προορισμός…γεύση!

Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου

Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα δισκάκια καραμέλας

Για την κρέμα

Για τη σάλτσα ροδάκινου

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα δισκάκια καραμέλας

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο, ρηχό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το μέλι με το σουσάμι. Βάζω κουταλιές της σούπας από το μείγμα μέσα στο ταψί και, με το πίσω μέρος του κουταλιού, τις απλώνω, φτιάχνοντας ένα λεπτό δισκάκι. Ψήνω τα δισκάκια για 10 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν. Τα ξεκολλώ προσεκτικά για να μην σπάσουν και τα αφήνω κατά μέρος.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνω 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό και ανακατεύω εκεί τη σκόνη ζελατίνης, μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ ρίχνω το γιαούρτι, το λικέρ, το μείγμα της ζελατίνης και την άχνη και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα. Το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Για τη σάλτσα ροδάκινου

  1. Ξεφλουδίζω 2 από τα ροδάκινα, κόβω τη σάρκα τους σε κομμάτια και την πολτοποιώ στο μπλέντερ. Τη μεταφέρω σε μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ. Ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος.

Συναρμολόγηση

  1. Πλένω καλά και σκουπίζω τα άλλα 2 ροδάκινα, τα κόβω στη μέση, πετάω τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους σε πολύ λεπτές φέτες. Σε 4 πιάτα μοιράζω μια στρώση από φέτες ροδάκινου, βάζω από πάνω ένα δισκάκι καραμέλας και απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα. Συνεχίζω με άλλο ένα δισκάκι καραμέλας και το σκεπάζω με άλλες 1 – 2 κουτ. σούπας κρέμα. Σκεπάζω με τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου, περιχύνω με τη σάλτσα ροδάκινου και σερβίρω αμέσως.

Note

Γρήγορη παραλλαγή: Αντί να φτιάξετε το μείγμα μελιού-σουσαμιού, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μπισκότα- φλωρεντίνες από το ζαχαροπλαστείο και τα φτιάξετε το ναπολεόν με αυτές.

Keywords: ναπολεον δισκακια καραμελας

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Mouth-watering

  1. manyrone

    Mouth-watering