προορισμός…γεύση!

Λίγα λόγια για το επαγγελματικό βιβλίο της Ντίνας Νικολάου για τη σχολή Chef d’Oeuvre που βραβεύτηκε σαν το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο από τον Διεθνή Διαγωνισμό Gourmand World Cookbook Awards το 2006.
Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d’Oeuvre είναι ένα βιβλίο που δίνει βάση στις τεχνικές οι οποίες προτείνονται με ακρίβεια έτσι ώστε η προσαρμογή αυτών σε συνταγές που θα επιλέξουν οι σπουδαστές να είναι εφικτή και επιτυχημένη. Δίνοντας έμφαση σε τεχνικές λεπτομέρειες επιθυμεί να προλάβει απορίες των σπουδαστών και να τους δημιουργήσει την επιθυμία της δημιουργίας και της μελέτης. Για να το καταφέρει αυτό η συγγραφέας  στηρίχτηκε στις προσωπικές σημειώσεις της και απορίες από την περίοδο που σπούδαζε τη τέχνη της επαγγελματικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στη Cordon Bleu αλλά και σε άλλες παρισινές σχολές γαστρονομίας.
Κατά την συγγραφή του εγχειριδίου αυτού μεταφέρθηκε στη θέση των σπουδαστών, όσον αφορά στις αναζητήσεις τους και τις ανάγκες τους. Είναι ένα βιβλίο που διδάσκεται εδώ και χρόνια και πολλά παιδιά της σχολής έκαναν τα πρώτα τους δειλά βήματα στη μαγεία της επαγγελματικής μαγειρικής μέσα από τις σελίδες του. Το αλφαβητάρι της επαγγελματικής μαγειρικής.

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *