destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

: 50-60
: 15 min
: 20 min

Μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μελάσα (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ντέλι ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα)
  • 4 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. γλυκού κανέλλα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 1 ασπράδι αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη περίπου (ίσως και λίγο παραπάνω)
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγη βανίλια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μελάσα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μίγμα.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη σόδα και ζυμώνω καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τoιχώματα και να είναι εύπλαστη.
  • Βήμα 5 Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω με τον πλάστη στη φύλλο πάχους ½ εκ.
  • Βήμα 6 Κόβω μπισκοτάκια με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και αφαιρώ τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω από κάθε μπισκότο. Μεταφέρω το κάτω φύλλο της λαδόκολλας μαζί με τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Βήμα 7 Ψήνω στους 170°C για 20 λεπτά.
  • Βήμα 8 Για το γλάσο: Σε ένα μπολ ρίχνω το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια. Αρχίζω να ρίχνω κουταλιές από την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύς πολτός. Φτιάχνω χωνάκια από λαδόκολλα με λεπτή μύτη και τα γεμίζω με το γλάσο.
  • Βήμα 9 Διακοσμώ τα μπισκοτάκια με το γλάσο και στολίζω με πολύχρωμα κουφετάκια.
  • Βήμα 10 Αν θέλω να χρησιμοποιήσω ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσω τα μπισκότα μου μπορώ να φτιάξω μόνη μου.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο