προορισμός…γεύση!

Μπισκότα βανίλιας πολύ αρωματικά

Μπισκότα βανίλιας πολύ αρωματικά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 30

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Χτυπάω στο μίξερ την άχνη με τους κρόκους, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω το βούτυρο και τα σποράκια βανίλιας και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.

  2. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αν χρησιμοποιήσω βανίλια σε σκόνη, τη ρίχνω τώρα. Ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα ζυμώνω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη.

  3. Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώνω τη ζύμη κατά μήκος της μεμβράνης, φτιάχνοντας ένα ρολό. Το τυλίγω με τη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Πασπαλίζω με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και κυλάω το ρολό στη ζάχαρη για να μην κολλάει. Το κόβω σε φέτες πάχους 1 εκ., τις αραδιάζω στη λαμαρίνα και τις ψήνω για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά.

Keywords: μπισκοτα βανιλιας πολυ αρωματικα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific