προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 45 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για τη γέμιση

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο ρηχό ταψάκι με διαστάσεις περίπου 25 x 35 εκ.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το λιωμένο και κρυωμένο βούτυρο, σταδιακά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενωθεί στο μείγμα.

  3. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνω το αλεύρι και το κακάο, σε δόσεις, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα (ή με μια μαρίζ), μετά από κάθε προσθήκη.

  4. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω καλά την επιφάνεια και το ψήνω για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει απαλά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια το βγάζω από το ταψί, μαζί με τη λαδόκολλα, το αναποδογυρίζω πολύ προσεκτικά σε μια επίπεδη επιφάνεια και εξίσου προσεκτικά αφαιρώ τη λαδόκολλα. Το αφήνω επάνω σε μια σχάρα για να στεγνώσει καλά.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να γίνει χλιαρό και προσθέτω το κονιάκ. Ανακατεύω καλά και ρίχνω τα κεράσια. Αφήνω κατά μέρος μέχρι το μείγμα να κρυώσει τελείως. Μετά το σουρώνω και βάζω σε ένα μπολ το υγρό και σε ένα άλλο μπολ τα κεράσια.

  2. Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα τρίτο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος, μέχρι να κάψει αλλά να μην πάρει βράση. Την αδειάζω καυτή στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να φτιάξω ένα μείγμα λείο και γυαλιστερό.

  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτιάξω μια σφικτή σαντιγί.

Συναρμολόγηση

  1. Ραντίζω το παντεσπάνι με το κρύο υγρό σιρόπι (σε αυτό που μούσκεψα τα κεράσια). Από πάνω απλώνω τη σαντιγί και την ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Σκορπίζω από πάνω τα κεράσια.

  2. Με προσεκτικές κινήσεις τυλίγω το παντεσπάνι σε ρολό. Το τυλίγω σφικτά με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.

  3. Για το σερβίρισμα, αφαιρώ τη μεμβράνη, πασπαλίζω το ρολό με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, σκορπίζω τις «φλούδες σοκολάτας και το κόβω σε φέτες.

Keywords: κορμός γιορτινός foret noire

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful