destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

: 6
: 30 min
           
: 4 hr

Λατρεύω το φυστικοβούτυρο και όταν το ανακάλυψα στα παγωτά της δωδώνης, ξετρελάθηκα. Η σάλτσα butterscotch το απογειώνει.

Υλικά
  • 400 γρ. παγωτό Φυστικοβούτυρο με καραμέλα και σοκολάτα δωδώνη
  • 100 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. κεράσια
  • Για την σάλτσα butterscotch
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • φρέσκιες φράουλες
  • φρέσκα κεράσια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Bγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Καθαρίζω τις φράουλες και τα κεράσια και τα ψιλοκόβω σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Βήμα 2 Ρίχνω τα φρούτα στο παγωτό, ανακατεύω καλά και ξαναβάζω το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 3 Για την σάλτσα butterscotch: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα.
  • Βήμα 4 Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Βήμα 5 Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.
  • Βήμα 6 Για το σερβίρισμα: Σε ψηλά ποτήρια βάζω 2 μπάλες παγωτό, στολίζω με τα φρέσκα φρούτα και ραντίζω με 1-2 κουταλιές σάλτσα.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι