο τρόπο τα αχλάδια.

  2. Ψήνω την τάρτα για 50 λεπτά και τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.

Keywords: τάρτα με αχλάδια,κρέμα σοκολάτας

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!