προορισμός…γεύση!

Αρνάκι ατζέμ πιλάφι

Αρνάκι ατζέμ πιλάφι

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ξεπλένω καλά τα κομμάτια του κρέατος (για να φύγουν τυχόν τριμμένα κοκαλάκια από τον τεμαχισμό του) και τα βάζω σε ένα μεγάλο ταψί. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με τα χέρια μου, τρίβοντάς τα για να «πιάσουν» το αλατοπίπερο. Τα περιχύνω με το μισό ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και 2 νεροπότηρα (600 ml) νερό. Ανακατεύω και απλώνω καλά τα κομμάτια στο ταψί. Το βάζω σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνω το κρέας για 1½  ώρα, ανακατεύοντας μερικές φορές.

  2. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο (αφήνοντας όμως κατά μέρος 1 κουτ. σούπας) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ψιλοκομμένο αρνίσιο συκώτι και το κρεμμύδι, για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το συκώτι να ροδίσει. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι η κανέλα να σκορπίσει το άρωμά της. Αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο που έχω αφήσει κατά μέρος και προσθέτω τον θρυμματισμένο φιδέ. Τον πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τον σοτάρω για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει χρώμα και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Όταν περάσει η 1½ ώρα ψησίματος του κρέατος βγάζω το ταψί από το φούρνο, προσθέτω το μείγμα του ρυζιού και, με την ξύλινη κουτάλα, το απλώνω να πάει παντού ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνω με τον καυτό ζωμό λαχανικών  και ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να έχει πιει τα περισσότερα υγρά του ταψιού. Ξαναβγάζω το ταψί από το φούρνο και σκορπίζω στο ρύζι τον σοταρισμένο φιδέ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, μέχρι ο φιδές να μαλακώσει από τα υγρά του φαγητού και βγάζω το ταψί από το φούρνο. Μοιράζω το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίζω κάθε μερίδα με λίγη κανελίτσα ακόμη.

Keywords: αρνάκι ατζέμ πιλάφι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. germar

    ❤️ ❤️ ❤️