προορισμός…γεύση!

Σαρλότ «σοκοκαφέ»

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ρίχνω τον εσπρέσο σε ένα μπολ σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τον βάζω στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

  2. Ντύνω εσωτερικά τη φόρμα για σαρλότ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την καλά στα τοιχώματα και τον πυθμένα και φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα.

  3. Σε ένα μπολ βάζω 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ρίχνω εκεί τη σκόνη καφέ φίλτρου. Ανακατεύω για να διαλυθεί και βυθίζω εκεί τα μπισκότα σαβαγιάρ, ένα-ένα, για 1 δευτερόλεπτο, μέχρι να βραχούν αλλά να μην μουλιάσουν γιατί θα διαλύονται. Με μερικά από τα βρεγμένα μπισκότα καλύπτω τα τοιχώματα της φόρμας για σαρλότ (τα τοιχώματά της έχουν ειδικά κάθετα βαθουλώματα, ειδικά για να προσαρμόζονται εκεί τα μπισκότα). Σπάω μερικά από τα μπισκότα και με τα κομμάτια τους καλύπτω και τον πυθμένα τη φόρμας. Αφήνω κατά μέρος 2 – 3 μπισκότα, χωρίς να τα μουσκέψω στον καφέ.

  4. Χτυπάω με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί. Προθέτω τη σκόνη κακάο και τον παγωμένο εσπρέσο από την κατάψυξη και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Προσθέτω τη σκόνη κουβερτούρας και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αδειάζω τη μισή ποσότητα στη φόρμα με τα μπισκότα.

  5. Μουσκεύω τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και καλύπτω την επιφάνεια της κρέμας. Αδειάζω από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και την σκεπάζω με την διάφανη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

  6. Για να σερβίρω, βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, την αναποδογυρίζω προσεκτικά σε μια πιατέλα και εξίσου προσεκτικά αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: πανευκολη σαρλοτ «σοκοκαφε»

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Tastes great!

  1. sophiemcbeath4

    Tastes great!