προορισμός…γεύση!

Κρέμα ροδιού σε τραγανά φύλλα κρούστας με σος γρεναδίνης και λιωμένη σοκολάτα

Κρέμα ροδιού σε τραγανά φύλλα κρούστας με σος γρεναδίνης και λιωμένη σοκολάτα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τα φύλλα κρούστας

Για την κρέμα ροδιού

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα φύλλα κρούστας

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι. Απλώνω το ένα φύλλο κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το αλείφω με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Το πασπαλίζω με λίγη καρυδόψιχα και κανέλα. Από πάνω στρώνω με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα τρία φύλλα κρούστας, ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς στο πρώτο, αλείφοντας το καθένα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζοντας με καρυδόψιχα και κανέλα. Στη συνέχεια, με ένα στρογγυλό κουπ πατ μέτριου μεγέθους κόβω 8 δίσκους από το τετραπλό φύλλο (εναλλακτικά τους κόβω με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ). Μεταφέρω τους δίσκους στο ταψάκι και τους ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανοί. Τους αφήνω να κρυώσουν.

Για την κρέμα ροδιού

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το αλεύρι, πάντα χτυπώντας με το μίξερ, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.

  2. Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και, με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού, παίρνω τα μαύρα σποράκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας (ή τη σκόνη βανίλιας), χωρίς να αφήσω το μείγμα να πάρει βράση. Αδειάζω αργά το μείγμα αυτό στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Το αδειάζω ξανά στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ (ώστε να μην πήξουν τα αυγά από το καυτό σκεύος) και καλύπτω την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς τη στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη συναρμολόγηση και το σερβίρισμα

  1. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μπολ τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα λείο, βελούδινο και ελαφρώς ρευστό μείγμα.

  2. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το σιρόπι γρεναδίνης σε μέτρια φωτιά, για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει. Το αφήνω κατά μέρος.

  3. Παίρνω έναν από τους τραγανούς τετραπλούς δίσκους ζύμης και τον βάζω σε ένα πιάτο. Απλώνω πάνω του μια καλή δόση κρέμας και σκεπάζω με άλλον ένα δίσκο ζύμης, τον οποίο καλύπτω με μια καλή δόση κρέμας. Περιχύνω με λίγο από το δεμένο σιρόπι γρεναδίνης και λίγη από τη λιωμένη κουβερτούρα, σκορπίζω σπόρους ροδιού και σερβίρω.

Keywords: κρέμα ροδιού σε τραγανά φύλλα κρούστας με σος γρεναδίνης,λιωμένη σοκολάτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. manyrone

    ❤️ ❤️ ❤️