προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 40 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Ζύμη

  1. Σε μια λεκάνη βάζω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω καλά με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός), μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτω την τσικουδιά (ή το τσίπουρο), το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και χτυπάω καλά. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας ασταμάτητα αρχικά με το μίξερ ή το σύρμα και, στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγγει, συνεχίζω το ανακάτεμα με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη. Τη ζυμώνω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.

Γέμιση

  1. Ρίχνω στο μπλέντερ όλα τα υλικά (σταφίδες, καρυδόψιχα, κανέλα, γαρίφαλο και ελαιόλαδο) και τα πολτοποιώ καλά, μέχρι να φτιάξω μια πυκνή πάστα.

Σταφιδωτά

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο, ορθογώνιο ταψί του φούρνου).

  2. Χωρίζω τη ζύμη σε μικρά κομμάτια βάρους 30 - 40 γρ. το καθένα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε δίσκο ζύμης διαμέτρου 10 - 12 εκ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνω τη ζύμη, φτιάχνοντας έτσι ένα μισοφέγγαρο. Βρέχω ελαφρώς τις άκρες της ζύμης και τις πιέζω με το δάχτυλό μου για να κολλήσουν καλά. Βάζω τα σταφιδωτά στο ταψί και τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: κρητικα «σταφιδωτα»

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Excellent!

  1. manyrone

    Excellent!