προορισμός…γεύση!

\n

\n

Αλμυρή μπουγάτσα τέλεια για να τη σερβίρετε σε τραπέζι με φίλους. Το σύγκλινο είναι από τα αγαπημένα μου αλλαντικά που κάνει την μπουγάτσα, σκέτη λιχουδιά.

μπουγατσα με τυρι & συγκλινο

Μπουγάτσα με τυρί και σύγκλινο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αλμυρή μπουγάτσα τέλεια για να τη σερβίρετε σε τραπέζι με φίλους. Το σύγκλινο είναι από τα αγαπημένα μου αλλαντικά που κάνει την μπουγάτσα, σκέτη λιχουδιά.

Υλικά

Για το φύλλο

Για την κρέμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά (σκεπασμένη με μεμβράνη). Αφαιρώ την μεμβράνη και προσθέτω τα αυγά, το φρέσκο τυρί κρέμα, το σκληρό τυρί Δανίας, αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
    blank

Για την μπουγάτσα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
    blank
  2. Τοποθετώ στον πάγκο, 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, το ένα επάνω στο άλλο με την μακριά πλευρά τους προς το σώμα μου. Βάζω τη μισή ποσότητα κρέμας στο κέντρο του παραλληλογράμμου και την απλώνω αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο γύρω γύρω. Η κρέμα πρέπει να είναι μεν επίπεδη αλλά στο κέντρο και όχι απλωμένη σε όλη την επιφάνεια.
    blank
  3. Σκορπίζω τη μισή ποσότητα σύγκλινο και γυρίζω τα περιθώρια του φύλλου προς το κέντρο καλύπτοντας την κρέμα. Αλείφω άλλο ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ την μπουγάτσα με το άνοιγμα προς τα κάτω στο κέντρο του φύλλου. Κλείνω το φύλλο έτσι ώστε να «θωρακίσω» την μπουγάτσα και την τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και κρέμα. Βουτυρώνω καλά τις μπουγάτσες και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    blank
Keywords: μπουγατσα τυρι συγκλινο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Terrific

  1. sophiemcbeath4

    Terrific