προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 50 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη σάλτσα

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σάλτσα

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σοτάρω για 2 λεπτά. Ρίχνω το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να δέσει.

Για την επιφάνεια

  1. Αφού καθαρίσω και πλύνω καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβω και το αφήνω σε ένα σουρώτηρι για να στραγγίξει από τα πολλά νερά. Αν διαθέτετε στεγνωτήρα λαχανικών, καλό είναι να το στεγνώσετε εκεί.

  2. Ρίχνω το στεγνό σπανάκι σε μια λεκανίτσα, προσθέτω τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο αλάτιζω και τρίβω με τα χέρια μου για 2 λεπτά μέχρι να «σπάσουν» τα φύλλα. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το αφήνω μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

Ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρίσει.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά τα υλικά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ) και, όταν αρχίσουν να ενώνονται καλά, ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ζύμωμα για 7 - 8 λεπτά (λιγότερο με το μίξερ), μέχρι να φτιάξω μια ελαστική ζύμη που να κολλά κάπως στα χέρια. Δεν προσθέτω όμως αλεύρι για να γίνει πιο στεγνή γιατί θα σφίξει.

  3. Την αφήνω να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και την ξαναζυμώνω για άλλα 5 - 6 λεπτά, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια (ή με το μίξερ). Την αφήνω ξανά για άλλα 5 λεπτά και τη ζυμώνω για τελευταία φορά για άλλα 5 λεπτά. Την αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη κατά μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Την ανοίγω με τον πλάστη (ή με τις παλάμες μου) σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό όσο γίνεται, φύλλο με διάμετρο 32 εκ. Στρώνω με λαδόκολλα το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και τοποθετώ εκεί τη ζύμη. Την απλώνω καλά και στρώνω στην επιφάνεια τη σάλτσα ντομάτας. Ψήνω για 20 λεπτά στους 200°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Βγάζω την ψημένη ζύμη από το φούρνο και προσθέτω το σπανάκι. Πασπαλίζω με την τριμμένη φέτα, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρω.

Keywords: πίτσα με ωμό σπανάκι,φέτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!

  1. williambuttensha

    Wow, this amazing!