προορισμός…γεύση!

Πίτσα γλυκιά, με μπανάνα και σοκολάτα

Πίτσα γλυκιά, με μπανάνα και σοκολάτα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 90 λεπ Total Time 2 ώρες 10 λεπτά. Servings: 2

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) ρίχνω το αλεύρι, τη μαγιά και λίγο αλάτι, ανακατεύω και κάνω μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνω εκεί το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύω τα υλικά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα γάντζος» για ζύμες), μέχρι να ενωθούν σε ένα ζυμάρι.

  2. Το ζυμώνω για 8 - 10 λεπτά με τα χέρια (ή για 5 - 6 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να γίνει λείο και πολύ ελαστικό. Σκεπάζω το μπολ (ή τον κάδο) με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω σε ένα χλιαρό μέρος του σπιτιού για 1 - 1½ ώρα, μέχρι το ζυμάρι να φουσκώσει.

  3. Το ζυμώνω για λίγο για να ξεφουσκώσει ελαφρώς, το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και τα αλευρώνω. Τα ανοίγω με τον πλάστη σε μια επίσης ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτιάξω δύο δίσκους ζύμης με διάμετρο περίπου 26 - 28 εκ.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  4. Βάζω τους δίσκους ζύμης σε δύο ταψιά ίδιας διαμέτρου, ελαφρώς αλευρωμένα (ή βάζω τις δύο ζύμες στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου, αλειμμένο και αυτό με λίγο λάδι). Ψήνω τις άδειες βάσεις για 15 λεπτά, μέχρι απλώς να δείχνουν στεγνές. Τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

Για την επιφάνεια

  1. Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε λεπτές φέτες, τις βάζω σε ένα μπολ και τις ραντίζω με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και τις μπανάνες, μαζί με το χυμό του λεμονιού που έχει μείνει στο μπολ. Ζεσταίνω τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το φυστικοβούτυρο να μαλακώσει και η ζάχαρη να λιώσει και, σταδιακά, να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

Πίτσες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
    Μοιράζω το μείγμα του τηγανιού επάνω στις δύο μισοψημένες βάσεις και το απλώνω να τις καλύψει ομοιόμορφα. Από πάνω σκορπίζω την κουβερτούρα. Ψήνω τις πίτσες για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά το μείγμα μπανάνας και να λιώσει η κουβερτούρα.
    Βγάζω τις πίτσες από το φούρνο, τις πασπαλίζω με τα κοπανισμένα φουντούκια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πίτσα γλυκιά

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Really good!

  1. Eve_nkld

    Really good!