προορισμός…γεύση!

\n

\n

Το ιδιαίτερο αυτής της πίτας είναι τα ψημμένα φύλλα που προσθέτουμε στη γέμιση. Είναι μικρό μυστικό των γιαγιάδων μας που το έκαναν για να «μαζεύουν» τα υγρά της γέμισης και να μη μουλιάζουν τα φύλλα.

μανιταροπιτα με απακι

μανιταροπιτα με απακι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 16 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Το ιδιαίτερο αυτής της πίτας είναι τα ψημμένα φύλλα που προσθέτουμε στη γέμιση. Είναι μικρό μυστικό των γιαγιάδων μας που το έκαναν για να «μαζεύουν» τα υγρά της γέμισης και να μη μουλιάζουν τα φύλλα.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω τα 2 χωριάτικα φύλλα σε μια λαμαρίνα και τα ψήνω για 20 λεπτά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω στην άκρη.
    blank
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα 50 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω την πάπρικα και 1 λεπτό μετά, ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα κρεμμύδια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω το φρέσκο θυμάρι. Τέλος, προσθέτω τον πελτέ, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το απάκι και αφήνω τη γέμιση στην άκρη.
    blank
  3. Αλείφω με βούτυρο ένα βαθύ ταψί και στρώνω 2 χωριάτικα φύλλα καλά βουτυρωμένα. Αδειάζω τη γέμιση με τα μανιτάρια, σκορπίζω το απάκι και πασπαλίζω με το σκληρό τυρί Δανίας. Θρυμματίζω τα ψημμένα φύλλα επάνω στη γέμιση και σκεπάζω με ακόμα 1 βουτυρωμένο φύλλο. Χαράζω την πίτα ακτινωτά και ψήνω στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
    blank
Keywords: μανιταροπιτα απακι

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Flavorful

  1. madelainecota32

    Flavorful