προορισμός…γεύση!

Οι συνταγές του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας είναι απλές και καθημερινές, αλλά μαγειρεμένες με κέφι και έμπνευση. Είναι οι αγαπημένες της δικής μου οικογένειας και φιλοδοξώ να γίνουν και της δικής σας. Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε δύο καθημερινά αλλά σημαντικά ερωτήματα. Το πρώτο ερώτημα είναι «Τι τρώμε πάλι σήμερα;» και σε αυτό επιχειρώ να απαντήσω μέσα από τις συνταγές που σας προτείνω. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν μπορούμε το καθημερινό, αναγκαίο φαγάκι να το κάνουμε λιγότερο μονότονο και πληκτικό. Η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα δεν θα μας κοστίσει ούτε περισσότερο χρήμα ούτε κόπο και σαφώς δεν απαιτούνται γνώσεις και εμπειρία σεφ μαγειρικής. Αρκεί ένα διαφορετικό μπαχαρικό, ένας πρωτότυπος συνδυασμός υλικών και μια σταγόνα έμπνευσης από τις κουζίνες του κόσμου και το «αριστούργημα» είναι έτοιμο.

Πολλές από τις συνταγές του βιβλίου αυτού θα σας θυμίσουν την κουζίνα της μαμάς σας, αλλά κάπως αλλιώς, λίγο πειραγμένες. Έτσι είναι. Και εγώ με τη μαγειρική της μαμάς μου μεγάλωσα, αυτήν αγαπώ, απλώς της έδωσα έναν άλλο αέρα, την έκανα πιο ελαφριά, πιο αρωματική, τηρώντας όμως πάντα την αρχή της εποχικότητας των υλικών.
Τα «ψευτογλυκάκια» του βιβλίου είναι πανεύκολα αλλά γουστόζικα. Γίνονται γρήγορα και δεν απαιτούν δεξιότητες ζαχαροπλάστη. Γιατί, ως γνωστόν, οι αλμυρές γεύσεις προσφέρονται πιο εύκολα για αυτοσχεδιασμούς και παραλείψεις, ενώ οι γλυκές παρασκευές απαιτούν πειθαρχία και προσοχή. Τα γλυκά αυτά, ενώ δεν απαιτούν παρά ελάχιστο από το χρόνο σας, θα αποζημιώσουν και με το παραπάνω τους γλυκατζήδες της παρέας.
Ελπίζω αυτό το βιβλίο να σας βοηθήσει να κάνετε τη γευστική σας καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα,να σας δώσει ερεθίσματα ώστε να δοκιμάσετε καινούργιες συνταγές και να δώσετε μεγαλύτερη ποικιλία και φαντασία στο καθημερινό σας τραπέζι.

Σας εύχομαι καλά και εμπνευσμένα μαγειρέματα!

*Απευθυνθείτε στις εκδόσεις “Καθημερινή”

1 Comment

  1. Excellent!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *