προορισμός…γεύση!

Σαρλότ με μους σοκολάτα και μπανάνες

Σαρλότ με μους σοκολάτα και μπανάνες

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Rest Time 5 ώρα Total Time 5 ώρες 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για την σαρλότ

Για τη μους

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη μους

  1. Βάζω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω το ζεστό γάλα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Ρίχνω το ρούμι και ανακατεύω καλά. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτω λίγη λίγη στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.

Συναρμολόγηση

  1. Παίρνω μια φόρμα για σαρλότ και την καλύπτω με μεμβράνη.
    Σπάω στη βάση 2-3 μπισκότα σαβαγιάρ. Τοποθετώ γύρω στη σαλατιέρα σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Αδειάζω όλη τη μους μέσα στην σαλατιέρα.

  2. Καθαρίζω την μια μπανάνα και την κόβω σε 3-4 μεγάλα κομμάτια. Βυθίζω τα κομμάτια μέσα στην μους και στρώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι για να καλύψω καλά τις μπανάνες. Σκεπάζω τη μους με μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους.

Για το σερβίρισμα

  1. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνω μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα. Ρίχνω μέσα τα λεπτά φετάκια της μπανάνας και ανακινώ χωρίς να ανακατέψω με κουτάλι (για να μη διαλυθούν οι μπανάνες).

  2. Βγάζω τη σαρλότ από το ψυγείο και αναποδογυρίζω με τη βοήθεια της μεμβράνης σε μια πιατέλα. Βάζω στην κορυφή τις καραμελωμένες μπανάνες και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, πασπαλίζω και με λίγη έξτρα τριμμένη σοκολάτα.

Keywords: σαρλότ με μους σοκολάτα,μπανάνες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Tastes great!

  1. gargorg

    Tastes great!