προορισμός…γεύση!

Ο Θεόδωρος Ρούσσος είναι κρεοπώλης 2ης γενιάς από το 2003 στο Ψυχικό όπου διατηρεί το κατάστημά του. Την αγάπη του για τη δουλειά του κρεοπώλη, του την μετέδωσε ο πατέρας του ο οποίος έχει κι αυτός το ίδιο μεράκι και ζήλο.
Ο Θεόδωρος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής, τροφογνωσίας, χρήσεις μπαχαρικών, παρασκευής μαρινάδων αλλά και πολλές εκθέσεις και ημερίδες σχετικές με το αντικείμενό του. Παράλληλα με την εργασία του, τελειώνει σχολή μαγειρική, την οποία ξεκίνησε για να μπορέσει να εξελίξει τις γνώσεις σου στα κρεατοσκευάσματα.

Είναι μέλος στο διοικητικό της Ένωσης κρεοπωλών Αττικής “Οι Ταξιάρχες” και ο πρώτος bovillage ambassador στην Ελλάδα, ενώ έχει πάρει μέρος με πολλές διακρίσεις, σε διαγωνισμούς κρεοπωλών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η οικογένεια Ρούσσου διατηρεί φάρμα πάνω από 60 χρόνια με ποιότητα και μεγάλη ποικιλία κρεατικών. Ως bovillage ambassador βέβαια εκτός από ελληνικά κρέατα,τα οποία είναι ποιοτικά και νόστιμα αλλά σε περιορισμένες ποσότητες, στο κρεοπωλείο στο Ψυχικό θα βρείτε και γαλλικό μοσχαρίσιο κρέας ανώτερης ποιότητας από συγκεκριμένες φάρμες της Γαλλίας. Για τον Θεόδωρο, πρωταρχικό ρόλο είναι η άριστη ποιότητα και ο καταναλωτής απλά να έχει να επιλέξει την προέλευση.

Θεόδωρε τι το ιδιαίτερο θα βρούμε στο κατάστημά σου και τι προτιμούν οι πελάτες σου;
Πιστεύω πως στον κόσμο αρέσει πάρα πολύ όταν μπαίνει σε ένα κατάστημα να μπορεί να έχει επιλογές και γρήγορες λύσεις που τον διευκολύνουν στην καθημερινότητα του. Έτσι λοιπόν στο κρεοπωλείο φτιάχνουμε πολλά παρασκευάσματα τα οποία εκτός από την απλή καρύκευση, τα εμπλουτίζουμε με διάφορα λαχανικά και φρούτα.

Σε κάποιες παρασκευές έχεις επιλέξει το φραγκόσυκο. Γιατί; Τι το ιδιαίτερο έχει;
Το φραγκόσυκο το λατρεύω και έχω φτιάξει κάποια πιο εξεζητημένα παρασκευάσματα όπως, το Χοιρινό Κότσι γεμιστό, μαριναρισμενο με μαρινάδα φραγκοσυκου, το Μπιφτέκι χοιρινό με πούλπα φραγκόσυκου, το Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με γλυκιά γέμιση και μαρμελάδα φραγκόσυκο, και άλλες παρασκευές με φραγκόσυκο αλλά και με άλλα προϊόντα.Έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση και επειδή είναι από τα super foods μ’ αρέσει να το χρησιμοποιώ στις παρασκευές μου όπου τους δίνει μια ήπια γεύση και γίνονται πιο νόστιμα. Έχει μια γλυκιά αίσθηση όπως αυτή του μελιού.

Που βρίσκεις τα φραγκόσυκα;
Το συγκεκριμένο φρούτο το προμηθεύομαι από έναν παραγωγό βιολογικής καλλιέργειας φραγκόσυκου στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία.

ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΡΟΥΣΣΟΣ
Μακεδονομάχου Πραντούνα 64, Ν.Ψυχικό – Αθήνα
www.kreatemporikiroussos.gr
Facebook: Κρεατεμπορικη ΡΟΥΣΣΟΣ

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *