προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  1. Σε ένα κατσαρολάκι (εκτός φωτιάς) ρίχνω το γάλα, το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας. Ανακατεύω καλά για να διαλυθούν τα υλικά και βάζω το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνω το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι που μόλις να αρχίσει να βράζει. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη και το αυγό, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο, ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω λίγο από το ζεστό μείγμα του κατσαρολιού και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα αυτό στο κατσαρόλι, το ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνω, ανακατεύοντας με το σύρμα διαρκώς, μέχρι να πήξει.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το μείγμα σε μπολ (για να κρυώσει πιο γρήγορα αλλά και για να μην σφίξει το αυγό από την υψηλή θερμότητα του σκεύους). Μόλις κρυώσει ελαφρώς ρίχνω το βούτυρο, ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει και μετά σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την στην επιφάνεια του μείγματος, για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αφήνω την κρέμα κατά μέρος, για να κρυώσει εντελώς.

Για τη σφολιάτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και βάζω εκεί τις 3 λωρίδες σφολιάτας, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και τις ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να αφρατέψουν (δεν θέλω να ροδίσουν, γι΄ αυτό τις σκεπάζω με τη λαδόκολλα). Τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως.

Για τη συναρμολόγηση του μιλφέιγ

  1. Παίρνω τη μία λωρίδα σφολιάτας και τη βάζω σε μια μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Την αλείφω με τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστική. Από πάνω βάζω μια στρώση από κεράσια κομπόστα.

  2. Σκεπάζω με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας και την αλείφω με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Απλώνω από πάνω άλλη μια στρώση κεράσια και σκεπάζω με την τρίτη λωρίδα σφολιάτας. Απλώνω τη σαντιγί πάνω στη σφολιάτα, διακοσμώ με τα υπόλοιπα κεράσια και σερβίρω αμέσως, κόβοντας σε κομμάτια.

Keywords: μιλφεϊγ με κερασια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Wow, this amazing!

  1. manyrone

    Wow, this amazing!