destination taste!

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

: 16-20
: 15 min
: 30 min

Τις μπάρες αυτές τις φτιάχνω πάρα πολύ συχνά γιατί τις αγαπάνε τα παιδιά μου. Πολλές φορές προσθέτω και ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια) για περισσότερη ενέργεια.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού βρώμη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού διάφορους σπόρους (λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος κ.λπ.)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μεγάλη μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φραμπουάζ ή φράουλες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με το γάλα και τέλος ανακατεύω το βούτυρο.
  • Βήμα 2 Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ ανακατεύω την βρώμη, την ζάχαρη, το μπέικιν, τις σταγόνες σοκολάτας και τους σπόρους.
  • Βήμα 3 Απλώνω το μίγμα της βρώμης σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος πατώντας το καλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα με το γάλα φροντίζοντας να βρέξω παντού τη βρώμη. Σκορπίζω τις φέτες τις μπανάνας και τα φραμπουάζ ή τις φράουλες κομμένες σε φέτες.
  • Βήμα 4 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αφήνω τις μπάρες να κρυώσουν και κόβω σε κομμάτια.
  • Βήμα 5 Tips: 1. Αυτές οι μπάρες βγαίνουν μαλακές. Αν όμως θέλω να γίνουν πιο σκληρές-τραγανές μειώνω το γάλα σε 1½ φλιτζάνι. 2. Για να δώσω περισσότερο χρώμα στις μπάρες, μόλις σκορπίσω τα φρούτα, πασπαλίζω με λίγη έξτρα καστανή ζάχαρη. 3. Αν θέλω να κάνω πιο «δυναμωτικές» τις μπάρες, προσθέτω ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κ.λπ.) και αρκετά αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερι, goji berries, σταφίδες κ.λπ.)


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο